به گزارش پول نیوز ، آمار و ارقامی که در حوزه های گوناگون مطرح می شود، وضعیت اقتصادی و معیشت یک کشور را توصیف می کند. اگرچه بهبود اقتصاد کلان، بیانگر بهبود وضعیت مردم در تمامی مناطق کشور است، اما واقعیت چیز دیگری است و همواره مردمی که در کلانشهرها زندگی می کنند، از وضعیت مطلوب تری برخوردار هستند و در مقابل، مردمی که در شهرها، شهرستانها و روستاها زندگی می کنند، در وضعیت و شرایط پایین تری بسر می برند.
اما وضعیت مردم در هر شهر یا روستا، به عملکرد مدیران استانی، شهری و روستایی نیز بستگی دارد. هرچقدر مدیر یک مجموعه احساس تعلق خاطر بیشتری داشته باشد، تلاش بیشتری به عمل می آورد و بدنبال این تلاش، دستاوردهای بیشتری برای مردم منطقه و البته کلان کشور به همراه خواهد داشت. اگر یک منطقه با بیکاری، بحران و ضعف های دیگر دست به گریبان باشد، باید ریشه آن را ابتدا در عملکرد مدیران جستجو کرد.
برای آنکه یک منطقه به رشد و شکوفایی بیشتری دست یابد، به همکاری و دلسوزی بیشتری نیاز دارد. با نگاهی به ظرفیت های برجا مانده در شهرها و روستاهای سراسر کشور، متوجه عملکرد ضعیف مسوولان استانی و منطقه ای هستیم. به همین دلیل باید ظرفیت هر منطقه بدقت مورد بررسی قرار گیرد و سپس بر فعال کردن ظرفیت ها تاکید شود.
بی شک مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از مهمترین ظرفیت های یک منطقه است. مناطق آزاد آنقدر ظرفیت دارد که فعال کردن هر کدام می تواند به رونق منجر شود و توجه به تمامی ظرفیت ها می تواند تحول آفرین شود.
منطقه آزاد ماکو از مهمترین مناطق آزاد کشور است. در حالی که این منطقه مدت زمان زیادی نیست فعال شده، پله های ترقی را با سرعت بسیاری زیادی طی کرده است. منطقه آزاد ماکو پس از گذشت مدتی اندک، در تمامی ظرفیت ها از کشاورزی تا صنعت و خدمات گسترش پیدا کرده است. باغهایی که به تنهایی بخش کشاورزی کشور را متحول کرده و شرکتهای دانش بنیانی که توانسته نیازهای کشور را تامین کند. صنایعی که نه تنها نیاز کشور را تامین کرده، بلکه بازارهای جهانی را نیز تسخیر کرده و نام ایران را در جهان بلند آوازه کرده است.
عملکرد منطقه آزاد ماکو به اندازه ای چشمگیر بوده که مورد توجه قرار گرفته و کار بجایی رسیده که حسین گروسی مدیرعامل منطقه آزاد ماکو به عنوان سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه، دستاوردهای خود را برای مردم تشریح می کند.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ماکو در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه به تشریح عملکرد منطقه آزاد ماکو پرداخت و سیاستگذاری های سال نو را برای دست یابی به رکوردهای جدید و صعود به قله ها را تشریح کرد.
حسین گروسی با اشاره به شعار سال “سرمایهگذاری برای تولید”، بر اهمیت اجرای پروژههای زیرساختی و اقتصادی در مسیر توسعه پایدار منطقه تأکید کرد.
مهمترین بخشی که منطقه آزاد ماکو به آن ورود کرده و جایگاه خوبی بدست آورده، پروژه باغ بزرگ و مکانیزه گردو و پسته در دشت زیدون است. گروسی در خصوص ظرفیت ها و آینده این پروژه باغ گفت: این طرح گامی مؤثر برای تحقق امنیت غذایی، اشتغالزایی و بهرهوری اقتصادی بوده است.
نکته دیگری که منطقه آزاد ماکو را نسبت به دیگر مناطق کشور متمایز کرده، فرصت درآمدزایی از ترانزیت است. ماکو در مرکز جابجایی کالا بین اروپا و شرق آسیا قرار دارد، ظرفیتی که باعث شده بخش قابل توجهی از کالاهای مسافری از این بخش کشور جابجا شود. گروسی در نماز جمعه از پیشرفتهای صورتگرفته در پروژه راهآهن تبریز–ماکو–چشمه ثریا خبر داد و آن را عاملی مهم در اتصال منطقه به شبکههای حملونقل ملی و بینالمللی و تسهیل تجارت عنوان کرد.
اهمیت منطقه ازاد در این است که محدوده عملیاتی داشته باشد تا کسانی که مایل هستند از معافیت ها و مزیت های مناطق آزاد بهره مند شوند، بدانند در کدام محدوده باید فعالیت کنند. در نتیجه محصور کردن منطقه آزاد از اهمیت ویژه ای برخوردار است، رویکردی که در منطقه آزاد ماکو نیز رخ داد و گروسی در تشریح این مهم از اتمام پروژه محصورسازی منطقه آزاد ماکو و بهرهبرداری از آن خبر داد و گفت: این اقدام، بستری مناسب برای افزایش سهمیه کالای همراه مسافر و تقویت تجارت مرزی فراهم کرده است.
نکته بسیار مهمی که در سخنان حسین گروسی شاهد بودیم، رویکرد انتقاد پذیر برای بهبود شرایط و خدمات رسانی است. در حالی که بسیاری از مدیران سعی می کنند به اشکال گوناگون صدای انتقاد را خاموش کنند، گروسی اعتقاد زیادی به انتقاد برای شناسایی اشکالات دارد. به همین دلیل مدیرعامل منطقه آزاد ماکو از رسانهها خواست با نگاه مسوولانه و انتقادی، به ارائه راهکارهای سازنده بپردازند. گروسی با ارائه این دیدگاه در نماز جمعه، تمامی رسانه ها را به عنوان مشاوری منصف مورد خطاب قرار داد، سیاستگذاری که نشان می دهد مدیران باید به جای خاموش کردن صدای منتقد، باید از دیدگاه آنها برای رفع مشکلات و دستیابی به فرصت های جدید بهره بگیرند.