به گزارش پول نیوز ، اقتصاد در بخشهای گوناگون تعریف می شود که صنعت جایگاه متفاوتی دارد. صنایع به اندازه ای گسترده هستند که هر کدام به تنهایی می توانند اقتصاد یک کشور را متحول کنند به نوعی که امروز بسیاری از کشورها در یک صنعت بصورت تخصصی متمرکز شده و هزینه های کشور را با تکیه برای آن بخش تامین می کنند.
اما برخی صنایع اگرچه به صورت یک صنعت مستقل شناخته می شوند، اما بدلیل وابستگی به دیگر صنایع، صنایع بسیاری را بدنبال خود به حرکت در می آورند.
بی شک خودروسازی گسترده ترین صنعت محسوب می شود. خودرو بیش از 30 هزار قطعه دارد که هر کدام از آنها به صنف یا گروه خاصی وابستگی دارد. اگرچه برخی منتقدان بی انصاف تاکید دارند که صنعت خودروسازی کشور باید تعطیل شود و این بازار بزرگ به واردکنندگان سپرده شود تا به جای خودروهای داخلی، خودروهای وارداتی در کشور رفت و آمد کنند، اما در واقع نمی دانند که صنعت خودرو میلیونها شغل را در کشور ایجاد کرده و تعطیل شدن یک خودروساز می تواند به بیکاری گسترده ای در کشور منجر شود که به تبع آن بحران بوجود بیاید.
خودرو از زوایای گوناگون قابل بحث است. عده ای به خودرو در قالب حمل و نقل بار و مسافر نگاه می کنند. برای این افراد جابجایی بار یا مسافر کفایت می کنند و اهمیتی به کیفیت خودرو نمی دهند، وجود اتوبوس ها و کامیونهای فرسوده که نه تنها باعث آلودگی هوا می شوند، بلکه سوخت بسیاری مصرف می کنند و بار یا مسافر در نهایت ناامنی و در شرایط سخت به مقصد می رسد، دلیل اثبات این ادعاست.
اما برای عده ای دیگر، سرعت خودرو اهمیت دارد، همانطور که برای عده ای دیگر رفاه اهمیت دارد. در حالی که گروه اول بدنبال خودروهای سریع و سبک هستند، گروه دوم بدنبال خودروهایی با تجملات بسیار هستند که بر وزن خودرو می افزاید و از سرعت می کاهد.
اهمیت خودرو و دسته بندی های مصرف کنندگان، اهمیت خودروسازان را اثبات می کند. برای آنکه خودروسازان خودروهایی با سلیقه مشتریان تولید کنند، باید نگاه بخش خصوصی بر نگاه دولتی ارجحیت یابد. البته خودروسازی های کشور در واقع خصوصی هستند، اما تسلط دولت بر خودروسازی ها باعث اشکالات بسیاری شده است.
گروه خودروسازی سایپا به عنوان عرضه کننده خودروهای متنوع، بنا را بر خصوصی سازی گذاشته و در جدی ترین گامی که برداشته، تصمیم به واگذاری سهام کرده است. گروه خودروسازی سایپا اعلام کرده در راستای اجرای سیاستهای کلان اصلاح ساختار مالکیتی، تصمیم به واگذاری ۴۲ درصد از سهام شرکت ایرانی تولید اتومبیل سایپا کرده و بدنبال این تصمیم، اگهی واگذاری را منتشر کرده است.
گروه خودروسازی سایپا به تشریح اهداف این واگذاری سهام پرداخت و اعلام کرده آگهی واگذاری سهام شرکت ایرانی تولید اتومبیل سایپا با هدف جذب سرمایهگذاران واجد شرایط و در راستای اجرای مفاد قانونی مربوط به حاکمیت شرکتی و برنامه پنجساله هفتم توسعه کشور در روزنامه رسمی منتشر شد.
اگر بدنبال اهدف واگذاری سهام سایپا هستیم، ابتدا باید سهامداران فعلی را بشناسیم. در شرایط کنونی سهامداران عمده شرکت سایپا شامل گروه سرمایهگذاری سایپا (سهامی عام)، گروه سرمایهگذاری کارکنان سایپا (سهامی عام) و شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنعتی توان ابتکار (سهامی عام) است که همگی تصمیم گرفته اند در مجموع ۴۲ درصد از سهام شرکت سایپا را بهصورت تجمیعی (بلوک) واگذار کنند.
نکته بسیار مهمی که گروه خودروسازی سایپا در واگذاری سهام به آن ورود کرده، واگذاری تجمیعی و بلوکی سهام است. این رویکرد از تفرقه در سایپا می کاهد و چون خریدار اصلی 42 درصد سهام را خریداری می کند، می تواند در تصمیم گیری ها نقش ایفا کند. مهمتر آنکه از تسلط دیگر بخشها بر این صنعت می کاهد. از سوی دیگر نگاه اقتصادی بر گروه خودروسازی سایپا حاکم می شود و این رویکرد بخش خصوصی، باعث می شود هزین های تولید بشدت کاهش یابد. از سوی دیگر حاشیه ها از سایپا بیرون می رود و دست آقایان و آقازاده های نجومی بگیر از سایپا که مدیریت جدید با قاطعیت به آن ورود کرده، کوتاه می شود.
گروه خودروسازی سایپا اعلام کرده اشخاص حقیقی یا حقوقی که شرایط و ضوابط تعیینشده را داشته باشند، می توانند به فرآیند خرید وارد شوند.
گروه خودروسازی سایپا از متقاضیان خواسته ظرف ۱۵ روز از تاریخ انتشار آگهی، با تکمیل فرمها و تحویل مدارک مورد نیاز، به معاونت اقتصادی گروه سایپا واقع در کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص کرج (شهید لشگری) مراجعه کنند.