به گزارش پول نیوز، از روزی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، شعار استقلال را در سرلوحه تمامی امور قرار دادیم. در حالی از استقلال دم می زدیم که بخوبی می دانستیم در بسیاری از زمینه ها وابستگی داریم. یکی از مهمترین بخشهایی که بشدت وابسته بودیم، بخش صنعت و معدن بود. در بخش صنعت بیش از مونتاژ و سرهم بندی پیش نرفته بودیم و در بخش معدن نیز، بزرگترین افتخاری که نصیب کشورمان می شد، خام فروشی بود.
نه خرید نه فروش
در این شرایط دم زدن از استقلال به معنای دست رد زدن به سینه تمامی کشورهایی بود که مواد اولیه خام را به قیمت ناچیز از کشور ما می خریدند و محصول نهایی را فراوری همان مواد خام، به قیمت گزاف به ما می فروختند. نتیجه فریاد استقلال، تحریم هایی بود که در قالب جنگ اقتصادی به کشورمان تحمیل شد. بدین معنا که نه تنها مواد خام را از ما نمی خریدند، بلکه محصول نهایی را نیز به ما نمی فروختند.
اتکا با توان داخلی
سوال اینجا بود که چه کنیم. مگر می شود انقلاب کرد و به جای نان، شرمندگی را سر سفره ها گذاشت. به نیروهای داخلی اعتماد کردیم و تجربه پیش کسوتان را کنار انگیزه و توان جوانان گذاشتیم و نیاز کشور را در داخل کشور تولید کردیم و در اختیار مردم قرار دادیم. بی شک سختی های بسیاری را متحمل شدیم و همواره سخن از پیچی گفتیم که در سربالایی مشکلات پیش روی تولید کشور قرار دارد، پیچی که هنوز پیش روی ما قرار دارد و در بسیاری از عرصه ها با مشکلات رو به رو هستیم.
وابستگی به نفت
بی شک بزرگترین چالشی که اقتصاد کشور و معیشت مردم را تهدید می کرد، اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت بود. فروش روزانه 6 میلیون بشکه نفت به افتخارات اقتصاد کشور تبدیل شده بود و تحریم ها کار را بجایی رساند که برای فروش یک بشکه نفت هم مشکل داشتیم. در این شرایط رهبر انقلاب ورود به دیگر عرصه ها و فاصله گرفتن از اقتصاد وابسته نفت را ریل گذاری کردند و از معدن به عنوان جایگزینی مناسب یاد کردند، در نتیجه تولید با قوت و قدرت در دیگر بخشها به ویژه معدن کلید خورد و البته به سرعت پیش رفت.
سنگ آهن و فولاد سازی
معادن در بخشهای بسیاری تعریف می شد که سنگ آهن یکی از مهمترین آنها بود. اما در این زمینه نیز رویکرد خام فروشی را پیش گرفتیم اما قبل از آنکه همه ذخایر معادن سنگ آهن را خام بفروشیم و زمین های خالی برایمان باقی بماند، خام فروشی در تمامی عرصه ها ممنوع شد و فراورده در دستور کار قرار گرفت. نتیجه آن شد که فولادسازی ها به صورت گسترده ایجاد شدند و هر روز شاهد تولید محصولات فولادی و قطع وابستگی به محصولات فولادی خارجی را شاهد بودیم. خوشبختانه کیفیت محصولات و فراورده های فولادی تولید داخل به اندازه ای بالا بود که نیاز دیگر صنایع از خودروسازی تا لوازم خانگی و دیگر بخشها را تامین کرد.
فولاد آلیاژی در صدر تولید
یکی از شرکتهایی که بخوبی در عرصه تولید انواع فولاد ورود کرد، شرکت فولاد آلیاژی ایران بود. این شرکت که در راستای تولید محصولات فولادی ورود کرده بود، در مدت کوتاهی توانست بخش قابل توجهی از نیاز کشور را تامین کند و رکوردهای چشمگیری بر جا بگذارد، اما مهمتر از آن، بررسی نیازهای فولادی کشور و ایجاد خطوط تولید جدید بود، اقدامی که باعث شده نیازهای کشور به انواع فولاد روز به روز کاهش یابد و البته شرکت فولاد آلیاژی ایران را به صدر تولیدکنندگان فولاد برساند.
تولید تسمه سایز جدید
از آنجا که فولاد آلیاژی همواره خبر از ورود به تولید در عرصه جدید می دهد، این شرکت اعلام کرد به همت و تلاش واحد نوردسنگین شرکت فولاد آلیاژی ایران، بار دیگر محصولی جدید به گستره محصولات این شرکت افزوده شد. سید مصطفی حسینی نسب، رییس کارخانه نورد سنگین شرکت فولاد آلیاژی ایران با اشاره به دانش فنی بالای نیروهای واحد نورد سنگین این شرکت گفت: با تلاش پرسنل نورد سنگین شرکت فولاد آلیاژی ایران و برای اولینبار سایز جدید تسمه ۱۰*۱۴۰ در واحد نورد سنگین تولید و محصول جدیدی به سبد تولید فولاد آلیاژی اضافه شد. تولید این تسمه، بخشی از نیاز صنایع در تمامی عرصه های را تامین می کند و به اشتغالزایی و درآمدزایی در داخل کشور منجر می شود، مهمتر آنکه در شرایط کنونی، ارزبری را کاهش می دهد. البته تولید این محصول در داخل قیمت حمل و نقل و دیگر هزینه های کالاهای وارداتی را کاهش می دهد و تولید در دیگر بخشها را توجیه پذیر می کند.