21 شهریور 1403 - 16:41

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

پرداخت بیش از دو برابر تسهیلات تکلیفی نشان می دهد

نقش آفرینی پدرانه بانک دی در ازدواج و فرزندی آوری

به گزارش پول نیوز، اقتصاد همچون گره ای سردرگم، امکان هرگونه برنامه ریزی در عرصه های گوناگون را نه تنها مشکل بلکه غیر ممکن کرده است. تورم 40 درصدی به اعتراف دولتمردان و گلایه مردم از تورم بالای 100درصد، نشان می دهد که حتی برای یک لحظه هم نمی توان برنامه ریزی کرد. این بحران بخشهای تولیدی را بشدت درگیر کرده، زیرا از برنامه ریزی تا تحقق برنامه، زمانی طول می کشد که در همین مدت، قیمت ها رشد سرسام آوری را نشان می دهد.

بحران گرانی و تورم

بحران گرانی و تورم تنها برایی بخشهای اقتصادی نیست، بلکه چالشهای جدی در عرصه های اجتماعی رقم می زند که تبعات آن متوجه تمامی بخشها می شود. بحران اقتصادی امکان تشکیل خانواده را از جوانان می گیرد، در نتیجه ازدواج کاهش می یابد و بدنبال آن فرزندآوری تضعیف می شود. اما این تازه اول ماجراست. زیرا نیروی فعال و مولد از جامعه گرفته می شود و سالمندی به بحرانی بزرگ تبدیل می شود. کاهش جوانان باعث کاهش نیروی کار و البته کاهش بیمه پردازان می شود که بحران صندوقهای بازنشستگی را رقم می زند. زیرا ورودی صندوق در نتیجه کمبود نیروی کار پایین و مستمری بگیر بالا می رود.

خطر کمبود نیروی کار

کمبود نیروی کار نیز از ابعاد گوناگون خطرآفرین است. از یک سو کارگرانی که باید چرخهای تولید را بچرخانند، وجود ندارد و از سوی دیگر خلاقیتی که در جوانان وجود دارد را از دست می دهیم، این وضعیت باعث می شود نیروی کار خارجی وارد کنیم و بدون آنکه بدانیم، به نیروی کار خارجی وابسته می شویم و همه اینها، بخشی از بحران بزرگ است.

افزایش آمار طلاق

بدتر آنکه آمار طلاق روز به روز در حال  افزایش است. از یک سو نتوانسته ایم جذابیت های لازم برای ازدواج ایجاد کنیم و از سوی دیگر بحران های اقتصادی باعث افزایش آمار طلاق شده به نوعی که از هر 5 ازدواج بیش از دو مورد به طلاق منجر می شود و بدتر آنکه بخش قابل توجهی از آنها در سال اول اتفاق می افتد. آمارهایی که نشان می دهد بحران جدی است.

همچنین بخوانید  آغاز جشنواره حساب‌ های قرض‌الحسنه پس‌انداز بانک دی

حمایت در دستور کار

بدلیل درک درستی که از تبعات کاهش ازدواج و فرزند آوری وجود دارد، حمایت از آن در دستور کار قرار گرفت و برای آنکه حمایت کننده مشخص شود، حمایت از جمعیت به قانون تبدیل شد. از آنجا که نقدینگی نقش بسزایی در این ماجرا دارد، پرداخت تسهیلات در قانون دیده شد که بانکها به عنوان متولیان گردش مالی کشور، در قالب تسهیلات تکلیفی، موظف به پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری شدند.

کم لطفی بانکها

در حالی که تسهیلات نقش بسزا و تاثیرگذاری در ازدواج و فرزندآوری دارد و بانکها مکلف به پرداخت تسهیلات هستند، شاهد کم لطفی بانکها به پرداخت این تسهیلات هستیم. از آنجا که به این تسهیلات سودی تعلق نمی گیرد و تنها کارمزدی ناچیز برای آنها در  نظر گرفته شده، بانکها از پرداخت این تسهیلات خودداری می کنند و البته بانکهای عافیت اندیش، سعی می کنند پرداخت تسهیلات را به ماهها و حتی روزهای پایانی سال موکول کنند تا بتوانند از ابتدای سال از نقدینگی در مسیرهای دیگر سرمایه گذاری و تسهیلات دهی  بهره بگیرند و در پایان سال تسهیلات آن هم نه به اندازه تکلیف به تعدادی پرداخت کنند.

ارجحیت منافع ملی بر شخصی

در شرایط اندیشه کاسب کارانه برخی بانکها، بانکهایی هستند که منافع ملی را منافع شخصی ارجحیت می دهند و برای جلوگیری از بحرانی که آینده را تهدید می کند، نسبت به تسهیلات پردازی اقدام می کنند که بانک دی یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین بانکهاست. بانک دی اعلام کرده در چهار ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با پرداخت ۱۰۸۷ فقره تسهیلات، شریک شیرینی ازدواج ۶۴۴ زوج‌ جوان شده و ۴۴۳ خانواده با امید به دریافت این تسهیلات، صاحب فرزند شدند.

حرکت رو به جلو

نکته بسیار مهمی که در عملکرد بانک دی می درخشد، حرکت در مسیری جلوتر از اهداف تعیین شده است. بانکها با نگاه کاسب کارانه و بدلیل آنکه تسهیلات تکلیفی هیچ خیری برای آنها ندارد و حتی تاخیر در پرداخت اقساط به بحران جدی تبدیل شده، سعی می کنند سهمیه در نظر گر فته شده تسهیلات را در طول سال تقسیم بندی کنند و در گزارش عملکرد ماهیانه یا فصلی، اعلام کنند که مطابق سهمیه حرکت کرده اند، اما بانک دی براستی حامی واقعی ازدواج و فرزندآوری است زیرا این بانک تا تاریخ ۳۰ تیرماه سال جاری تحقق ۲۷۱ درصدی سهمیه خود در پرداخت تسهیلات ازدواج و تحقق ۲۰۳ درصدی اعطای تسهیلات فرزندآوری را رقم زده است.

افتخار به عملکرد

بانک دی به ثبت عملکرد موفق بیش از سهیمه ابلاغی از سوی بانک مرکزی افتخار و اعلام کرده، شریک شیرین‌ترین لحظات زندگی بیش از ۱۰۰۰ خانواده ایرانی شده است. البته زمانی می توان دلیل این افتخار را درک کرد که اعداد پرداخت شده را مورد توجه قرار داد. بانک دی در چهار ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با پرداخت ۲ هزار و ۲۸۴ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج، به شروع زندگی ۶۴۴ زوج جوان کمک کرده، عددی که هرچند برای بانک سنگین است و می تواند در بیلان عملکرد پایان سال او اثر بگذارد، اما حرکت در مسیر منافع ملی و البته اطاعت از فرامین رهبر انقلاب و اثبات ولایتمداری در عمل است.

رونق فرزندآوری

آمار طلاق نشان می دهد که نبود فرزند دلیل مهمی برای تن دادن به طلاق بوده است. واقعیت این است که فرزند می تواند تعهد زوجین را به ادامه زندگی را بیشتر کند و آنهایی که فرزند ندارند، بسادگی تن به طلاق می دهند. اگر بپذیریم که فرزندآوری هزینه های سنگینی دارد، تسهیلات می تواند در تامین بخشی از هزینه ها نقش آفرین باشد. مهمتر آنکه زوجین با فرزندآوری، می توانند با تسهیلات فرزند آوری، بخشی از هزینه های جدی همچون پول پیش اجاره یا خرید ملزومات ضروری را تامین کنند. اما نکته مهم اینجاست که این تسهیلات را به موقع دریافت کنند و ناچار نباشند وقت و پول خود را صرف رفت و آمد به بانک برای دریافت تسهیلات کنند. در این رابطه بانک دی بخوبی عمل کرده و با پرداخت ۳۴۲ میلیارد ریال تسهیلات فرزندآوری، در لذت بدنیا آمدن فرزندان 443 خانواده ایرانی شریک شده است.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

171387456
پارسیان
همچنین بخوانید
آخرین اخبار