به گزارش پول نیوز، بانک صادرات ایران در ارائه خدمات آنلاین به مشتریان خود همیشه پیشتاز بوده و مدیران این بانک همواره در تلاشند تا خدمات بر بستر اینترنت را با بهترین کیفیت به دست مشتریان برسانند.
شاید به همین دلیل باشد که بانک صادرات، اولین بانکی بود که چک دیجیتالی در کشور ارائه کرد و استقبال بینظیری از آن شد.
این خدمات که «چکنو» نام دارد، ابزاری نوین با رویکرد ارتقای ظرفیت نظام بانکی است.
استقبال بینظیر از چکنو
براساس آخرین گزارشات، هماکنون تعداد چکنوهای صادره از مرز 4 میلیون و 766 هزار برگ گذشت و بیش از 205 هزار برگ آن با گردش مالی بیش از 44 هزار میلیارد ریال کارسازی شده است.
چکنو بانک صادرات ایران با ارائه مزیتهای متنوع به عنوان یکی از جدیدترین ابزار پرداخت، امنیت و سرعت قابل توجهی در نقل و انتقال وجوه برای مشتریان و دارندگان حساب جاری در بانک صادرات ایران فراهم کرده است. در تازهترین خدمات ارائه شده توسط این بانک، امکان توثیق چکنو به عنوان وثیقه تسهیلات خرد نیز در دستور کار قرار گرفته است.
این بانک با هدف خدماترسانی بهینه در ارائه تسهیلات، الکترونیکی شدن خدمات بانکی، توسعه استفاده از چک امن دیجیتال و ارتقای امنیت و سرعت در مبادلات پولی و بانکی، امکان پذیرش چکنو به عنوان وثیقه دریافت تسهیلات خرد تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان را فراهم کرده است.
مزایای چک الکترونیکی
طراحی و عملیاتیسازی چک الکترونیکی در چارچوب رویکردهای متحولانه و زیرساختهای فناوری اطلاعات سبب ایجاد مزایای نسبی فراوانی برای آن نسبت به چک کاغذی شده که ارزش افزوده حایز اهمیتی را برای مشتریان، نظام بانکی و جامعه به همراه دارد. برخی از اصلیترین این مزایا عبارتند از سرعت بالای صدور و پرداخت، بالا بودن میزان امنیت و به تبع آن کاهش جرایمی نظیر جعل یا سرقت، کارمزد کمتر نسبت به چک کاغذی، صرفهجویی در مصرف کاغذ و به تبع آن حفظ منابع طبیعی، امکان مشاهده و پیگیری روند نقل و انتقال چک و بسیاری از منافع اقتصادی و اجتماعی دیگر که نقش حایز اهمیتی را در بهبود تجربه مشتری و تسهیل تعاملات تجاری بر عهده دارد.
در طراحی سامانه این مقوله مدنظر قرار گرفته شده که از طریق احصای نیازهای مشتریان، خدماتی روی سامانه طراحی و عملیاتی شوند که منطبق بر نیازهای آنها باشند. در شرایط فعلی سامانه چکاد میتواند دامنه وسیعی از خدمات مورد نیاز دارندگان چک را ارایه دهد که عبارتند از درخواست و صدور دسته چک الکترونیکی، صدور، انتقال و دریافت چک الکترونیکی، وصول چک الکترونیکی درون و برون بانکی، صدور چک الکترونیکی چند امضایی، انجام ضمانت چک توسط شخص ثالث، باطل یا مسدود کردن چک، دریافت گواهی عدم پرداخت و نهایتاً استعلام و مشاهده کارتابل چکهای دریافتی.
چک الکترونیکی چه ویژگیهایی دارد؟
چک الکترونیکی بهعنوان یک روش پرداخت آنلاین از طریق اینترنت یا شبکههای دیگر طراحی شده است که مشابه چکهای کاغذی عمل میکند؛ اما کاملاً دیجیتال است. در واقع، این نوع چک، جایگزینی مطمئنتر و مؤثرتر برای چکهای کاغذی و فیزیکی محسوب میشود. چک الکترونیکی برای تأیید و اجرا، به یک بستر امن نیاز دارد که سامانه چکاد بانک مرکزی، این بستر امن را برای کاربران فراهم کرده است. مزایای استفاده از چک الکترونیکی به شرح زیر است:
کاهش خطر تقلب و جعل: چک الکترونیکی با امکانات امنیتی مانند احراز هویت چندعاملی و امضای دیجیتال میتواند از جعل و تحریف جلوگیری کند. این مزیت باعث میشود که چکهای الکترونیکی نسبت به چکهای کاغذی ایمنتر باشند.
حذف نیاز به ارسال نسخه فیزیکی: در پردازش چک الکترونیکی، نیازی به حمل چکهای کاغذی نیست. این امر باعث میشود که خطر گمشدن یا دزدیدهشدن چکها به حداقل برسد.
سرعت در پردازش و ثبت: چکهای الکترونیکی با سرعت بیشتری نسبت به چکهای کاغذی پردازش میشوند. این سرعت باعث افزایش بهرهوری در معاملات تجاری میشود.
حذف نگرانی از ثبت در سامانه: سامانههای مدیریت چک الکترونیکی، مشکلات مربوط به ثبت چکها را به حداقل میرساند و مشتریان بهراحتی میتوانند از این سرویس استفاده کنند.
محیط زیست و پایداری: استفاده از چکهای الکترونیکی به کاهش مصرف کاغذ و در نتیجه حفاظت از محیط زیست کمک میکند.