به گزارش پول نیوز، ایران پنجمین ذخایر مس جهان را دارد که روند بررسی و اکتشاف نشان می دهد ذخایر دیگری نیز در زمین های ایران وجود دارد که می توان با شناسایی آنها به رتبه های بالاتر جهان صعود کرد. اما آنچه باعث رنجش می شود، معضل دیرینه خام فروشی است. همانگونه که با داشتن رتبه دوم جهان در نفت و گاز، سالها این دو ماده حیاتی را خام فروختیم و از درامد آنها صنایع پایین دستی ایجاد نکردیم، در مورد دیگر ذخایر ایران نیز این نگرانی وجود دارد که مس از جمله مهمترین آنهاست. اگر امروزه در صنایع پایین دستی نفت جایگاه مناسبی در جهان نداریم، باید وزارت نفت پاسخگو باشد و البته مورد بازخواست قرار گیرد.
داستان متفاوت مس
اما داستان مس متفاوت است. شرکت ملی صنایع مس ایران بخوبی با خطر خام فروشی مس آشناست و ایمیدرو به عنوان مدیر بالا دستی، نظارت خوبی بر صنعت مس دارد. به همین دلیل شاهد بزرگترین گام در صنعت مس کشور هستیم. ایمیدرو که مدیریت دوگانه ای بر صنعت مس و منطقه ویژه اقتصادی لامرد دارد، بدنبال هم افزایی در این دو بخش، کلنگ اولین شهرک تخصصی مس را در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد بر زمین زد.
اولین شهرک مس
مدیرعامل ایمیدرو با اعلام اینکه در نقاط مختلف کشور مناطقی جهت ساخت شهرک های تخصصی مس بررسی شد گفت: شهرستان لامرد اولین مکان ایجاد شهرک تخصصی در جنوبی ترین نقطه استان فارس بود که مورد تأیید و پذیرش قرار گرفت. محمدرضا موثقی نیا افزود: این پروژه به مساحت 800 هکتار و با اعتباری افزون بر 4 میلیارد دلار عملیات اجرایی آن در منطقه ویژه اقتصادی لامرد آغاز شد.
موقعیت استراتژیک مس
مدیرعامل ایمیدرو با تاکید بر اینکه مس یک موقعیت استراتژیک و فوق العاده در دنیا دارد گفت: هم اکنون ۲۰ میلیارد تن ذخیره سنگ مس اکتشافی در کشور داریم که سالیانه ۳۰۰ هزار تن کاتد مس تولید میشود. موثقی نیا با اشاره به طرح توسعه زنجیره مس به ویژه در پایین دست گفت: یکی از اولویتهای ایمیدرو جلوگیری از خام فروشی در سطح کشور است که در جهت این موضوع صنایع پایین دست در شهرک تخصصی مس لامرد ایجاد خواهد شد.
اهمیت شهرک های تخصصی
موثقی نیا با تأکید بر طرح توسعه صنعت مس در راستای جهش تولید گفت: این پروژه و شهرک های تخصصی مس از اهمیت بالایی در کشور برخوردار است به گونه ای که بازار هدف، نوع تولید، محصولات این شهرک از اولویتهای صنعت ایمیدور است که یکی از ضروریات برای استقرار صنایع پایین دست این منطقه ویژه اقتصادی لامرد است.
لامرد در کانون توجه
از سوی دیگر نماینده لامرد در مجلس شورای اسلامی به تشریح جایگاه منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد برای ایجاد صنایع بزرگ و کوچک پرداخت و گفت: بدلیل موقعیت خاصی که این منطقه دارد، سرمایهگذاران تمایل ویژه ای به منطقه ویژه اقتصادی لامرد دارند. سیدموسی موسوی مدیریت ایمیدرو بر منطقه ویژه اقتصادی لامرد را امتیازی بزرگ توصیف کرد و گفت: ایمیدور نگاه متفاوتی به لامرد دارد و اقدامات زیربنایی، تولیدی و سرمایه گذاری را در منطقه ویژه اقتصادی انجام می دهد.
آینده روشن لامرد
وی در خصوص راه اندازی شهرک تخصص مس گفت: ایمیدرو در زمینه معدن و صنایع معدنی فعالیت می کند که اقدامات قابل توجهی در عرصه های گوناگون معدنی انجام داده و در تازه ترین و البته مهمترین اقدام، مس را به لامرد آورده که اقدامی مبارک است و آینده خوبی برای لامرد و منطقه رقم می زند. نماینده لامرد در مجلس شورای اسلامی به تاثیرات چشمگیر حمایت ایمیدرو از منطقه ویژه اقتصادی لامرد اشاره کرد و گفت: زیرساختهای منطقه ویژه اقتصادی لامرد از هر نظر مهیاست و جذابیتهای لازم برای جذب سرمایهگذار را فراهم کرده است.
تنوع تولید در منطقه
موسوی تنوع تولید در منطقه ویژه لامرد را فرصتی مناسب توصیف کرد و گفت: خوشبختانه نگاه مدیریت منطقه ویژه اقتصادی لامرد به سرمایه گذاری مثبت است و تمام توان خود را برای رفع موانع و تسهیل سرمایه گذاری بکار می گیرد، به همین دلیل صنایع متنوعی در لامرد فعال هستند زیرا نگاه تولید محور بر لامرد حاکم است. نماینده لامرد در مجلس شورای اسلامی از تعامل خوب مدیرمنطقه ویژه اقتصادی لامرد با سرمایه گذاران خبرداد و گفت: در نتیجه تعامل و عملکرد مناسب مدیریت منطقه ویژه اقتصادی لامرد با سرمایه گذاران و تولیدکنندگان، شاهد شکل گیری صنایع بسیاری در این منطقه هستیم که به شکوفایی رسیده اند.
تحول با مس
نماینده لامرد در مجلس شورای اسلامی ورود صنایع مس به منطقه اقتصادی را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: نکته بسیار مهم ایجاد شهرک مس است. هنگامی که در یک منطقه شهرک تخصصی ایجاد شود، تولید و تجارت در آن عرصه بهتر صورت می گیرد، همانگونه که در آینده لامرد به مرکز مس ایران تبدیل می شود. وی با تاکید بر اینکه صنایع پایین دستی بسیار است گفت: از تولید سیم و کابل تا قطعات مسی و انواع ظروف در زیرمجموعه مس تعریف می شود، به همین دلیل ایجاد شهرک تخصصی مس بسیار مهم است و با این اقدام ایمیدرو، بزودی لامرد به قطب صنعت مس تبدیل می شود. وی با تاکید بر اینکه شهرک مس در لامرد می تواند به مرکز جهانی تبدیل شود گفت: می توان در شهرک تخصصی مس لامرد، تولید و تجارت را کنار هم ایجاد کرد و شاهد حضور تجار جهانی در این منطقه بود.
ظرفیت های لامرد
موسوی با تاکید بر اینکه لامرد ظرفیت های بسیاری برای رونق تولید، توزیع و تجارت دارد گفت: لامرد در نزدیکی دریا و اسکله های بارگیری قرار دارد که می تواند گزینه مناسبی برای تسهیل صادرات محصولات تولید داخل یا واردات کالاهای مورد نیاز برای تولید باشد. وی با اشاره به فضای بسیار زیادی که لامرد دارد گفت: فضا برای گسترش بنگاههای تولیدی و تجاری وجود دارد و از این نظر محدودیتی نیست. نماینده لامرد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هنوز ابتدای کار است و پس از راه اندازی شهرک، تحولات گسترده ای رقم خواهد خورد گفت: باید آینده نگری کنیم و منطقه ویژه اقتصادی لامرد با ایمیدرو رایزنی های لازم را داشته باشد تا در قالب تشکیل کارگروههای تخصصی، ظرفیت های لامرد مورد بررسی قرار گیرد و نسبت به فعال کردن این ظرفیت ها برنامه ریزی کرد و اقدامات لازم را به عمل آورد.