12 آبان 1403 - 15:20

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

اینترنت، شمشیر دولبه خیر و شر

انسان همواره بدنبال تحول و تنوع است که اهداف گوناگونی از این تحول را دنبال می کند. برداشتن موانع، دسترسی سریع و آسان، آسایش و آرمش، سودآوری، سلامت، لذت بردن و بسیاری گزینه های دیگر باعث می شود تا انسان همواره در جستجو و خلق موقعیت های جدید باشد.

خلق اینترنت

یکی از اختراعات، اکتشافات یا طراحی های بزرگی که بدست انسان صورت گرفت، خلق اینترنت بود. این عجوبه فضای مجازی ۶۵ سال قبل بدست گروهی از متخصصان کامپیوتر و شبکه طراحی شد که در سال‌های پس از آن، همواره گسترش یافت. اینترنت به اندازه ای در زندگی مردم ریشه دوانید که بخش مهمی از زندگی مردم را مال خود کرد. اهمیت اینترنت، معایب و مزایای آن باعث شد تا 29 اکتبر هر سال به عنوان روز جهانی اینترنت نامگذاری شود.

ابزارهای اینترنتی

بی شک هر اختراع، اکتشاف، ابتکار یا ابداعی مزایای خاص خودش را دارد که ایجاد رونق اقتصادی، در صدر این مهم قرار می گیرد. اگر از تولید گوشی های موبایل، تجهیزات، آنتن ها، اشتغالزایی و فرصتهایی این چنین بگذریم، فروش اینترنت بخش بزرگی از گردش مالی جهان را به خود اختصاص داده و گردش مالی وحشتناکی را رقم می زند.

گران‌ترین و ارزان‌ترین ها

واقعیت این است که برای بدست آوردن هر کالایی باید پول پرداخت که اینترنت نیز از این ماجرا جدا نیست. اگر اصرار بر دسترسی اسان و سریع تمامی مردم به اینترنت مطرح است، برای این تقاضا باید هزینه پرداخت که مردم سراسر جهان برای دسترسی به اینترنت، متناسب به میزان مصرف قیمت‌های بسیار متفاوتی پرداخت می‌کنند. مردم امارات با پرداخت حدود 100 دلار در ماه بالاترین میانگین هزینه اینترنت را پرداخت می‌کنند و قطر، عمان، هندوراس، عربستان، آمریکا، کانادا، بولیوی، بحرین و لوکزامبورگ فهرست ۱۰ کشوری را تشکیل می دهند که بیشترین هزینه اینترنت را می پردازند. هزینه ماهانه اینترنت در ایران ۲۰.۴۷ دلار است که فاصله بسیاری با دیگر کشورها دارد.

ارزانترین و گرانترین

بی شک باید بین مبلغ پرداخت و خدمات یا کالایی که دریافت می کنیم، ارتباط وجود داشته باشد به همین دلیل سرعت اینترنت باید متناسب با پولی باشد که برای خرید آن پرداخت می شود. آمارها حکایت از آن دارد که لبنان با ۶.۷۹ دلار در ماه به ازای هر مگابیت بر ثانیه، گران‌ترین کشور از نظر قیمت اینترنت است و پس از آن کنیا با ۵.۵۰ دلار و نیجریه با ۴.۸۹ دلار قرار دارد. از سوی دیگر قیمت اینترنت در رومانی با ماهی شش سنت، چین با هشت سنت، تایلند و مولداوی ۱۰ سنت و آمریکا ۴۵ سنت به ازای هر مگابیت در ثانیه است که این هزینه در ایران ۲ دلار است.

ناتوانی در حذف

با وجود این همه هزینه و چالشهایی که در عرصه اینترنت وجود دارد، امکان حذف آن وجود ندارد. اینترنت به اندازه ای در تمامی سطوح زندگی مردم نفوذ کرده که نادیده گرفتن یا قطع آن بحران آفرین است. اینترنت به یک مطالبه عمومی مردم از دولتها تبدیل شده به نوعی که در مبازرات انتخاباتی نامزدها، یکی از جدی ترین سوالات، ارایه خدمات مناسب اینترنت از سرعت بالا تا قیمت پایین است. واقعیت این است که اینترنت به ابزاری کارآمد تبدیل شده و نمی توان آن را نادیده گرفت.

ابزاری دوگانه

برای آنکه انسان از ابزاری استفاده کند، باید کارآیی آن را ملاک قرار دهد که البته به کاربر بستگی دارد. به عنوان مثال تیغ در دست یک جراح یا قاتل کارآیی گوناگونی دارد که در مورد اول به نجات جان یک انسان و در مورد دوم به جان باختن یک انسان منجر می شود.استفاده از اینترنت مزایای زیادی به همراه دارد، از جمله دستیابی به اطلاعات. بعلاوه، اینترنت به مردم این امکان را می دهد، رویکردی که در اینترنت نیز مشاهده می شود.

مزایای غیر قابل انکار

بی شک قابلیت دسترسی به منابع جهانی اطلاعات، مهمترین کارآیی اینترنت است. با یک جستجوی ساده در اینترنت، می تواند برای بسیاری از سولات در کوتاه ترین زمان ممکن، پاسخی درست و قانع کننده پیدا کرد. می توان از وقایع روز به صورت لحظه ای باخبر شد، بهترین مسیر برای رسیدن به مقصد را جستجو کرد. از ارزانترین قیمت ها با خبر شد. قیمت یک کالا را از صدها فروشنده گرفت و نزدیکترین فروشگاه را برای خرید انتخاب کرد، می توان سفارش خرید داد و بدون خروج از خانه هر کالایی را سفارش داد و درب خانه تحویل گرفت. می توان در کتابخانه های مجازی، هر کتابی را به هر زبانی دریافت کرد. با حضور در اینترنت از چاپ و هزینه های آن بی نیاز شد. امکان برقراری ارتباط و برگزاری جلسات تخصصی از راه دور با اینترنت امکان پذیر است. ارسال انواع پیامها به مناسبت های گوناگون و به اشخاص بسیار در یک لحظه صورت می گیرد. ارسال اسناد و مدارک پزشکی قبل از رسیدن بیمار به پزشک را فراهم می کند و حتی امکان مقایسه کیفیت و قیمت در هر زمینه از پزشکی تا خرید پوشاک و بسیاری موارد دیگر وجود دارد.

بیشتر بخوانید:

اینترنت، شمشیر دولبه خیر و شر

تبدیل فرصت به تهدید

اگرچه انسان با هر اختراع یا ابداعی، بدنبال بهبود شرایط زندگی انسان است، اما اتفاقات نامبارکی رخ می دهد که فرصت ها را تبدیل به تهدید می کند. واقعیت این است که خلافکاران یک قدم جلوتر هستند و همواره از فرصت ها برای سودجویی نهایت استفاده را برده اند، اتفاقی که در عرصه اینترنت نیز شاهد هستیم. مشکلات اینترنت شامل سرقت اطلاعات شخصی، ارسال هرزنامه و تهدیدهای ناشی از بدافزارها، محتوای نامناسب گروه‌های سنی، انزوای اجتماعی، چاقی، افسردگی، اعتیاد به حضور در فضای مجازی و غافل شدن از فضای موجود، گذار بیش از اندازه در اینترنت، قمار بازی آنلاین، خبرهای کذب، اتهام، بازی های سیاسی، بحران افرینی اقتصادی، شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های اینترنتی از جمله تبعات اینترنت است.

 

 

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

kmt-dlr-1655736289
 سفید (2)
همچنین بخوانید
آخرین اخبار