به گزارش پول نیوز ، ظرفیت مس با وجود ذخایر عظیم و معادن غنی در سراسر کشور، امری غیر قابل انکار است. ایران به اندازه ای در عرصه مس خوش درخشیده که در بین 5 کشور برتر دارای صنعت مس جهان قرار دارد. این ظرفیت نشان می دهد که امکان پایان دادن به اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت بسادگی امکان پذیر است.
آنچه ظرفیت معادن مس ایران را زیر سوال می برد، بحران خام فروشی است. البته مفهوم خام فروشی بسیار گسترده است و بدلیل آنکه می توان مس را به اشکال گوناگون تغییر داد و سپس صادر کرد، هر میزان که مس را صادر کنیم، باز هم می توانیم به عنوان خام فروشی از آن یاد کنیم.
صنایع پایین دستی مس به اندازه ای گسترده و پر مخاطب است که به جرات می توان ادعا کرد هنوز بخشهای بسیاری در کشورمان مغفول مانده است. نکته مهمتر دستور و تاکید رهبر انقلاب در مسیر سرمایه گذاری برای تولید است. ایشان نسبت به بحران رونق دلالی و بازارهای کاذب هشدار دادند و سرمایه گذاری برای اقتصاد سالم را ریل گذاری کردند.
با این وصف، این سوال مطرح می شود که سرمایه گذاری برای تولید چگونه باید رقم بخورد. واقعیت این است که شرکت ملی صنایع مس ایران درک درستی از سرمایه گذاری برای تولید دارد و با توجه به گستردگی صنایع مس، بخوبی می داند که امکان سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی مس تا چه اندازه می تواند وجود داشته باشد.
بی شک شرکت ملی صنایع مس با توجه به گستردگی مسوولیت هایی که بر عهده دارد، امکان سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی را ندارد و برای تحقق این مهم، نیازمند همکاری گسترده با شرکتهایی است که در زمینه صنایع پایین دستی فعال هستند. به همین دلیل مذاکره و رایزنی با انجمن مس ایران را در دستور کار قرار داد تا از ظرفیت این انجمن برای هم افزایی بیشتر بهره بگیرد.
سیدمصطفی فیض مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس برگزاری نشست با اعضای هیاتمدیره انجمن مس ایران را در دستور کار قرار داد و پس از برگزاری این نشست، به تشریح اهداف و برنامه های شرکت ملی صنایع ملی مس پرداخت.
فیض خطاب به اعضای هیات مدیره انجمن مس ایران که در نشست حضور داشتند، بر ضرورت گسترش همکاریها بهمنظور پیشبرد اهداف کلان صنعت مس کشور تأکید کرد و گفت: ظرفیتهای انجمن باید در خدمت رفع موانع توسعه صنعت مس قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس با تاکید بر اینکه انجمن مس ایران متشکل از مجموعهای از افراد باتجربه و متخصص در حوزههای گوناگون مرتبط با صنعت مس است گفت: بدونتردید، همکاری و تعامل سازنده میان این انجمن و شرکت ملی صنایع مس ایران میتواند مسیر توسعه این صنعت راهبردی را هموارتر سازد تا در نهایت به نقشآفرینی مؤثرتر صنعت مس در اقتصاد ملی منجر شود.
فیض با اشاره به رویکرد توسعهمحور شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: انتظار میرود انجمن مس با تکیه بر همین تخصص و تجربه، به شکل فعالتری به مسائل و موانع پیشروی طرحهای توسعهای شرکت ورود کند و از ظرفیتهای موجود خود برای کاهش این موانع استفاده کند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در این نشست بر ضرورت تقویت بنیه پیمانکاران بخش خصوصی در صنعت مس و کل کشور تأکید کرد و افزود: فعالان بخش خصوصی بهعنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد ملی، نقشی کلیدی در توسعه پایدار کشور ایفا میکنند.
وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی صنعت مس کشور با اتکا به سرمایه، نوآوری، کارآفرینی و چابکی خود، میتواند موتور محرک رشد این صنعت و در سطح کلانتر، زمینه توسعه اقتصادی، اشتغالزایی و افزایش بهرهوری در بخشهای مختلف کشور باشد گفت: نکته مهم دیگر این است که ما هم در شرکت ملی صنایع مس ایران از انجمن مس ایران همواره حمایت خواهیم کرد.
اعضای هیاتمدیره انجمن مس ایران نیز در این نشست، از برنامههای پیشروی شرکت ملی صنایع مس ایران حمایت و مشکلات و دغدغههای انجمن را مطرح کردند و درباره مسیرهای همکاری بیشتر بین دو مجموعه به تبادلنظر پرداختند.
نویسنده: کوروش شرف شاهی