18 مهر 1403 - 1:59

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

نتیجه استقرار نظارت و تطبیق شرعی در بیست و چهارمین همایش اعلام شد

پیشتازی بانک پارسیان در جاده بانکداری اسلامی

به گزارش پول نیوز، از هنگامی که جمهوری اسلامی تشکیل شد، بسیاری از بخشهای مدیریتی و اقتصادی کشور زیر سوال رفت، به نوعی که تغییر رویه و اصلاح امور در دستور کار قرار گرفت. یکی از بخشهایی که همواره مورد انتقاد بود و بر اصلاح آن تاکید می شد و همچنان می شود، نظام بانکداری است. انتقاد به نظام بانکی به اندازه ای جدی است که از آن با عنوان ربوی یاد می شود.

اصلاح قوانین بانکی

برای آنکه عملکرد نظام بانکی تغییر کند و متحول شود، اصلاحیه های متعددی بر قوانین بانکی صورت گرفت و نمایندگان مجلس با دستکاری قانون، سعی کردند نظام بانکی را به سوی بانکداری اسلامی هدایت کنند. در نتیجه این اقدام تمامی قراردادهای بانکی در قالب عقود اسلامی تعریف شد و برای هر نقل و انتقال پولی، یکی از عقود اسلامی ملاک قرار گرفت. با این حال کسانی که با بانکها همکاری دارند، همواره نسبت به روابط بانکی منتقد هستند.

تشکیل شورای فقهی

بدلیل آنکه احساس می شد، عملکرد نظام بانکی با قوانین اسلامی و مصوبات و تحولات قانونی مطابقت ندارد، شورای فقهی در بانک مرکزی تشکیل شد و آیت‌الله غلامرضا مصباحی مقدم ریاست شورای فقهی بانک مرکزی را بر عهده گرفت تا هر اقدامی زیر نظر شورای فقهی باشد، اما همچنان انتقادها جدی است و باوری مبنی بر اسلامی شدن نظام بانکی وجود ندارد که مصاحبه های تند و منتقدانه نمایندگان مجلس و کارشناسان پولی و مالی و صاحب نظران بیانگر این مطلب است.

امتیازدهی برای قانونمداری

اینکه بانکها تا چه اندازه در مسیر بانکداری اسلامی گام برمی دارند، نیاز به بررسی داشت، اما بررسی تنها فایده ای ندارد و برای ایجاد انگیزه بین بانکها برای حرکت به سوی بانکداری اسلامی، لازم بود نتیجه بررسی های اعلام شود. به همین دلیل مقرر شد همایشی با عنوان بانکداری اسلامی به صورت سالانه برگزار شود و در این همایش بانکهای برتر و پیشرو در حوزه بانکداری اسلامی معرفی شوند و مورد تقدیر قرار گیرند.

همچنین بخوانید  مسوولیت اجتماعی، ابزار درخشش بانک پارسیان در تاریخ

تطبیق شرعی بانک پارسیان  

بی شک گام برداشتن در مسیر بانکداری اسلامی، محدودیت ها و ممنوعیت های بسیاری را رقم می زند و دست بانک برای بسیاری از اقدامات را می بندد، با این وصف بانکهایی که در مسیر قانون به ویژه قوانین اسلامی گام برمی دارند، به این مهم تن می دهد تا قانونمداری را در کارنامه خود داشته باشند. به همین دلیل در سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی، از بانک پارسیان به‌عنوان بانک پیشرو در استقرار نظارت و تطبیق شرعی تجلیل شد.

اهدای لوح برای ماندگاری

برای آنکه عملکرد یک مجموعه در دوره مدیریت هر فرد مشخص شود، در قالب اهدای لوح، عملکرد یک مجموعه ماندگار می شود که با مراجعه به بنگاههای اقتصادی، می توان لوح های تقدیر و تشکر را مشاهده کرد. سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی نیز با همین رویکرد برگزار شد. این همایش که با حضور عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصاد و دارایی، محمدرضا فرزین رییس‌کل بانک مرکزی و مدیران عامل و معاونان بانک‌های دولتی و خصوصی برگزار شد، از بانک پارسیان به‌عنوان بانک پیشرو در حوزه نظارت و تطبیق شرعی با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد. علیرضا خلیل پور معاون امور شعب و پشتیبانی بانک پارسیان و مهدی قاسمی مسوول نظارت و تطبیق شرعی بانک پارسیان در این مراسم لوح تقدیر دریافت کردند.

اعتراف به انطباق با نظام شریعت

در بخشی از لوح تقدیر که به امضای محمد‌رضا فرزین رییس‌کل بانک مرکزی و آیت‌الله غلامرضا مصباحی مقدم رییس شورای فقهی بانک مرکزی رسیده، آمده است: «با عنایت به ارزیابی انجام‌شده توسط دبیرخانه شورای فقهی‌، بانک پارسیان به‌عنوان یکی از مؤسسات اعتباری پیشرو در زمینه استقرار نظارت و تطبیق شرعی در سال 1403 اعلام می‌گردد. بدین‌وسیله با اهدای این لوح‌، مراتب سپاس و قدردانی خود را از زحمات بی‌دریغ، مساعی ارزشمند و اهتمام ویژه جنابعالی در راستای ارتقای انطباق با شریعت در نظام بانکی کشور ابراز نموده و از درگاه ایزد منان، سلامتی و توفیق روزافزون برای جنابتان مسالت می‌گردد.»

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

ریال
زعفران
همچنین بخوانید
آخرین اخبار