22 آبان 1403 - 10:52

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

روز كاهش شاخصها در بورس

رقم شاخص كل بورس اوراق بهادار ديروز و در پايان معاملات در حالي با 5/65 واحد كاهش به 9023 واحد رسيد كه كارشناسان اين كاهش را در 5 سال گذشته بيسابقه معرفي ميكنند.

به گزارش پول نیوز، به گزارش جام جم: در پايان معاملات ديروز تمامي شاخص هاي بورس بجز شاخص هاي بازار دوم با كاهش مواجه شد. به اين ترتيب كه شاخص بازار اول با 9/67 واحد كاهش به عدد 7450، شاخص صنعت با 7/54 واحد كاهش به عدد 7035 و شاخص 50 شركت برتر با 4/5 واحد كاهش به عدد 356 رسيد؛ اما شاخص بازار دوم با 5/3 واحد افزايش به عدد 12707 رسيد.

نگاهي به ترتيب بيشترين تقاضاهاي فروش نشان مي دهد كه دقيقا سهام شركت هايي با افت قيمت قابل توجه در معرض فروش بيشتر قرار گرفته اند كه در معرض اثرات بحران جهاني اقتصاد هستند، يعني اين بحران با افت قيمت نفت و ساير مواد اوليه معدني باعث كاهش قيمت محصولات نهايي و افت فروش و تقاضاي خريد شده و آستانه سود شركت ها و سود پيش بيني شده سهام آنها را كاهش داده است.

ديروز نيز شركت هاي معدني و صنعتي و بويژه فولادي ها و پتروشيمي ها ركورددار بيشترين متقاضي فروش سهام بودند. سرمايه گذاري اميد، معدني و صنعتي چادرملو، سنگ آهن گل گهر، توسعه معادن و فلزات، پالايش نفت اصفهان، پتروشيمي خارك و فولاد مباركه اصفهان، كنتورسازي ايران، صنايع ملي مس و فولاد خوزستان به ترتيب 10 شركت ضررده بورس ديروز بودند.

اين دقيقا همان نكته اي است كه در بازديد دوشنبه هفته جاري بورس سهامداران متضرر و خشمگين به وزير اقتصاد متذكر شدند و خواستار حمايت جدي دولت از بورس با 2 ابزار تزريق نقدينگي و افزايش تعرفه واردات كالاهاي مشابه خارجي و جلوگيري از رامپينگ آنان بويژه چيني ها شدند.

تحليل حركت شاخص بورس

با اين كه در مرداد 83، شاخص كل بورس ركورد تاريخي 13 هزار و 809 واحد را تجربه كرد، اما نه تنها مرز 14 هزار براي اين شاخص تاكنون شكسته نشده، بلكه همان تجربه تابستاني هم تاكنون تكرار نشده است.

با اين كه شاخص كل بورس يك بار مرز 10 هزار واحد را نيز شكست، اما ديگر به آن ركورد افسانه اي نرسيد و به دلايل مختلف سياسي و اقتصادي شاخص هميشه با نوسان روبه پايين همراه بوده است.

با اين حال كاهش ديروز شاخص كل بورس از آن رو قابل اهميت است كه در پنج سال گذشته يعني از سال 82 تاكنون شاخص بورس هيچ گاه از مرز 9050 واحد پايين تر نيامده بود كه متاسفانه اين اتفاق ديروز افتاد و شاخص كل با 5/65 واحد معادل 73/0 درصد به رقم 90 هزار و 23 واحد سقوط كرد.

دكتر عباس هشي، كارشناس بازار پولي مالي در اين باره به خبرنگار ما گفت: اثرات بحران جهاني اقتصاد بر ايران تازه در حال آشكار شدن است و بورس به عنوان دماسنج اقتصاد هم اكنون زنگ خطر را به صدا درآورده است.

وي افزود: ضرردهي شركت هاي توليدي و صنعتي ايران مستقيما در بورس مشخص مي شود و اين اتفاق پيام روشني براي دولت دارد تا بدون فوت وقت نسبت به اجراي سياست هاي حمايتي اقدام كنند.

وي اظهار كرد: بورس مكنده و افسارزننده بخشي از نقدينگي سرگردان اقتصاد ايران است و اگر اين نقدينگي با فروش سهام خارج شود شاهد تورم و پيچيده شدن بيشتر مشكلات اقتصادي خواهيم بود.

وي افزود: دولت بايد از شركت هايي كه ارزش عمده بورس را به خود اختصاص داده اند مانند شركت هاي فولاد، پتروشيمي و سيمان جداً حمايت كند. اين حمايت نيز 2 راه دارد: كمك به فروش محصولات در داخل با حمايت تعرفه اي موثر از آنها و افزايش تعرفه ورود محصولات مشابه خارجي و دوم تزريق نقدينگي ارزان براي سرپا ماندن و ضمنا خريد مواد اوليه اي كه الان قيمت آن رو به كاهش گذارده است.

وي تصريح كرد: دقت كنيم بحران اقتصاد جهاني دست روي نقطه حساس بورس ما گذاشته كه مي تواند كل بورس را با چالش مواجه كند؛ چرا كه شركت هاي پرارزش بازار با چالش مواجه اند.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

 مرکزی
1200px-اقتصاد
همچنین بخوانید
آخرین اخبار