به گزارش پول نیوز، برای آنکه حال مردم خوب شود، شرایط ویژه نیاز است. این شرایط ویژه زمانی محقق میشود که قوانین اقتصادی در سطح جامعه در بین دهکهای اول تا دهم به مرحله اجرا درآید. اینکه دهک اول تا پنجم در بدترین شرایط زندگی کنند و دهک نهم و دهم زندگی رویایی داشته باشند، به هیچ عنوان با شرایط اقتصادی همخوانی ندارد وو تعادل را بر هم می زند.
بدترین حالت این است که عمده اقتصاد کشور در اختیار یک درصد جامعه باشد، بیش از ۵۰ درصد جامعه زیر خط فقر زندگی کنند و ۴۹ درصد نیز در نقطه سر به سر قرار داشته باشند و هر لحظه امکان سقوط بخشی از این درصد به زیر خط فقر وجود دارد، شرایطی که به هیچ عنوان درست نیست، زیرا تمام روابط اقتصادی را تحت شعاع قرار میدهد.
مهمترین رابطه اقتصادی، تعادل بین عرضه و تقاضاست. بدین معنا که هر چقدر تقاضا وجود دارد، به نسبت آن کالا عرضه شود. برای تحقق این رابطه، از یک سو تولیدکنندگان باید بتوانند کالاهایی با قیمت مناسب و تعداد بالا تولید کنند تا نیازهای جامعه تامین شود و از سوی دیگر اکثریت جامعه باید به اندازهای درآمد داشته باشند تا بتواند کالاهای تولید شده را خریداری کنند. البته تکلیف قشر مرفه جامعه روشن است. آنها به اندازهای پول و درآمد دارند که میتوانند گرانترین کالاها را از کشورهای خارجی خریداری کنند. برای آنان اهمیتی ندارد چه اتفاقی در اقتصاد کشور میافتد.
متاسفانه دهکهای اول تا ششم جامعه به اندازهای حقوق نمیگیرند که بتوانند نیازهای خود را تامین کنند، آنان به اندازهای دریافت میکنند که سفرههایشان را پر و شکم زن و فرزندشان را سیر کنند. در این شرایط امکان خرید لوازم خانگی به حداقل ممکن کاهش مییابد، اما چارهای نیست.
از فرش تا یخچال و اجاق گاز و دیگر لوازم خانگی مورد نیاز باید خریداری شود تا کانون خانواده شکل بگیرد، شاید این لوازم در ابتدای تشکیل زندگی در هر خانوادهای به وسیله جهیزیه تامین میشود، اما قیمت کالاها به اندازهای بالاست که امکان خرید آنها بویژه برای پدران حداقل بگیر وجود ندارد. در این شرایط خانوادههای کم برخوردار چارهای به غیر از گرفتن تسهیلات بانکی برای خرید جهیزیه ندارند.
گرفتن تسهیلات نیز چالشها و مشکلات خودش را دارد. اینکه پدر خانواده با حقوق ماهیانه ۱۰ میلیون تومان بخواهد تسهیلاتی با بهره 23درصد برای تهیه جهیزیه دخترش بگیرد، فاجعه است. مگر میشود ۵۰ میلیون تومان تسهیلات گرفت و ۸۰ میلیون تومان بازپرداخت داشت؟ کارگری با حقوق ۱۰ میلیون تومان چگونه میتواند از عهده بهره بانکی ۲۳ درصد بر بیاید؟ هرچند از نظر حقوق بگیر حداقل بگیر، تسهیلات با بهره ۲۳ درصد عین رباخواری است، اما این خانواده چاره ای ندارد مگر آنکه تن به رباخواری بانکها بدهد.
در این شرایط خانواده ها بدنبال تسهیلات قرض الحسنه می گردند. مگر امکان دارد از بانک برای مقدسترین رابطه بین انسانها یعنی ازدواج، تسهیلاتی با کارمزد ۲ درصد دریافت کرد؟ چگونه امکان دارد سود بانکی حتی در امور مقدس شرعی کمرشکن باشد؟ از سوی دیگر مدتهاست رهبر انقلاب سالها را با محوریت تولید نامگذاری کردهاند، اما چگونه میتوان تولید را رشد داد و به جهش رساند، زمانی که نیروی کار به اندازه ای حقوق نمیگیرد تا بتواند کالاهای تولید داخل را خرید کند؟ به همین دلیل شاهد افزایش گردش مالی در حوزه تعمیرات و کاهش گردش مالی در حوزه تولید و خرید کالای نو هستیم.
در تمامی سالها نظام بانکی با بهره بالای ۲۰ درصد در تسهیلات بانکی یکهتازی کرده و قرض الحسنه را به سخره گرفته است. در حالی که این واقعیت وجود دارد که میتوان با تسهیلات قرض الحسنه، قدرت خرید مردم را بالا برد و بانک فعالی را تاسیس کرد. تسهیلات قرض الحسنه سوتفاهم رباخواری را از بین میبرد و ارتباط نزدیکی بین تولید کننده و مصرف کننده به وجود میآورد.
مصرف کننده با رغبت کامل به سوی تسهیلات قرض الحسنه میروند و تولید کننده با خیال راحت، کالای تولیدیاش را در بازار عرضه میکند تا رابطه سالم عرضه و تقاشا شکل بگیرد. اگرچه سالها سخن از قرض الحسنه به میان میآید، اما در عمل اتفاق خاصی در حوزه قرض الحسنه رخ نمیدهد و تنها بانک قرض الحسنه مهر ایران است که با محوریت قرض الحسنه فعالیت میکند.
بانک قرض الحسنه مهر ایران، قدرت خرید را در اختیار دهکهای پایین جامعه قرار میدهد. اینکه سالیانه میلیونها نفر در بانک قرض الحسنه مهر ایران حساب باز میکنند و شاهد کوچ حقوق بگیران از بانکهای دیگر به بانک قرض الحسنه مهر ایران هستیم، با هدف استفاده از تسهیلات و خدمات ویژهای است که این بانک در اختیار مردم قرار میدهد.
کسانی که از حسابهای قرض الحسنه مهر ایران استقبال میکنند، بیشتر حقوق بگیران آن هم از نوع حداقل بگیران حداقل بگیر هستند. به همین دلیل انتظار میرود در آینده نزدیک بانک قرض الحسنه مهر ایران تمامی حسابها را به سوی خود جلب کند و رتبه اول را در جذب مشتری و باز کردن حساب داشته باشد.