21 آذر 1403 - 5:59

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

قطع برق علیه جهش تولید در فولاد مباركه

به گزارش پول نیوز، اولین لحظات پس از تحویل 1403 بود که رهبر انقلاب مانند سالهای گذشته با مردم سخن گفتند و سیاست های کلان کشور را ترسیم کردند. مهمترین اتفاقی که همه ساله در سخنرانی آغاز سال رهبر انقلاب رخ می دهد، نامگذاری سال است. امسال نیز مردم منتظر بودند تا تکلیف خود را برای تمامی روزهای سال بدانند.

 

جهش تولید

 

رهبر انقلاب سال 1403 را با عنوان “جهش تولید با مشارکت مردم” نامگذاری کردند. این نامگذاری دو پیام بزرگ داشت. اول اینکه صحبت از رشد یا افزایش نبود، بلکه صفت جهش برای تولید چنین تداعی می کرد که باید اتفاق ویژه ای بیفتد و باید مرزها را پشت سر بگذاریم تا وارد مرحله ویژه ای بشویم. نکته دوم نیز تحقق جهش با مشارکت مردم بود. رهبر انقلاب در این نامگذاری بر نقش مردم تاکید کردند و از تمامی آحاد مردم خواستند برای تحقق جهش تولید با تمام توان وارد عرصه شوند و مهمتر آنکه مسوولان به نقش مردم احترام بگذارند و از ظرفیت آنها بهره بگیرند.

 

برداشتن موانع

 

اگرچه رهبر انقلاب در سالهای گذشته بر تولید تاکید داشتند، اما بخوبی می دانستند که تولید با موانع بسیاری رو به رو است به همین دلیل سال ۱۴۰۰را سال “تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها” نامگذاری کردند. واقعیت این است که بزرگترین چالش تولید، موانع موجود است، موانعی که به صورت سهوی، عمدی، ساختاری، کمبود منابع، کارشکنی و بسیاری موارد دیگر مطرح می شود که بسیاری از این موانع را می توان مدیریت کرد و از میان برداشت.

 

چالش بزرگ برق

 

اگر بپذیریم که برای انجام هر کاری به برق نیاز داریم، متوجه می شویم که تا چه اندازه برق در زندگی مردم تاثیرگذار است و مهمتر آنکه صنایع به برق وابسته هستند. بنابر این در یک دوگانگی شدید قرار داریم. از یک سو باید برق مورد نیاز مصارف خانگی تامین شود تا مانع ایجاد نارضایتی شد و از سوی دیگر باید برق مورد نیاز صنایع تامین شود تا تولید آسیب نبیند و اقتصاد کشور متضرر نشود.

 

مصرف بی رویه

 

آنچه چالش برق در ایران را مطرح می کند، مصرف بی رویه نه تنها در برق بلکه در انرژی است که به عوامل بسیاری بستگی دارد. از عایق نبودن ساختمان ها تا اصراف در مصرف بیانگر کمبود برق و قطع مکرر آن است. بررسی ها حکایت از آن دارد که سرانه مصرف خانگی ایران 6 برابر میانگین جهانی است. اما چالش مصرف در بخش خانگی نیز بسیار جدی است به نوعی که حاجی رضا تیموری، مدیرعامل سابق شرکت توزیع نیروی برق استان تهران اعلام کرده بود میزان سرانه مصرف خانگی ایران سه برابر کشورهای اروپایی است و از مردم خواست بهینه سازی مصرف برق را جدی بگیرند.

 

همچنین بخوانید  یکه تازی فولاد مبارکه در تولید برق از باد و خورشید

زیان قطع برق

 

اگر سیاستگذاری کلان کشور بر محوریت تولید را درک کنیم و بدانیم برق تا چه اندازه در تحقق این سیاستگذاری تاثیرگذار است، آنگاه متوجه می شویم که باید در اختیار قراردادن برای تولید در اولویت قرار گیرد. اما هنگامی که اصرار بر تامین برق خانگی داریم، آنگاه تولید و رشد اقتصادی را قربانی مصارف خانگی کرده ایم.

 

زیان قطع برق برای فولادسازان

 

اگر بخواهیم مصرف کنندگان برق در بخش صنایع را دسته بندی کنیم، فولادسازی ها در رتبه بالایی قرار دارند و چون قطع برق به این صنایع لطمه جدی می زند، ساخت نیروگاه و خودتامینی برق در دستور کار فولادسازی ها قرار گرفت. اما هرچقدر تولید برق در فولادسازی ها بیشتر شد، دولت سهم برق خود را برای این صنایع کاهش داد که فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین تولیدکننده زیان قابل توجهی در این زمینه متحمل شده به نوعی که مدیر فروش داخلی فولاد مبارکه اعلام کرد با وجود سرمایه‌گذاری گسترده فولادسازان در خودتأمینی انرژی، کماکان تأمین برق یکی از اصلی‌ترین چالش‌های فولادسازان کشور است.

 

چالش برق برای فولاد مبارکه

 

یونس حمزوی با تاکید بر اینکه به دلیل ناترازی تولید و مصرف برق در کشور، از خردادماه سال جاری محدودیت‌هایی در تأمین برق فولاد مبارکه ایجاد شده گفت: پیش‌بینی می‌شود این محدودیت‌ها تا شهریورماه نیز ادامه داشته باشد. مدیر فروش داخلی فولاد مبارکه با اشاره به آثار اعمال این محدودیت‌ها گفت: در بازه زمانی یادشده محدودیت‌ها در مصرف برق باعث از دست رفتن حدود ۲۰۰ هزار تن توان تولید فولاد مبارکه شده و این عدد قطعاً در روزهای آتی افزایش خواهد داشت.

 

تاخیر در انجام تعهدات

 

اگر بپذیریم اقتصاد یک زنجیره است که اخلال در هر بخش، به بخشهای دیگر لطمه می زند، باید بپذیریم که قطع برق در فولاد مبارکه باعث کاهش تولید محصولات فولادی می شود و تبعات بدی بر دیگر بخشهای تولید می گذارد که حمزوی با تأکید بر اینکه نتیجه کاهش تولید، تأخیر در تحویل تعهدات قبلی فولاد مبارکه به مشتریان است گفت: در حال حاضر برخی از تعهدات قبلی فولاد مبارکه به مشتریان با تأخیر مواجه شده و این شرکت برای جلوگیری از افزایش تأخیر در تحویل سفارش‌های مشتریان، از وزارت صمت تقاضای اصلاح کف عرضه ورق گرم در بورس کالا را مطرح کرده و در حال پیگیری این موضوع است.

 

 

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

جرثقیل
skh
همچنین بخوانید
آخرین اخبار