26 دی 1403 - 6:37

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

مدرس خیابانی بر اولویت‌بخشی به تولید داخل و کاهش ارزبری تاکید کرد

چتر حمایت شرکت ملی مس بر سر دانش بنیان

به گزارش پول نیوز، در شرایطی که با انواع تهدیدها و تحریم ها رو به رو هستیم، گزینه های زیادی پیش روی ما قرار ندارد. واقعیت این است که هیچ کشوری حاضر به همکاری با ایران نیست زیرا تبعات و زیانهای ناشی از این همکاری بسیار بیشتر از منافع آن است، به همین دلیل  شرکتهای خارجی ترجیح می دهند همکاری با ایران را محدود کنند که این محدودیت باعث شده در سطح داخلی نیز با مشکلات بسیاری رو به رو باشیم.

نیروهای داخلی جایگزین خارجی

برای آنکه بتوانیم نیازهای داخل را تامین کنیم، تنها چاره این است که شرکتها و نیروهای توانمند داخلی را جایگزین خارجی ها کنیم. خوشبختانه اعتماد به نیروهای داخلی اتفاقات مبارکی را رقم زده و داخلی سازی توانسته ناز و کرشمه شرکتهای خارجی را جبران کند. داخلی سازی به اشکال گوناگونی خودنمایی کرده که از در قالب مهندسی معکوس، بومی سازی در سطح گسترده ای رقم خورده و نیاز کشور در سطح بسیار بالایی تامین شده است.

بومی سازی با مهندسی معکوس

البته فقط بومی سازی در قالب مهندسی معکوس اتفاق نمی افتد، بلکه خلاقیت باعث شده نوآوری و فناوری به سبک ایرانی، باعث تحولات گسترده در عرصه های گوناگون شود. برای رسیدن به این مهم، لازم است نسبت به نیروهای داخلی اعتماد سازی شود که رهبر  انقلاب در نامگذاری سال 1401 عنوان دانش بنیان را در نامگذاری سال قرار دادند تا تمامی بخشها قراردادهای خود را شرکتهای دانش بنیان داخلی ببندند و نیازهای خود را به شرکتهای دانش بنیان سفارش دهند، رویکردی که باعث قراردادهای بسیار ارزشمندی شد.

دانش بنیان در دستور

روال معمول این است که با پایان نامگذاری سال، رویکرد به سمت و سوی نامگذاری جدید می رود، اما دانش بنیان به اندازه ای موثر افتاد که شرکتهای بزرگ همکاری با دانش بنیان ها را در دستور کار قرار دادند که شرکت ملی صنایع مس ایران از جمله آن شرکتها بود. مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در تازه ترین موضع گیری، براهمیت شناسایی تولیدکنندگان توانمند داخلی و بهره‌گیری از توان آنها با هدف افزایش سطح داخلی‌سازی تجهیزات مورد نیاز مجموعه ملی مس و کاهش ارزبری و رفع وابستگی به واردات تاکید کرد.

تشکیل قرارگاه

توجه به توان داخلی به اندازه ای اثرات مثبت بر جای گذاشت شرکت ملی صنایع مس ایران قرارگاه دانش‌بنیان و ساخت داخل را ایجاد کرد و جلسات مکرر و مستمری برگزار شد. شانزدهمین جلسه قرارگاه شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد که حسین مدرس خیابانی با اشاره به بازدیدهای خود از شرکت‌های تولیدکننده داخلی، بر لزوم آشنایی همه مدیران با ظرفیت‌های این شرکت‌ها تاکید کرد و افزود: اهمیت ارزیابی دقیق توانمندی‌های واحدهای صنعتی برای جایگزینی تولیدات داخلی به جای واردات امری بدیهی است.

همچنین بخوانید   رکورد شکنی شرکت ملی صنایع مس در بازار و تولید

تدوین لیست

مهمترین اتفاقی که می تواند یک مسیر را ریل گذاری کند، شناسایی ظرفیت ها و حرکت به سوی آنهاست، اتفاقی  که در شرکت ملی صنایع مس ایران با قدرت پیگیری می شود. در این رابطه مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس با اشاره به تدوین لیست کالاهای مورد نیاز برای داخلی‌سازی در شرکت ملی صنایع مس ایران، تصریح کرد: هدف از این بررسی‌ها و احصای نیازهای تجهیزاتی، کاهش ارزبری و شناسایی ظرفیت‌های تولیدکنندگان داخلی برای بومی‌سازی این نیازها در داخل کشور است. ضمن‌اینکه ما با این رویکرد به دنبال توانمندکردن این تولیدکنندگان داخلی هم هستیم.

حرکت در مسیر نامگذاری

مدرس خیابانی با تاکید بر اینکه حمایت از تولید داخل، تاکید مواکد رهبر انقلاب و دیگر مدیران ارشد نظام است گفت: علاوه براین، اسناد بالادستی کشور هم به اهمیت بومی‌سازی و بهره‌گیری از توان تولیدکنندگان داخلی بارها اشاره کرده، لذا در شرکت ملی مس این موضوع را با جدیت پیگیری و دنبال می‌کنیم و در مسیر تحقق آن با کسی تعارف نداریم.

مزایای توجه داخلی سازی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از مجتمع‌های تولیدی خواست تا در کنار تولید، به بومی‌سازی نیز توجه جدی داشته و در این زمینه اقدامات عملی انجام دهند. وی با برشمردن مزایای تولید داخلی و مشکلات ناشی از خرید خارجی، از جمله طولانی شدن فرآیند خرید، بر ضرورت حرکت به سمت تولید قطعات با کیفیت در داخل کشور تاکید کرد.

رتبه‌بندی تولیدکنندگان

در این جلسه همچنین عنوان شد که شناسایی، ارزیابی و رتبه‌بندی تولیدکنندگان تجهیزات داخلی در اولویت برنامه‌های قرارگاه دانش‌بنیان و ساخت داخل شرکت ملی صنایع مس ایران قرار گیرد، چراکه با رتبه‌بندی تولیدکنندگان، ریسک ساخت قطعات کاهش یافته و زمینه برای داخلی‌سازی نیازهای تجهیزاتی در مسیر دقیق‌تری فراهم می‌شود.

 

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

دستمزد
folad khozestan conferance
همچنین بخوانید
آخرین اخبار