به گزارش پول نیوز، براساس مراجع رسمی ، اقبال به سمت کسبوکارهای آنلاین در کشور روز به روز در حال افزایش است.
طی سال 1398 تا 1402 میانگین قیمت دلار در کشور حدود 4 برابر افزایش یافته است و ارزش معاملات کسب و کارهای آنلاین طی بازه زمانی سال 1398 تا 1402 حدود 7.5 برابر افزایش پیدا کرده است.
سامانه شاپرک (شبکه الکترونیکی پرداخت کارآفرینان) یک درگاه اینترنتی است که وظیفه نظارت و ساماندهی تراکنشهای اینترنتی را بر عهده دارد و زیر نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اداره میشود.
طبق آمارهای موجود از سال 1400 تا 1402 بیشترین میزان تراکنشهای انجام شده از طریق درگاه پرداخت شاپرک مربوط به تراکنشهای پایانه فروش بوده و تراکنشهای درگاه پرداخت اینترنتی، سهمی حداقلی را از درگاه پرداخت شاپرک داشته است. بر اساس این آمار در سال 1400 سهم پایانه فروش از درگاه شاپرک 95 درصد و سهم درگاه پرداخت اینترنتی 5 درصد بوده است. در سال 1402 سهم پایانه فروش به 96 درصد افزایش یافت و سهم درگاه اینترنتی به 4 درصد کاهش پیدا کرده است.
بر اساس آمار، سهم درگاه پرداخت اینترنتی از سامانه شاپرک بسیار جزئی و حداقلی است که این موضوع نمایانگر پایین بودن اقبال عمومی به خرید اینترنتی و سهم کم کسب و کارهای اینترنتی از معاملات تجارت الکترونیک است.
آمار تعداد کسب و کارهای اینترنتی دارای اینماد فعال
اینماد یا نماد اعتبار الکترونیک، مجوزی است که کلیه کسب و کارهای آنلاین برای اعتبار بخشیدن به وبسایت خود باید از طریق مرکز توسعه تجارت الکترونیک اقدام به دریافت آن نمایند. اینماد با هدف ساماندهی و امنیت بخشی به کسب و کارها صادر میشود و به کسب و کارهای اینترنتی اعتبار میدهد.
آمار تعداد کسب و کارهای آنلاین دارای اینماد که از مرکز توسعه تجارت الکترونیک به دست آمده است و از سال 1389 تا 1402 به ثبت رسیده است نشان میدهد طی این بازه آماری کسب و کارهای اینترنتی دارای اینماد فعال رشد 51 هزار درصدی داشته است.
تعداد کسب و کارهای دارای اینماد فعال
در سال 1389 تنها 4 کسب و کار اینترنتی در کشور دارای اینماد فعال بودهاند. از سال 1391 به بعد تعداد کسب و کارهای اینترنتی که اینماد فعال داشتند رشد جهشی پیدا کرد و در سال 1402 به تعداد 207,317 کسب و کار رسید.
استفاده کسب و کارهای اینترنتی از نماد اعتماد الکترونیک (اینماد) باعث میشود این کسب و کارها از اعتبار و صلاحیت قانونی بهرهمند شوند که این منجر به اعتماد بیشتر و راحتتر مشتریان به این کسب و کارهای اینترنتی میشود. از دیگر از مزایای دریافت اینماد برای کسب و کارها، بهرهمندی از درگاه پرداخت مستقیم است که فرایند پرداخت مشتریان را با سهولت بیشتری همراه میسازد و موجب میشود مشتریان رغبت بیشتری به خرید از این کسب و کارها داشته باشند. همچنین برخورداری کسب و کارهای آنلاین از اینماد، رتبه سایت فروشگاههای اینترنتی را در موتورهای جستجوی گوگل بهبود میبخشد که باعث میشود مشتریان راحتتر بتوانند به این فروشگاههای اینترنتی دسترسی پیدا کنند.