به گزارش پول نیوز، قيمت هاي ارزان خدمات پزشكي ايران به نسبت ساير كشورهاي جهان، كيفيت مناسب و برابري آن با جديدترين شيوه هاي علم طب در جهان از مهمترين دلايلي است كه مي تواند گردشگری درماني را در ايران رونق داده و شاخه اي از اين صنعت در كشور را رونق داد.
امروزه بسیاري از بيمارستان های خصوصي و دولتي كشورمان به ويژه در شهرهاي تهران، مشهد و شيراز شاهد حضور بيماراني از كشورهاي مختلف همسايه است كه اين امر نمايانگر استعدادهاي بالقوه مراكز درماني جمهوري اسلامي ايران در جذب گردشگران درماني و اميد به ارز آوري براي كشور و رونق گرفتن ساير شاخه هاي گردشگري از قبل گردشگر درماني است.
گردشگري درماني و بهداشتي امروزه از رو به رشدترين بخش هاي صنعت گردشگري جهان است که باعث شده سازمان هاي دست اندرکار و کشورهاي علاقمند به توسعه گردشگري توجه خود را به اين بخش از صنعت گردشگری جلب و براي آن برنامه ريزي کنند.
بسياري از مردم ساكن كشورهاي مختلف جهان ترجيح مي دهند براي درمان كشورهاي پيشرفته در علم طب و ارزان در اين زمينه را انتخاب كرده و پس از پايان فعاليتهاي درماني خود در كشورهاي ياد شده، چند صباحي نيز در آنجا اقامت كنند.
در اين خصوص چند بيمارستان كشورمان تصميم دارند با ارسال پكيج هاي تبليغاتي خود به بيمارستان هاي كشورهاي همسايه ايران در جذب گردشگر درماني موثر باشند.
اگر چه اين طرح مدت هاست كه قرار است انجام گيرد اما به گفته بسياري از مسوولان و متوليان فعال گردشگري در بخش خصوصي بيمارستانهاي خصوصي كشورمان به دليل داشتن درآمد كافي از بيماران داخلي كمتر به اين مساله پرداخته و نيروهاي فعالي در جذب گردشگر به كشور نيستند.
همچنين صادرات خدمات پزشکي يک اصل شناخته شده براي تقويت ساختار بهداشت و درمان کشورها است.
دولت جمهوري اسلامي ايران براساس برنامه ريزي هاي خود بايد تا پايان برنامه چهارم توسعه 30 درصد از نيازهاي درماني و بهداشتي کشور را از طريق صدور کالا، خدمات پزشکي و گردشگری درماني فراهم کند.
علاوه بر نياز به صدور کالا و خدمات پزشکي درآمد گردشگران درماني نيز مي تواند براي کشورها خصوصا کشورهاي آسيايي که به حرکت در روند توسعه مي انديشند وسوسه انگيز باشد.اين درآمد باعث شده است که برخي کشورهاي آسيايي چون سنگاپور، تايلند و هند به طور چشمگيري در حال تبليغ سرويس هاي درماني خود در ميان بيماران جهان باشند.
درباره گردش مالي حاصل از گردشگر درماني آماردقيقي وجود ندارد، اما براساس آمار بهداشت جهاني، سالانه حدود 50 ميليارد دلار، صرف درمان بيماران منطقه در کشورهاي اروپايي و آمريکايي مي شود که جذب درصدي از اين مبلغ مي تواند تاثير چشمگيري در اقتصاد گردشگري کشورهاي آسيايي داشته باشد.
زندگي صنعتي نيز در بيشتر کشورهاي دنيا الزاماتي را با خود همراه دارد و نيازهايي را نيز براي مردم جوامع مختلف ايجاد کرده است.امروزه تمايل مردم براي تناسب اندام، استفاده از منابع طبيعي و ويتامين ها، کاهش درد، تسلط بر استرس و افزايش سلامت روح و روان و جسم بسيار چشمگير است.به همين دليل است که در نقاط مختلف جهان روش هاي درماني طبيعي مانند استفاده از چشمه هاي آب گرم بسيار مورد توجه قرار مي گيرد و تمامي اقشار مردم اعم از کم درآمدها و پردرآمدها به سمت اين نوع از گردشگري تمايل دارند.
چشمه هاي آب گرم محل هايي مناسب براي ايجاد اقامتگاه هاي گردشگری است که با ايجاد مراکز تفريحي و ارائه سرويس ها و امکانات در اين نقاط مي توان آنها را به مقاصد گردشگري درجه اول براي گردشگران تبديل کرد زيرا همزمان هم لحظه هايي مفرح و پرهيجان خواهند داشت و هم به سلامت و آرامش دست مي يابند.
ساختار برنامه ريزي براي گردشگر درماني
گردشگر درماني را مي توان به عنوان امري بين دستگاهي دانست که به علت داشتن متوليان متعدد نياز به هماهنگي بيشتر دارد.سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري ،وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکي و وزارت امور خارجه و وزارت رفاه از جمله دستگاههايي هستند که با توجه به حوزه اختيارات خود هر کدام به نوعي در اين موضوع تصميم گيرنده محسوب مي شوند.
سياستگذاري کلان نظام گردگشر درماني با همکاري تمامي نهادهاي ذيربط، تنظيم قوانين مورد نياز با توجه به مصوبات بين المللي که در اين زمينه وجود دارد، کسب درآمدهاي ارزي براي کشور از طريق ارائه خدمات پزشکي به گردشگران، به وجود آوردن همکاري هاي بين بخشي و درون بخشي درخصوص توسعه گردشگر درماني، ساماندهي بيماران داخلي که براي درمان به خارج از کشور سفر مي کنند و طراحي و برنامه ريزي استراتژيک منطبق با چشم انداز افق 20 ساله کشور در اين بخش، از اهداف شوراي سياستگذاري گردشگري سلامت است.
وزارت بهداشت نيز در زيرمجموعه معاونت درماني خود مديريت گردشگری سلامت تشکيل داده است که در حال حاضر مشغول برنامه ريزي و هماهنگي در معاونت درماني اين وزارتخانه و ديگر دستگاههاي مسوول است.
تلاش براي جذب بيمار،فراهم شدن مقدمات ورود بيمار به ايران، نظارت بر مراکز درماني و جمع آوري آمار بيماران ازجمله جزئيات طرح هاي وزارت بهداشت در توريسم درماني است.
همچنين در اين طرح ها قرار است بيمارستان ها و مراکز درماني که بيماران خارجي را درمان مي کنند موظف شوند که مشخصات بيمار را به وزارت بهداشت اعلام کنند.
براساس اين طرح بيمارستان ها و موسسات درماني فعال در اين امر، بايد در زمره بيمارستان هاي درجه يک باشند و مجموعه اي از سرويس هاي مناسب درماني را نيز ارائه دهند.پس از اجراي اين طرح، مجموعه اي از بيمارستان ها و مراکز درماني که داراي شرايط پذيرش بيمار خارجي باشند به بيماران خارجي معرفي مي شوند.يکي ديگر از برنامه هاي در دست اقدام در وزارت بهداشت، صدور ويزاي درماني بوده است که در صورت موافقت وزارت امورخارجه با صدور آن، امتيازاتي براي افراد دريافت کننده اين ويزا در نظر گرفته مي شود.صدور سريعتر ويزا، و طي تشريفات قانوني فرودگاه در زمان کمتر ازجمله امتيازات اين ويزاست.