به گزارش پول نیوز، بزرگترین چالشی که شهرک های صنعتی، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را تهدید می کند، زمین خواری است، به نوعی که عده ای فرصت طلب به بهانه تولید و سرمایه گذاری، زمین های صنعتی را به قیمت ناچیز و حتی رایگان دریافت می کنند، دور آن را دیوار می کشند یا سوله ای در آن بنا می کنند و به حال خود رها می کنند و سپس این زمین ها را به قیمت های گزاف به تولیدکنندگان واقعی می فروشند. این رویکرد زیانهای فراوانی به تولید و سرمایه گذاری وارد کرده و باعث دلسردی و ناامیدی آنان شده است.
لامرد، منطقه ای به واقع ویژه
یکی از مناطق اقتصادی جذاب برای تولیدکننده و سرمایه گذار، منطقه ویژه اقتصادی لامرد است که بسیاری از سودجویان بدنبال سواستفاده از این منطقه بودند که با واکنش مناسب مدیریت این منطقه، از دست اندازی به زمین های این منطقه محروم ماندند. در این رابطه کورش فتاحی با اعلام اینکه منطقه ویژه اقتصادی لامرد به لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوبیترین نقطه استان فارس و در مجاورت استانهای بوشهر و هرمزگان ایجاد شده گفت: منطقه ویژه اقتصادی لامرد نزدیک به مناطق ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) و منطقه ویژه پارسیان است. وی با اعلام اینکه منطقه ویژه اقتصادی لامرد از زمینی مسطح بهره میبرد گفت: این منطقه میان دو رشته کوه قرار گرفته که بهترین موقعیت از نظر پدافند غیرعامل با کمترین هزینه جهت ایجاد زیرساخت را فراهم کرده است.
مبارزه با زمین خواری
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد در خصوص نحوه واگذاری زمین به سرمایه گذاران در این منطقه گفت: مبارزه با زمینخواری و واگذاری اراضی به قیمت کارشناسی به سرمایهگذاران واقعی، از سیاستهای منطقه ویژه اقتصادی لامرد است و هیچ زمین خواری نتوانسته زمین های این منطقه را مال خود کند.
چالش جدی زمین خواری
اینکه مدیرعامل منطقه آزاد به تعریف و تمجید بپردازد، شاید طبیعی به نظر برسد، اما نماینده لامرد در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار پول نیوز بر اظهارات فتاحی صحه گذاشت و گفت: یکی از جدیترین چالشهایی که در مناطق آزاد، مناطق ویژه اقتصادی و شهرکهای صنعتی شاهد هستیم، زمینخواری است. سیدموسی موسوی با تاکید بر اینکه زمین خواری در برخی شهرکهای صنعتی و مناطق صنعتی به صورت گسترده و در برخی موارد دیگر به صورت محدود اتفاق افتاده و همچنان نیز اتفاق می افتد.
حساسیت مدیریت به زمین
نماینده لامرد در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه زمین خالی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد در پایینترین سطح ممکن قرار دارد گفت: زمین های منطقه ویژه اقتصادی به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان واقعی واگذار شده و کمتر زمین خالی در این منطقه وجود دارد. وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه مدیریت منطقه ویژه اقتصادی لامرد، حساسیت بالایی نسبت به واگذاری زمینهای این منطقه دارد گفت: متقاضیان سرمایه گذاری برای گرفتن زمین در منطقه ویژه اقتصادی، باید از هفت خان رستم عبور کنند تا بتوانند موافقت مدیریت برای دریافت زمین را بدست بیاورند.
اطمینان از تولیدکننده
موسوی با تاکید بر اینکه تا وقتی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد از سرمایه گذاری، ساخت تاسیسات و فعال شدن تولید کننده در زمینهای اختصاص یافته اطمینان حاصل نکند، هیچ اطمینانی به سرمایه گذار نمی دهد گفت: تا وقتی مدیریت منطقه ویژه اقتصادی لامرد اطمینان حاصل نکند که زمین تخصیص یافته در مسیر اهداف تعیین شده حرکت می کند و به تولید منجر می شود، تصمیمی در خصوص زمین ها گرفته نمیشود. وی با تاکید بر اینکه اگر سونیت فردی برای مدیریت منطقه ویژه اقتصادی لامرد اثبات شود، به سرعت تسلط آن فرد از زمین برداشته می شود گفت: کافی است تولید اتفاق نیفتد یا سرعت پروژه ها کاهش یابد یا متوقف شود، در آن صورت سرمایه گذار مورد بازخواست قرار می گیرد و چنانچه سونیت وی اثبات شود، برخورد جدی صورت می گیرد.
تلاشهای فرصت طلبان زمین خوار
نماینده لامرد در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه بارها شاهد بودهایم که افراد فرصت طلب و زمینخوار، بدون فعالیت اقتصادی و انجام تعهدات به بهانه ایجاد صنعت، زمینها را مال خود کردهاند گفت: این افراد زمینها را میگیرند و بعد از گذشت چند سال، به قیمتهای گزاف به تولید کنندگان واقعی میفروشند و حتی زمین در بین زمین بازان دست به دست میشود. موسوی با ابراز تاسف از اینکه تولید کننده واقعی برای آنکه بنگاه اقتصادی ایجاد کند، ناچار است بخش عمدهای از سرمایه خود را صرف خرید زمین کند گفت: اختصاص سرمایه به زمین، به سرمایه گذار و تولید لطمه میزند. وی با تاکید بر اینکه این فرصت طلبان زمینخوار، باعث بحرانهای جدی برای صنعت، تولید، اشتغال و اقتصاد میشوند گفت: در مذاکرات بسیاری که با مدیریت منطقه ویژه اقتصادی لامرد داشتم، همواره بر این موضوع تاکید شده و خوشبختانه در منطقه آزاد لامرد با جدیت علیه فرصت طلبان زمین خوار موضعگیری وجود دارد.