کد خبر: ۴۱۳۸۹۰
۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۵
0
مدیرعامل شرکت نفت گفت: خوشبختانه در بخش گاز موفق شدیم ۷۰ میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه کنیم.

۷۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه شد

محسن خجسته‌مهر مدیرعامل شرکت نفت گفت: در گام نخست ویژگی صنعت نفت تولیدی است که برای شکوفایی اقتصادی اهمیت بسزایی دارد. ویژگی دوم آن اقتصادی است که اگر این صنعت رشد کند و پویایی لازم را داشته باشد سایر بخش‌های اقتصادی کشور هم به جریان می‌افتد.

او افزود: وظیفه بخش بالادستی صنعت نفت تولید ثروت است و در پایین دست منجر به ارزش افزوده می‌شود که طی ۲.۵ سال گذشته در دولت سیزدهم پیشرفت‌های خوبی در این صنعت دیده شده است.

خجسته‌مهر تصریح کرد: در بخش گاز موفق شدیم ۷۰ میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه کنیم و امروز از کشور همسایه در تولید گاز از میدان پارس جنوبی جلوتر هستیم. هم‌اکنون رشد اقتصادی گروه نفت و گاز بیش از ۲۲ درصد است.

معاون وزیر نفت گفت: با شروع دولت تولید نفت در کشور به حدود ۲.۱ میلیون بشکه رسیده که در حال حاضر این رقم ۷۰ درصد رشد داشته و صادرات ۲.۵ برابر شده است. یعنی افزایش تولید نفت کشور تبدیل به ثروت و درآمدزایی برای جمهوری اسلامی شده است. هر ۱۰۰ هزار بشکه که به تولید نفت کشور اضافه شود و تبدیل به صادرات شود درآمد سالیانه اش تقریبا ۳ میلیارد دلار می‌شود.

او گفت: امروز رکورد حداکثر تولید توسط ایران در میدان گازی پارس جنوبی که بزرگترین میدان گازی جهان است و بین ما و کشور همسایه مشترک است شکسته شد. ما الان از کشور همسایه در تولید از میدان پارس جنوبی جلوتر هستیم. در میدان پارس جنوبی نیز یک پالایشگاه ایرانی را ساختیم که بیش از ۷۰ درصد کالا‌های پالایشگاهی، ایرانی است. نصب و اجرا نیز توسط ایرانی‌ها انجام شده است.

وی گفت: اقدام مهم دیگر توسعه فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی است. ۲۰ سال گرفتار عدم تصمیم صحیح و مناسب بودیم که باعث شده بود فاز ۱۱ توسعه پیدا نکند.

خجسته‌مهر تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۱۵ میلیارد دلار قرارداد نفتی منعقد شده است و همچنین در ۲۶ اسفند سال گذشته ۱۳ میلیارد دلار برای شش میدان قرارداد منعقد شد. از این میزان ۱۲.۵ میلیارد دلار مربوط به سه میدان مشترک آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی و میدان مشترک آذر است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: