به گزارش پول نیوز، فرود شريفي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس در مورد آتش سوزي هاي جنگل گفت: متاسفانه آتش سوزي عمدي زياد است و براي تحليل درصد آن نياز به بررسي كارشناسي دقيق است.
رئيس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيز داري در مورد تخريب جنگل گفت: بر اساس تقريب در 40 سال گذشته حدود 5/11 درصد سطح جنگل هاي كشور تخريب شده، اما عده اي مي گويند، اين رقم تا 30 درصد بوده و عده اي رقم محافظه كارانه را 5/11 درصد اعلام مي كنند.
شريفي تصريح كرد: واقعيت اين است كه هم تراكم و هم كيفيت جنگل در اين سالها كاسته شده و گونه هاي خوب جنگلي رو به كاهش است و جنگل ها همواره در معرض تخريب بوده اند.
رئيس سازمان جنگل ها خاطرنشان ساخت: دولت برنامه ريزي منظمي براي احيا و توسعه جنگل دارد كه دولت از نظر اعتبارات توجه مناسبي نسبت به گذشته به بخش جنگل و مرتع نشان داده است.
شريفي در مورد لايحه 1000 ميليارد توماني آبخيزداري گفت: اين لايحه هنوز تقديم مجلس نشده و به هيچ نقطه روشني نرسيده و مكاتبات با دولت همچنان ادامه دارد.
معاون وزير جهاد كشاورزي در مورد اقدامات خشكسالي گفت: به طور روزمره كارهاي آبخيزداري كه در سازمان جنگل ها انجام مي شود، در پيشگيري از آثار سوء خشكسالي موثر است و عمليات آبخيزداري امسال مانند گذشته با جديت دنبال مي شود و در صورت تصويب لايحه 1000 ميليارد توماني ،كارهاي آبخيزداري در كشور گسترش مي يابد.
رئيس سازمان جنگل ها با اشاره به زراعت چوب براي تامين نياز صنعت كشور گفت: زراعت گونه هاي سريع الرشد چوب سهم به سزايي در كاهش تخريب درختان جنگل دارد و دولت دو مصوبه مناسبي براي گسترش زراعت چوب و همچنين كارهاي عمراني در كشور و ارتباط آن با جنگل ها داشته است.
رئيس سازمان جنگل ها گفت: بر اساس مصوبه دولت دستگاه هاي دولتي براي انجام كارهاي عمراني كه مرتبط با جنگل است، بايد ارزش اقتصادي جنگل و مرتفع را در هزينه عمراني پروژه ها محاسبه كنند، به عنوان مثال اگر يك سد احداث مي شود كه چند هكتار زمين زير آب مي رود، بايد هزينه جنگل نيز در پروژه محاسبه شود.
شريفي افزود: براي احداث جاده از ميان جنگل ها ،استخراج معدن، احداث راه و خطوط انتقال گاز و برق بايد با هماهنگي دولت انجام شود و در مورد جايگزين هاي احتمالي و گزينه هاي ديگر بدون تعرض به جنگل مطالعه جدي انجام شود.
رئيس سازمان جنگل ها گفت: ارزش جنگل و مرتع در پروژه هاي اقتصادي و عمراني بايد لحاظ شود و در برخي موارد هزينه هاي جنگل خود به خود به قدري افزايش مي يابد كه سازمان هاي دولتي در اجراي پروژه ها از تعرض به جنگل خودداري خواهند كرد.
وي گفت: براي حفظ منابع طبيعي اين مصوبه مورد تاكيد دولت و مجلس بوده است.