2 بهمن 1403 - 21:27

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

ژانویه، بهانه ای برای شاد شدن

دکتر زهرا نظری مهر / حقوقدان

اگر بنا باشد زندگی متحول و متنوعی داشته باشیم، به بهانه های گوناگون نیاز داریم. بهترین گزینه برای تحول و تنوع، جشن ها هستند. در جشن ها همه چیز فراهم است و خوشبختانه مناسبت های بسیاری برای جشن گرفتن وجود دارد. با توجه به فرهنگ های گوناگون، جشن های متفاوتی وجود دارد که هر کدام می تواند در زندگی تاثیرگذار باشد.

دهکده جهانی

این سوال مطرح می شود که فرهنگ ها تا چه اندازه به ملیت ها اختصاص دارند. از هنگامی که انسان به فضا رفت و از آنجا به کره زمین نگاه کرد، بحث دهکده جهانی مطرح و از کره زمین به عنوان دهکده ای در جهان پهناور یاد شد. این نگاه، فارغ از مباحث قومیتی و ملیتی، ارتباط بیشتر مردم با یکدیگر را مطرح و البته تاکید کرد. برای تحقق ارتباط نزدیک تر و بیشتر، لازم است از آیین ها برای نزدیکی بیشتر ملیت ها و قومیت ها استفاده شود.

تبدیل مقابله به تفاهم

برای آنکه ارتباط مردم با یکدیگر بیشتر شود، لازم است رویکرد مقابله به تفاهم تبدیل شود که مناسبت ها بهترین دلیل برای این مهم هستند. یکی از مهمترین مناسبت ها، آغاز سال نو است که به سه دسته کلی میلادی، خورشیدی و قمری تقسیم می شود. هر کدام از این سالگردها، پیروان خاص خودش را دارد. سال میلادی در بین مسیحیان، سال خورشیدی برای ایرانیان و سال قمری برای مسلمانان است.

آیین های سال نو

بی شک آغاز سال خورشیدی بیش از دیگر فرهنگ ها آیین دارد و پس از آن سال میلادی است. اما بسیاری از آیین ها در بین تمامی فرهنگها با کمی تغییر مشترک است. اگر مسیحیان درخت کریسمس تزیین می کنند، ایرانیان سفره هفت سین می چینند. اگر مسیحیان بابا نوئل دارند که هدیه می آورد، ایرانیان به یکدیگر عیدی می دهند. به عبارت بهتر اگر چشم واقع بین و مثبت داشته باشیم، انسانها نمی توانند دیدگاههای متفاوتی داشته باشند و در بسیاری از آیین ها همراه هستند.

شریک در شادی

اکنون در آستانه ورود به سال نو میلادی هستیم. سال نو میلادی، پایان یک سال تقویمی و آغاز سال جدید در شب ۳۱ دسامبر مطابق با۱۰ دی‌ماه است. مردم ایران که به شاد بودن و شاد زیستن معروف هستند و این واقعیت را در آیین های متنوعی که دارند، اثبات کرده اند، همسو و همراه با مسیحیان، به استقبال سال نو میلادی می روند و در جشن آنان شریک می شوند. بسیاری از ایرانیان شب ژانویه را به خیابانها می آیند و با پایکوبی و شادی، در جشن آغاز سال میلادی با مسیحیان همراهی می کنند. البته این رویکردی دوگانه و بهانه ای برای شاد بودن و شاد زیستن است.

آیین های سال نو میلادی

در جشن‌های سال نو میلادی، آیین‌های مختلف وجود دارد که از آن جمله می توان به برگزاری انواع کنسرت‌ها، رژه‌ها، مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی اشاره کرد. مسیحیان همچون ایرانیان در این مهمانی‌ها غذاهای ویژه ای دارند، آتش بازی می‌کنند، از دورهمی‌ها لذت می‌برند و برای آغاز سال جدید، شمارش معکوس می‌شمارند.

پایان دادن به بدی ها

مسیحیان نیز مانند ایرانیان از آغاز سال نو به عنوان بهانه ای برای نو شدن بهره می گیرند. مسیحیان در جشن سال نو، کارت‌های تبریک درست می کنند و به یکدیگر هدیه می‌دهند و تصمیم می‌گیرند عادت‌های بد را کنار گذاشته و عادت‌های سالم را جایگزین آنها کنند تا زندگی شادتر و منظم‌تری داشته باشند، در نتیجه مسیحیان نیز مانند ایرانیان، آغاز سال نو را فرصتی برای پایان دادن به کینه ورزی ها و آغاز دوستی ها می شمارند.

تفاوت های آغاز سال نو

سال نو بدلیل آیین های خاصی که دارد، فرصتی برای با هم زیستن بیشتر است که برای تحقق این مهم، شاهد تعطیلات در این روزها هستیم. سال نو در کشورهایی که از تقویم میلادی پیروی نمی‌کنند، متفاوت است. ایرانیان که از تقویم خورشیدی پیروی می‌کنند، سال نو را اول بهار قرار داده اند. استرالیای غربی سال نو را در ۳۰ اکتبر، کامبوج بین ۱۳ تا ۱۵ آوریل، سریلانکا در ۱۳ آوریل، چین بین ۲۱ ژانویه تا ۲۰ فوریه و هند اواسط اکتبر تا اواسط نوامبر سال نو را آغاز می کنند. بنابر این سال نو برای هر کشور بسته به تقویم آن کشور متفاوت است.

بیشتز بخوانید:

 

مسیحیان مانند دیگر ادیان

تعداد مسیحیان در ایران حدود یک میلیون تن برآورد شده که با این وجود همواره در تمامی شرایط با ایران همسو بوده اند. مسیحیان در دوران دفاع مقدس علاوه بر سرباز وظیفه 400 رزمنده داوطلب داشتند که 90 شهید، 4 مفقود الاثر، 295 جانباز و 58 آزاده داشتند. بنابر این مسیحیان را نباید از ایران جدا دانست و در اصل مسیحیان در کنار مسلمانان و دیگر ادیان ساکن در ایران، همگی خواهران و برادران ایرانی هستند و نباید تفاوتی بین آنها قایل شد.

تعطیلی برای همدلی

آغاز سال نو در سراسر جهان، بهانه ای برای تعطیل کردن به منظور دور همی بیشتر است. سال نو در ایران با تعطیلات گسترده ای همراه است که بنابر تقویم رسمی 4 روز و در واقع بین 13 تا 15 روز تعطیلات رسمی داریم، رویکردی که در دیگر کشورها نیز انجام می شود. در بسیاری از کشورهای جهان، آغاز سال نو تعطیل رسمی است و مردم سر کار نمی‌روند، زیرا ترجیح می‌دهند با خانواده و دوستان همراه باشند. به دلیل نقش آفرینی و جایگاهی که مسیحیان در ایران دارند، گزینه مناسبی است اگر کریسمس میلاد مسیح و اول ژانویه آغاز سال نو میلادی نیز در ایران تعطیل شود تا همدلی بیشتری بین مسلمانان و مسیحیان ساکن در ایران صورت پذیرد.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

 خبری
 مطبوعات
همچنین بخوانید
آخرین اخبار