به گزارش پول نیوز، طرز تهیه اسکمو اخته ترش و خوشمزه گیلانی را یادتان داده ایم. اسکمو یک نوع بستنی یخی است که با میوه های مختلف می توانید آن را تهیه نمایید. طرز تهیه اسکمو اخته به روش بازاری را در پول نیوز بخوانید.
طرز تهیه اسکمو اخته گیلانی
اسکمو اخته یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین بستنی های یخی سنتی گیلان است. طرز تهیه آن بسیار ساده است و با استفاده از مواد اولیه محدود می توانید این دسر خوشمزه را در خانه تهیه کنید.
مواد لازم:
- اخته تازه یا منجمد (به مقدار دلخواه)
- شکر (به مقدار دلخواه، بسته به ذائقه)
- آب (به مقدار لازم)
- گلپر (اختیاری، برای طعم بهتر)
طرز تهیه:
- آماده سازی اخته: اخته ها را بشویید و هسته های آن را جدا کنید. اگر از اخته منجمد استفاده می کنید، اجازه دهید کاملا یخ آن باز شود.
- شربت سازی: در یک قابلمه مناسب، آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل شود و شربت غلیظی به دست آید. اگر دوست دارید می توانید چند دانه گلپر هم به شربت اضافه کنید.
- مخلوط کردن اخته و شربت: اخته ها را به شربت اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
- ریختن در قالب: مخلوط اخته و شربت را در قالب های یکبار مصرف یا قالب های مخصوص بستنی بریزید.
- انجماد: قالب ها را در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزنند.
با خواص دمنوش به خشک شده در پول نیوز آشنا شوید.
نکات مهم طرز تهیه اسکمو اخته
- برای شیرین شدن اسکمو، مقدار شکر را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
- اگر دوست دارید اسکمو شما بافت یکدست تری داشته باشد، می توانید مخلوط اخته و شربت را قبل از ریختن در قالب، از صافی رد کنید.
- برای تزیین اسکمو می توانید از برگ نعناع یا تکه های میوه استفاده کنید.
- برای جدا کردن راحت تر اسکمو از قالب، چند دقیقه قبل از مصرف، قالب ها را در آب ولرم قرار دهید.
نکات اضافی:
- اخته: شما می توانید از هر نوع میوه ترش دیگری مانند آلبالو، زغال اخته یا آلوچه نیز برای تهیه اسکمو استفاده کنید.
- گلپر: گلپر به اسکمو طعم بسیار مطبوعی می دهد، اما اگر به آن حساسیت دارید می توانید از آن استفاده نکنید.
- شیرین کننده: به جای شکر می توانید از عسل یا سایر شیرین کننده های طبیعی استفاده کنید.
تهیه اسکمو اخته در خانه، یک تجربه لذت بخش و سالم است. با کمی خلاقیت می توانید طعم های مختلفی از اسکمو را تهیه کنید و از خوردن این دسر خوشمزه در کنار خانواده و دوستان لذت ببرید.
طرز تهیه اسکمو آلوچه: یک بستنی یخی سنتی و خوشمزه
اسکمو آلوچه یکی دیگر از انواع بستنی های یخی سنتی است که با طعم ترش و شیرین آلوچه، بسیار محبوب است. طرز تهیه آن بسیار شبیه به اسکمو اخته است و تنها با کمی تغییر در نوع میوه، می توانید یک دسر خوشمزه و متفاوت داشته باشید.
مواد لازم:
- آلوچه تازه یا منجمد (به مقدار دلخواه)
- شکر (به مقدار دلخواه، بسته به ذائقه)
- آب (به مقدار لازم)
- گلپر (اختیاری، برای طعم بهتر)
- آب لیمو ترش (اختیاری، برای افزایش ترشی)
طرز تهیه:
- آماده سازی آلوچه: آلوچه ها را بشویید و هسته های آن را جدا کنید. اگر از آلوچه منجمد استفاده می کنید، اجازه دهید کاملا یخ آن باز شود.
- شربت سازی: در یک قابلمه مناسب، آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل شود و شربت غلیظی به دست آید. چند دانه گلپر و مقداری آب لیمو ترش را نیز به شربت اضافه کنید. مقدار آب لیمو ترش را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
- مخلوط کردن آلوچه و شربت: آلوچه ها را به شربت اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
- ریختن در قالب: مخلوط آلوچه و شربت را در قالب های یکبار مصرف یا قالب های مخصوص بستنی بریزید.
- انجماد: قالب ها را در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزنند.
نکات مهم طرز تهیه اسکمو آلوچه
- برای شیرین شدن اسکمو، مقدار شکر را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
- برای افزایش ترشی اسکمو، مقدار آب لیمو ترش را بیشتر کنید.
- اگر دوست دارید اسکمو شما بافت یکدست تری داشته باشد، می توانید مخلوط آلوچه و شربت را قبل از ریختن در قالب، از صافی رد کنید.
- برای تزیین اسکمو می توانید از برگ نعناع یا تکه های آلوچه استفاده کنید.
نکات اضافی:
- آلوچه: برای تهیه اسکمو آلوچه، بهتر است از آلوچه های ترش استفاده کنید تا طعم اسکمو بهتر شود.
- گلپر: گلپر به اسکمو طعم بسیار مطبوعی می دهد، اما اگر به آن حساسیت دارید می توانید از آن استفاده نکنید.
- شیرین کننده: به جای شکر می توانید از عسل یا سایر شیرین کننده های طبیعی استفاده کنید.
طرز تهیه اسکمو آلبالو
مواد لازم اسکمو آلبالویی
- آلبالو خشکه : ۲۵۰ گرم
- آب : ۴ لیوان
- شکر : ۱ قاشق
- نمک و گلپر : یک قاشق چای خوری
طرز تهیه:
مرحله اول: ابتدا آلبالو خشکهها را در ظرفی بریزید و مقدار کافی آب به آن اضافه کنید تا شن و سنگریزههای احتمالی از آن جدا شود. این فرآیند حدود دو ساعت زمان نیاز دارد. سپس آلبالوها را آبکش کرده و دوباره بشویید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: آلبالوهای نرم شده را درون قابلمه لعابی بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. مقدار آب بستگی به تعداد آلبالو و لیوانهای بستنی دارد. برای مثال، برای ۲۵۰ گرم آلبالو به چهار لیوان آب نیاز دارید.
مرحله سوم: برای ملستر شدن بستنی، میتوانید دو قاشق شیره آلو جنگلی اضافه کنید (اختیاری). سپس یک قاشق چایخوری گلپر، نصف قاشق چایخوری نمک، و یک قاشق غذاخوری شکر به مواد اضافه کنید. دقت کنید که گلپر زیاد نباشد تا بستنی تلخ نشود.
مرحله چهارم: قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آلبالوها چند دقیقه بجوشند و رنگ خود را پس دهند. دقت کنید که آلبالوها بیش از حد نپزند تا هسته آنها جدا نشود. پس از چند دقیقه، قابلمه را از روی شعله بردارید و بگذارید تا خنک شود.
مرحله پنجم: در این مرحله، میتوانید آلبالوها را از صافی رد کنید تا آب آلبالو از میوهها جدا شود. سپس، میوه آلبالو را درون لیوان یا قالب بستنی بریزید و آب آلبالو را به آن اضافه کنید. یا اینکه مخلوط را مستقیماً در لیوانها یا قالبهای بستنی بریزید.
مرحله نهایی: لیوانها یا قالبها را در فریزر قرار دهید و بگذارید چند ساعت بمانند تا کاملاً یخ بزنند. بعد از آن، اسکمو آلبالوی خوشمزه شما آماده است.
این بستنی خوشمزه با طعم ترش و شیرین آلبالو، گزینهای عالی برای روزهای گرم تابستانی است.