به گزارش پول نیوز،
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد که همه طرح هایی که با حضور رئیس جمهوری افتتاح شد برای توسعه زیر ساخت های ارتباطی در کشور بود که حاصل آن افزایش کیفیت و سرعت شبکه و اینترنت می شود.
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آستانه روز جهانی ارتباطات با حضور در گفت و گوی ویژه خبری شبکه خبر با اشاره به جلسه نظارت ستادی صبح سه شنبه رئیس جمهوری در وزارت ارتباطات گفت: ما در آستانه روز جهانی ارتباطات توفیق میزبانی رئیس جمهوری را داشتیم و همه طرح هایی که با حضور رئیس جمهوری افتتاح شد برای توسعه زیرساخت های ارتباطی در کشور بود که حاصل آن افزایش کیفیت و سرعت شبکه و اینترنت می شود.
وی افزود: اولین پروژه ای که افتتاح شد، اتصال ۷ هزار و پانصدمین روستای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ارتباطی از ابتدای دولت سیزدهم بود. ما از ابتدای دولت این کار را آغاز کردیم و الان بیش ۹۶ درصد روستا ها به لحاظ تعداد به شبکه ارتباطی پایدار و باکیفیت متصل هستند و به لحاظ جمعیتی هم قریب به ۹۹ درصد روستا ها تحت پوشش قرار گرفته اند.
زارع پور ادامه داد: روستا های متصل شده و باقی مانده عمدتا از جمله روستا های صعب العبور و دورافتاده هستند و گا ها برای اتصال یک روستا باید چند سایت راه اندازی شود و یا جاده و برق کشی انجام شود یا حدود ۶۰ تا ۷۰ کیلومتر فیبرنوری کشیده شود.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه برای همین تعداد روستا های متصل شده نیز قریب به ۴ هزار ۵۰۰ کیلومتر جاده، ۴ هزار کیلومتر شبکه برق و ۴ هزار ۲۰۰ کیلومتر فیبرنوری احداث شده است، تصریح کرد: ثمره ایجاد چنین زیرساختی در دور اول و دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی و در دورافتاده ترین نقاط روستایی مشخص شد که ۹۹ درصد پوشش داشتیم و ۹۹ درصد استعلامات رای دهندگان به شکل برخط انجام شد.
وی تاکید کرد: زیرساختی که توسعه پیدا می کند بستری است برای هر نوع کار فناورانه مبتنی بر ارتباطات و فناوری اطلاعات که نمونه دیگر آن بحث نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی است و هم اکنون ۹۵ درصد نسخه ها الکترونیک نوشته می شود و صد درصد الکترونیکی پیچیده می شود..
زارع پور در ادامه با اشاره به پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کار ها گفت: ما پس از افتتاح این پروژه در استان قم که کل شهر های این استان تحت پوشش قرار گرفت، امروز نیز این پروژه در ۲۰ شهر دیگر کشور غیر از استان قم افتتاح و همزمان عملیات اجرایی در ۵۰ شهر دیگر آغاز شد.
وی افزود: در حال حاضر ۷ و نیم میلیون خانوار تحت پوشش شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کار ها قرار گرفته اند و برنامه ما این است که تا پایان سال میزان پوشش را به ۱۴ میلیون خانوار برسانیم که یعنی دو سوم کشور تحت پوشش قرار می گیرد و سال بعد نیز کل شهر های کشور تحت پوشش قرار می گیرند.
وزیر ارتباطات با اشاره به ضروت اتصال به فیبر نوری منازل و کسب و کار ها نیز گفت: الان قریب به نیم میلیون نفر در مجموع از فیبرنوری و VDSL استفاده می کنند و برنامه ما این است که امسال این عدد را به ۲ میلیون برسانیم. البته دلیل این فاصله بین پوشش و اتصال این است که ما باید اول پوشش را ایجاد و زیرساخت را فراهم می کردیم و بعد فراخوان می دادیم. الان که به نقطه قابل قبولی از لحاظ پوشش رسیده ایم برنامه ای برای افزایش میزان اتصال به ۲ میلیون خانوار را تا پایان سال در دستور کار قرار داده ایم.
زارع پور با اشاره به دستور رییس جمهوری برای افزایش میزان اتصال در پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کار ها گفت: حالا با دستور رییس جمهوری باید به کمک همکارانم برنامه ریزی کنیم که میزان اتصال را تا پایان سال به بیش از ۲ میلیون خانوار برسانیم.
وی با بیان اینکه همزمان با توسعه لایه دسترسی با پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها، شبکه انتقال و شبکه IP کشور نیز توسعه داده شد، افزود: تا الان با افتتاحی که انجام شد، تقریبا ظرفیت شبکه انتقال و شبکه IP کشور حدود دو برابر افزایش پیدا کرده است که در شبکه انتقال برای نخستین بار از تجهیزات انتقال نوری کاملا ایرانی استفاده شد که می توان گفت ۲۰ ترابایت از ظرفیت ایجاد شده که تقریبا یک سوم ظرفیت شبکه انتقال می شود هم اکنون با تجهیزات با کیفیت داخلی توسعه داده شد تا حالا ایران به جمع تعداد محدود کشور هایی که چنین تجهیزاتی می سازند اضافه شده باشد.