26 شهریور 1403 - 6:17

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

فریز دستمزد عامل بحران اقتصادی در دولت سیزدهم

به گزارش پول نیوز، عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه قرار نیست کسی که کار می کند، فقیر باشد گفت: با حقوقی که شورای عالی کار به ریاست وزیر کار دولت سیزدهم در سال گذشته تصویب کرد، بخش قابل توجهی از جامعه فقیر هستند، گویا دولت حکم کرده سایه فقر بر سر بیشتر مردم باقی بماند.

علی اکبر عیوضی با یادآوری اینکه بارها تیم اقتصادی دولت سیزدهم اعلام کردند که حقوق کارگران نباید بیش از ۲۰ درصد افزایش یابد گفت: متاسفانه تیم اقتصادی دولت گرفتار ناآگاهی از قوانین به ویژه قانون کار است که باعث چنین اظهارات سخیفی شده است.

عیوضی با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی از دولت بودجه و اعتباری دریافت نمی‌کند و دولت حق ندارد در مورد سازمان، کارگران و بازنشستگان اظهار نظر کند گفت: متاسفانه دیدیم که دولت سیزدهم فقط به مباحث حاشیه‌ای در مورد کارگران و بازنشستگان می پرداخت و حرفهایی را زدند که نشان می دهد تا چه اندازه نسبت به قانون بی اطلاع بودند.

وی بر افزایش دستمزد در شرایط اقتصادی ناپایدار کشور تاکید کرد و گفت: در ایران که با تحریم روبرو است و بیشتر تولیدات آن مصرف داخلی دارد، حتماً باید قدرت خرید نیروی کار و کارگران بالا باشد.

عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه اگر قدرت خرید کارگران بالا نباشد، تولید صورت می گیرد اما کالاها در انبارها، انبار می شود زیرا خریداری ندارد گفت: چالش های اقتصادی کشور زیاد است. کیفیت پایین، قیمت بالا به دلیل هزینه های جانبی تولید، سومدیریت و بسیاری موارد دیگر باعث شده تا کالای تولید ایران نتواند در بازار جهانی حرفی برای گفتن داشته باشد.

عیوضی افزود: تحریم در کنار تولیدات نامناسب و نامرغوب باعث شده که نتوانیم کالای ایرانی را به کشورهای همسایه صادر کنیم و عراق و سوریه نیز بازار خود را در اختیار دیگر کشورها قرار داده اند، بنابراین باید قدرت خرید کارگران را افزایش بدهیم تا همین چرخه تولید به حرکت لنگان خود ادامه دهد.

همچنین بخوانید  از رونق طلاق تا تورم، تبعات دستمزد فریز شده

وی با تاکید بر اینکه بیکاری یکی از جدی ترین معضلاتی است که تاکنون مورد توجه جدی قرار نگرفته است افزود: برای اینکه کارخانه ها تعطیل نشود و بیکاری صورت نگیرد، باید قدرت خرید کارگران را بالا ببریم، تا رابطه عرضه و تقاضا بدرستی برقرار شود.

عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با اشاره به اعتراضات گسترده ای که صورت گرفت گفت: ریشه اصلی اعتراضات، معیشت، گرانی، تورم ، بیکاری، کاهش قدرت خرید و شرمندگی نان آور خانواده سر سفره های خالی بود.

وی اعتراف دولت سیزدهم به تورم بالای 46 درصد را یادآور شد و گفت: درحالی که تورم واقعی بیش از 100 درصد بود و دولت سیزدهم تورم بالای 46 درصد را پذیرفت، اما جای سوال دارد که چگونه به خود اجازه می دادند از افزایش دستمزد 20 درصدی سخن بگویند.

عیوضی با ابراز تاسف از اینکه حقوق و دستمزد کنونی پاسخگوی یک زندگی حداقلی نیست گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعتراف کرده خط فقر بیش از 18 میلیون تومان است، با این پیش فرض، چگونه دولتمردان به خود اجازه می دهند از افزایش دستمزد 20 درصدی سخن بگویند؟

وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم در ابتدای تشکیل اعلام کرده بود اجازه نمی دهیم تورم تکرار شود و قیمت ها را کنترل می‌کنیم گفت: دولت سیزدهم هرگز در کنترل قیمت ها موفق نبود و نوسانات شدیدی در قیمت دلار و به تبع آن بالا رفتن قیمت کالاها صورت گرفت، تورمی که ریشه در بالارفتن قیمت دلار داشت.

عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران گفت: واقعیت این است که بالا رفتن دلار، قیمت تمامی کالاها را بالا می‌برد و تورم ایجاد می کند، این تنها نظر من نیست، بلکه تمامی کارشناسان اقتصادی، صاحب نظران، نمایندگان مجلس، دولتمردان و تمامی ۸۵ میلیون جمعیت ایران به این چسبندگی اقتصادی اعتقاد دارند.

وی گفت: بالا رفتن دلار، دو زیان برای کشور دارد. اول اینکه در همه سطوح ایجاد تورم می کند و از قیمت کرایه خودرو تا قیمت کالاهای اساسی و تمامی محصولات به دلیل گرانی دلار گران میشود، دوم این که پول ملی کشور را بی ارزش می کند که این نه تنها ضرر به اقتصاد، بلکه خیانت به کشور است.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

12539660_273
-عراقچی-1
همچنین بخوانید
آخرین اخبار