24 آبان 1403 - 1:38

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

چاره انديشي براي كاهش معاملات بورس

بازار سرمايه كشور چند صباحي است كه حال و روز خوبي ندارد و با كاهش قيمت سهام و كاهش حجم معاملات، دماسنج اين بازار هر روز به سمت پايين حركت كرده و بهبود در وضعيت اين بيمار مشاهده نميشود.

به گزارش پول نیوز، بحران هاي جهاني و تاثير آن بر قيمت سهام شركت ها، كمبود نقدينگي، صف هاي طولاني فروش، كاهش شديد قيمت سهم و حجم معاملات موجب شده تا هر روز روند نزولي شاخص ها و زيان عده اي از سهامداران را در اين بازار شاهد باشيم.

شاخص بورس كه در اوايل تابستان امسال به مرز 13 هزار نزديك شده بود، ديروز و با گذشت تنها چند ماه، نزديك شدن به كانال 8000 سال هاي ركود گذشته را تجربه مي كند، كه بهتر است سياستگذاران و مسوولان بازار سرمايه با اتخاذ تدابيري صحيح و كارشناسي،مانع بازگشت بورس به دوران ركود و فرار سرمايه گذاران از اين بازار شوند.

«بهزاد روحي» عضو هيات مديره كارگزاري آريا بورس در گفتگو با ايسنا، دليل اصلي افت بازار و كاهش روزانه شاخص را ناشي از برخي سياست ها دانست و گفت: سياست هايي كه در عرصه خارجي وجود دارد هزينه هاي زيادي به شركت ها تحميل كرده و اين امر باعث مي شود بازار سرمايه نيز ناامن شود و همه سعي كنند تا از اين بازار بگريزند.

وي خاطرنشان كرد: تنش در سياست خارجي، تحريم ها و هزينه هاي كلاني كه به اقتصاد كشور تحميل شده است و نيز بي برنامگي در عرصه داخلي و واگذاري شركت هايي كه آماده واگذاري نبوده و اطلاع رساني درستي در خصوص آن صورت نگرفته است، باعث ايجاد وضعيت فعلي در بازار سرمايه شده است.

وي با اشاره به واگذاري شركت مخابرات ادامه داد: به عنوان مثال واگذاري شركت مخابرات و قيمت عرضه و نيز تقسيم سود مشروط شركت، نشان دهنده اين است كه اين شركت آماده واگذاري نبود و سيستم اطلاع رساني درستي در آن وجود نداشت و با قيمت گران فروخته شد.

اين كارگزار بورس تزريق نقدينگي در بازار را مسكني براي اين درد دانست و اعلام كرد: تا زماني كه اصلي ترين موضوع و مسائل ريشه اي در بازار حل نشود تزريق نقدينگي تنها مسكن موقت است و اگر مسائل بورس ريشه اي حل شود قطعا رشد و نموهايي را در بورس خواهيم داشت.

زينت مرادي نيا ديگر كارگزار بورس نيز وضعيت فعلي بازار سرمايه را ناشي از وضعيت جهان دانست و افزود: درست است كه بورس كشور به بورس هاي جهاني ارتباط ندارد، ولي در هر صورت به قيمت هاي جهاني شديدا وابسته است زيرا مشاهده مي شود با كاهش قيمت هاي جهاني قيمت مس، نفت، متانول و فولاد در بازار داخل نصف شده است بنابراين كاهش قيمت و سود شركت هاي توليد كننده اين محصولات طبيعي است.

وي افزود: در حال حاضر دو مشكل در بازار سرمايه وجود دارد كه ناشي از كاهش قيمت و ديگري ناشي از كاهش شديد حجم معاملات است كه مشكل دوم خطرناك است؛ زيرا كاهش قيمت سهم طبيعي بوده و از حركت هاي طبيعي اقتصاد است كه نبايد و نمي توان جلوي كاهش قيمت را گرفت؛ زيرا وابسته به قيمت هاي جهاني هستند.

مرادي نيا تاكيد كرد: بايد در اين ميان براي كاهش حجم معاملات و افزايش ريسك نقدشوندگي چاره اي انديشيد و رسيدن به قيمت تعادلي تسريع شود، در غير اين صورت اين وضعيت ادامه خواهد داشت.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

255809
1403082311201057231431244
همچنین بخوانید
آخرین اخبار