21 آذر 1403 - 6:34

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

تعهد غدیر و تخصص مدیر ملاک های انتخاب

23 سال گذشته است. دختران نوزاد زنده بگور نمی شوند. بتهای سنگی و چوبی شکسته شده و از کعبه ای که بدست ابراهیم یکتاپرست بنا شده بود، بیرون ریخته شد. جنگ بین قبایل پایان یافته و دیگر لازم نیست زنان در سوگ شوهران و پسرانشان بر سر و سینه بکوبند. اگرچه دوران عرب جاهلیت به پایان رسیده، اما هنوز این جامعه بدوی نیاز به هدایت دارد.

بار دیگر حج دیگری برگزار شده و امت محمد(ص) در حال بازگشت به خانه هایشان هستند، اما این حجی متفاوت است. مانند روزی که به محمد(ص) الهام شد به عنوان فرستاده خدا اعلام بعثت کند، بار دیگر الهامی دیگر آمده است. محمد(ص) باید پایان عمر خود و ختم پیامبران را اعلام و تعیین کند ادامه حکومت اسلام بر جهان پس از پیامبر خاتم چگونه خواهد بود.

پیامبر خاتم در محلی به نام غدیر، مسلمانان را جمع می کند تا پایان عمر خود و هدایتگران بعدی امت را اعلام کند. ایشان خطاب به مسلمانان چنین می گویند: «آنچه بر من فرود آمده، در تبلیغ آن کوتاهی نکرده ام. همانا جبرییل سه مرتبه بر من فرود آمد از سوی سلام، پروردگارم – که تنها او سلام است – فرمانی آورد که در این مکان به پا خیزم و به هر سفید و سیاهی اعلام کنم که علی بن ابی طالب برادر، وصی و جانشین من در میان امّت و امام پس از من است. جایگاه او نسبت به من به سان هارون نسبت به موسی است، لیکن پیامبری پس از من نخواهد بود او (علی)، صاحب اختیارتان پس از خدا و رسول است؛

محمد(ص) در فراز دیگری از خطبه غدیر می گویند: آخرین بار است که در این اجتماع به پا ایستاده ام. پس بشنوید و فرمان حق را گردن گذارید؛ چرا که خداوند عزّوجلّ صاحب اختیار و ولی و معبود شماست؛ و پس از خداوند ولی شما، فرستاده و پیامبر اوست که اکنون در برابر شماست و با شما سخن می گوید. و پس از من به فرمان پروردگار، علی ولی، صاحب اختیار و امام شماست. آن گاه امامت در فرزندان من از نسل علی خواهد بود. این قانون تا برپایی رستاخیز که خدا و رسول او را دیدار کنید، دوام دارد.

امت اسلام به خانه هایشان باز می گردند و پس از مدتی پیامبر جان به جان آفرین تسلیم می کند و اکنون زمان به اجرا درآمدن خطبه غدیر است تا مسلمانان نشان دهند تا چه اندازه مطیع خدا و پیامبرشان هستند. اما تفسیر به رای شروع می شود و علی که می بایست وصی و جانشین محمد و ادامه دهنده راه اسلام باشد، با توافقی سوال برانگیز 25 سال خانه نشین می شود. علی از تفرقه می ترسد و می داند که چقدر می تواند تیشه به ریشه اسلام نوپا بزند. او خطبه غدیر را بدست نمی گیرد، علم مظلومیت بدست نمی گیرد، تهمت نمی زند، آبرو نمی برد و از مرزهای اخلاقی نمی گذرد، زیرا برای تنومند شدن نهال اسلام، سکوت را به اعتراض ترجیح می دهد.

لحظه لحظه زندگی علی(ع) دلیل انتخاب الهی و ابلاغ این حکم به وسیله محمد(ص) را نشان می دهد. پس از آنکه اشعث بن قیس منافق، رشوه ای آورد تا امتیازخواهی کند، علی(ع) فرمود: «به خدا سوگند اگر اقليمهاى هفتگانه روى زمين با آنچه در زير آسمانهايش قرار دارد به من داده شود تا خدا را با گرفتن پوست جوى از دهان مورچه اى نافرمانى كنم، هرگز نخواهم كرد، به يقين دنياى شما نزد من از برگ درختى در دهان ملخى كه در حال جويدن آن باشد، پست تر و بى ارزش تر است، على را با نعمتهاى فانى دنيا و لذتهاى ناپايدار آن چه كار؟».

اگرچه از صدر اسلام تاکنون، افراد بسیاری از مسیر اسلام و محمد(ص) منحرف شدند و بی‌راهه رفتند، اما اکنون این رسالت به مردمانی رسیده که نه تنها مدعی هستند به محمد(ص) و اسلام اعتقاد دارند، بلکه غدیر را مبنای خود قرار داده و اکنون بدین شرایط رسیده اند که حکومت جمهوری اسلامی با رای مردم شکل گرفته و از این حکومت 45 سال می گذرد. امروز نیز در نتیجه سانحه سقوط بالگرد و جان باختن رییس دولت سیزدهم، انتخاب رییس دولت چهاردم در دستور کار قرار گرفته است.

پس از آنکه زمینه انتخابات زود هنگام مهیا شده، 6 نامزد ریاست جمهوری برای گرفتن رای اکثریت مردم وارد عرصه شده و با ترفندهای گوناگون بدنبال اثرگذاری بر مردم هستند. اما در این مدت کوتاه چه تهمت ها، سخن چینی ها، توهین ها، بی حرمتی ها، آبروریزی ها و حتی عبور از خط قرمزها را برای ترغیب و گرفتن آرای مردم شاهد بودیم، رفتارها و گفتارهایی که همه چیز حتی مسلمان بودن را زیر سوال برده است.

رفتن پای صندوقهای رای سه روز پس از عید غدیر خواهد بود و مردم باید از بین 6 نامزد ریاست جمهوری، یکی را برگزینند در حالی که در هجوم جریان سازی های غیر منصفانه و مغرضانه گیر افتاده اند. اکنون سوال اینجاست که فرد اصلح کیست؟ برای آنکه درگیر ماجرای صدراسلام و خانه نشینی متخصص متعهد نشویم، باید در انتخاب خود دقت کنیم. از شهيد چمران پرسیدند: تعهد بهتر است یا تخصص؟ گفت:«می گویند تقوا از تخصص لازم تر است، آن را می پذیرم. اما می گویم آن کس که تخصص ندارد و کاری را می پذیرد بی تقواست.» آنهایی که حتی یک دوره مدیریت نکرده و در مدت کوتاهی که در یک مجموعه کوچک مدیریت کرده، دستاوردی نداشته اند، آیا تقوا دارند که مدعی بدست گرفتن سکان ریاست جمهوری هستند؟

نکته دیگر اینکه در سال 58 مناظره ای بین مهندس بازرگان و شهید بهشتی با عنوان “تخصص بالاتر است یا تعهد و تقوا” درصداوسیما برگزار شد. بهشتی معتقد بود مسوولان باید متعهد باشند و بازرگان اعتقاد داشت تخصص مهمتر است. در قسمتی از بحث، مهندس بازرگان از شهید بهشتی پرسید: فرض کنیم که قصد دارید با اتوبوس از شهرى به تهران بیایید. راننده ای داریم که جاده را مثل کف دست می شناسد و تجربه بسیاری در رانندگی دارد، ولی اهل معصیت است، در مقابل راننده دیگری داریم که تازه کار و بی تجربه، اما بسیار متقی و اهل تدین است. شما خانواده تان را با کدام راننده راهی می کنید؟! در این هنگام شهید بهشتی مکثی طولانی کرد و به علامت تایید نظر مهندس بازرگان، گفت آقا من دیگر صحبتی ندارم!

اکنون که قرار است با رای ما فردی برای 4 سال سکان مدیریت اجرایی کشور را بدست بگیرد، باید بسیار دقت کنیم. بی شک به فردی مسلط و با تجربه نیاز داریم. باید بدانیم که در تورم بالای 40 درصد گیر افتاده ایم، قیمت دلار، طلا، مسکن، خودرو، ارزاق عمومی و… سر به آسمان کشیده، گرانی و تورم بیداد می کند، نظارت بر بازار صفر است و گرفتار بدترین نوع سومدیریت هستیم. در نتیجه باید در انتخاب مان، خطبه غدیر را ملاک قرار دهیم، سخن چمران و مناظره بهشتی و بازرگان را هم در نظر بگیریم. باید باور کنیم که انتخاب زیاد سخت نیست به شرط آنکه درست بررسی کنیم و مسوولانه رای بدهیم.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

 دانشجو
 بیمه مبارک
همچنین بخوانید
آخرین اخبار