تخت گاز سایپا بر جاده افزایش كیفیت و تنوع محصول

به گزارش پول نیوز ، از هنگامی که ایران ناسیونال اولین پیکان را تولید کرد، به عنوان کشوری خودروساز پا به عرصه تولید این محصول استراتژیک گذاشتیم، اما همچنان بر تولید پیکان اصرار کردیم و خط تولید را متحول و متنوع نکردیم. البته مونتاژ خودروهای دیگر در دستور کار قرار داشت که تاثیری بر صنعت خودرو کشور نگذاشت. تولید پیکان حدود 40 سال صنعت خودرو کشور را درگیر کرد تا محمد خاتمی رییس دولت های هفتم و هشتم این شهامت و جسارت را بخرج داد تا پیکان را بایگانی کند.

بایگانی خودروهای قدیمی

پس از آن دو خودروساز اصلی کشور در قالب قرارداد با کره و فرانسه، خودروهایی را مونتاژ کردند که آنها نیز مسیر پیکان را طی کردند به نوعی که همچنان با اشکال و اسامی متفاوت اما با همان ماهیت، تولید می شود. اما گروه خودروسازی سایپا با تعطیل کردن خط تولید پراید، خودروهای دیگری را جایگزین کرد، خودروهایی که از نظر استحکام، زیبایی، خدمات رسانی و کیفیت، پراید را پشت سرگذاشتند.

تولید خودروهای متنوع

ابتدا تیبا وارد خط تولید شد، اما انتقادهایی را رقم زد، پس از آن ساینا در خط تولید قرار گرفت و در ادامه کوییک وارد بازار شد که اقبال عمومی را به همراه داشت. کوییک توانسته با قیمت مناسب، استهلاک پایین و جذابیت اتاق و بدنه، بازار را تسخیر کند. با این وصف پراید در طراحی خودرو متوقف نشد و شاهین را تولید کرد، خودرویی که توانست جایگاه خود را در بازار بدست آورد و همواره تقاضا از تولید پیشی گرفت. خودروهای دیگری همچون آریا، سهند و اطلس نیز بدست متخصصان سایپا طراحی و تولید شد.

تولید خودروهای روز

حرکت رو به جلوی سایپا به اندازه ای چشمگیر بود که مورد تایید مسوولان قرار گرفت و قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، به سایپا رفت و پس از بازدید از خط تولید شاهین گفت: خودروسازان می‌توانند به سمت تولید خودروهای به روز حرکت کنند‌. سیدمهدی فرحی با تاکید بر اینکه شرکت‌های خودروسازی در دو حوزه کیفیت و کمیت اقدامات مناسبی انجام دادند گفت: طی این مدت اتفاق های مثبتی در صنعت خودروی کشور افتاده که یکی از آنها گام برداشتن به سمت خودروهای جهانی است.

همچنین بخوانید  اعتراف استاندارد به مشتری مداری سایپا

افزایش کیفیت و کاهش هزینه

اگرچه معاون وزیر صمت از تولید خودروهای سایپا خرسند شده بود اما آنچه بیشتر موجب خرسندی وی شد، سیاستگذاری های آینده مدیریت سایپاست. فرحی با اعلام اینکه کارگران خطوط تولید،‌ مهندسان و مدیران با انگیزه سایپا در حال تلاش هستند گفت: گروه خودروسازی سایپا قول داده در سال جاری، ‌ارتقای بهره‌وری، افزایش کیفیت و کاهش هزینه را به نحو مطلوبی اجرا کند تا رضایت حداکثری مردم و متقاضیان خودروهای تولید داخل،‌ کسب شود.

فشار کاذب با افزایش تولید

نکته بسیار مهمی که باعث نگرانی مردم شده، بازار سیاه و دلال بازی هایی است که تقاضای کاذب و گرانی بی مورد را رقم زده که رییس کارگروه توسعه صنایع میکروالکترونیک وزارت صمت با تاکید بر اینکه خودرو باید از کالای لوکس و سرمایه‌ای به کالای مصرفی تبدیل شود ‌افزود: با افزایش تولید خودرو،‌ فشار کاذبی که بر بازار خودرو وجود دارد،‌ از بین خواهد رفت و بازار شرایط طبیعی به خود خواهد گرفت؛‌ در چنین شرایطی مردم بدون دغدغه می‌توانند خودرو،‌ خریداری کنند.

رشد کمیت در کنار کیفیت

سالهاست کیفیت و قیمت به دو گزینه جدی اعتراض تبدیل شده که فرحی با اشاره به اینکه کمیت در کنار کیفیت و تنوع محصولات باید رشد کند و خوشبختانه گروه خودروسازی سایپا در این مسیر قرار گرفته است، گفت: این مجموعه در 5 سایت مختلف خود،‌ 21 محصول در حال تولید و طراحی دارد، این امر پیام خوبی است که می‌تواند نوید دهنده توسعه و پیشرفت صنعت خودروی کشور باشد. فرحی گفت: روند تحقیق، توسعه و نوآوری در صنعت خودرو به گونه‌ای در حال حرکت است که می‌توان در آینده گام‌های بلندی در خصوص همکاری با خودروسازان مطرح جهانی برداشت.

افزایش کیفیت و کمیت تولید

در ادامه مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه تصمیم‌های خوبی برای حل چالش‌های گروه سایپا با هدف افزایش کیفیت و کمیت تولید محصولات اتخاذ شد که در آینده ابلاغ می شود افزود: انتظاراتی که سیاست‌گذاران از بهبود بهره‌وری خودروسازان دارند، کاملاً درست است و در تلاش هستیم این مقوله را به طور کامل اجرایی کنیم.

افزایش تولید در دستور کار

برای آنکه بحران کاذب خودرو مدیریت شود، تنها راه چاره افزایش تولید بیش از تقاضاست که در این رابطه جواد توسلی مهر از کاهش هزینه 10 هزار میلیارد تومان خبر داد و گفت: این کاهش هزینه واقعی است و آثار مالی آن قابل رویت خواهد بود.مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با تاکید بر اینکه این مجموعه ظرفیت تولید یک میلیون دستگاه خودرو را دارد گفت: تمام همت و پتانسیل خود را به کار گرفته‌ایم که با توجه به وجود زیرساخت‌های مناسب،‌ عرضه خودرو را افزایش دهیم و تقاضا را مدیریت کنیم.

 

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

بن‌بست در واردات خودرو
تصادف و بیمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار