معاون وزیر نفت در جلسه با معاون سازمان حفاظت محیط زیست مطرح کرد:

ملاحظات زیست محیطی باید در دو سوی تولید و مصرف انرژی مورد توجه واقع شود

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه بخش مصرف انرژی باید همانند بخش تولید از منظر موضوعات محیط زیستی مورد نظارت جدی واقع شود گفت: یکی از عوامل برای افزایش آلاینده‌های زیست محیطی ارزان بودن اترژی است. این موضوع باید مدنظر باشد که در طرح‌های توسعه انرژی پیوست زیست محیطی لحاظ شود.

سعید توکلی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، روز پنجشنبه ۱۸ بهمن در جلسه با  صدیقه ترابی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور که در سالن جلسات دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران برگزار شد با اشاره به ملاحظات سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه مصرف انرژی در کشور گفت: این ملاحظات بسیار ارزشمند است و برگزاری این جلسات کارشناسی و فنی به صورت دوره‌ای می‌تواند درک واقع‌بینانه و چشم‌انداز درستی از وضعیت انرژی در کشور بیانجامد.

معاون وزیر نفت افزود: شرکت ملی گاز ایران به عنوان تولید کننده و توزیع کننده گاز  کشور هر میزان گاز خام را که از بالادست دریافت می‌کند بعد از فرآورش آن را برای توزیع به بخش‌های مختلف به شبکه منتقل می‌کند. به عبارت دیگر تولید گاز به هر میزان که محقق شود، در اختیار مصرف کنندگان داخلی از بخش خانگی و تجاری و  نیروگاهی قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: مطابق برنامه ریزی وزارت نفت چشم‌انداز تولید گاز کشور در سال ۱۴۰۳ حدود ۸۵۰ میلیون مترمکعب بود اما با انجام اقدامات مدیریتی و کارشناسی دقیق و استفاده حداکثری و بهینه از تاسیسات  میزان تولید گاز رکورد ۸۸۰ میلیون مترمکعب را به ثبت رساند که این موضوع یک دستاورد بسیار بزرگ است.

توکلی با بیان اینکه ملاحظات زیست محیطی باید مدنظر تمام بخش‌ها باشد گفت: ما به سهم خود در وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران با تمام توان در حال تولید و انتقال حداکثری انرژی پاک به مصرف کنندگان هستیم و این انتظار می‌رود که در بخش مصرف از جمله نیروگاه‌ها، صنایع و بخش خانگی تجاری  نیز ملاحظات مرتبط با مصرف بهینه و بهره‌ور مدنظر باشد.

وی تصریح کرد: انرژی ارزان ارائه شده به بخش صنعت و نیروگاهی سبب شده تا این مجموعه‌ها تمایل چندانی برای به روز رسانی تجهیزات نداشته باشند و با بهره‌وری پایین به تولید ادامه دهند. این در حالی است که اگر قیمت انرژی برای این بخش‌ها و حتی بخش خانگی واقعی پرمصرف ها باشد طبیعتا مصرف کننده به سمت ارتقاء کیفی تجهیزات و استفاده بهره‌ور از انرژی حرکت می‌کند واین امر خود به خود به کاهش آلاینده و بهبود وضیعت هوا منجر خواهد شد.

معاون وزیر نفت در پایان با اشاره به ضرورت تدوین یک برنامه جامع برای توسعه و تنوع بخشی به سبد انرژی با پیوست دقیق زیست محیطی گفت: برگزاری این جلسات در سطح شرکت‌های دولتی در بخش‌های مختلف از تولید تا مصرف می‌تواند یک مجموعه منسجم از تبیین وضعیت و نظام فکری برای تصمیم‌گیری را شکل دهد. ضمن اینکه ما در زمینه قوانین و اسناد بالادستی برای مصرف بهینه انرژی و کاهش آلاینده‌های ناشی از مصرف انرژی، قوانین بسیار خوبی داریم. از قانون هوای پاک تا قانون اصلاح الگوی مصرف و مصوبات شورای عالی انرژی در الزام صنایع به مصرف بهینه انرژی همگی دستورالعمل‌های مهمی است که باید در اجرای آن جدیت به خرج داد.

همچنین بخوانید  ایران مسیر ترانزیتی مهم برای انتقال گاز از روسیه به هند

بررسی راهکارهای کاهش مصرف مازوت در دولت

در این جلسه صدیقه ترابی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تایید نقطه نظرات ارائه شده از سوی معاون وزیر نفت در زمینه توجه به هر دو بخش تولید و مصرف انرژی در زمینه محیط زیست گفت: برنامه ما این است که با بررسی راهکارهای موجود، میزان مصرف مازوت یا سوخت‌های با سولفور بالا به پایین ترین حد خود برسد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: با توجه به کاهش دمای هوا در زمستان و اهمیت بخش خانگی در سبد تامین انرژی کشور، موضوع استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر و ارتقاء بهره‌وری و راه‌اندازی پایانه‌های مینی ال ان جی می‌تواند راهکارهای خوبی برای تامین انرژی پاک در کشور کمک به حل چالش ناترازی انرژی باشند .

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

5159103
نفت
آخرین اخبار