27 اسفند 1403 - 12:40

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

ايمني راهآهن در ايران 60 برابر جادهها است

معاون ساخت و توسعه شبكه راه آهن گفت: تمام كشورهاي دنيا به اين نتيجه رسيدهاند كه ايمني راهآهن 20 برابر بخش جادهاي است اما اين نسبت در ايران 60 برابر است

به گزارش پول نیوز، به گزارش فارس، حسين تهراني در مراسم اختتاميه دهمين همايش بين المللي ريلي ايران اظهار كرد: تمام كشورهاي دنيا با اين نتيجه گيري، خطوط ريلي خود را توسعه داده اند چرا كه توسعه و رفاه ملي را به همراه دارد؛ از همين رو است كه حمل و نقل ريلي بايد به صورت مضاعف توسعه داده شود.

وي تصريح كرد: ضروري است سهم حمل و نقل ريلي افزايش يابد، چرا كه اگر به سمت حمل و نقل ريلي پيش نرويم مصرف سوخت در ساير بخشهاي حمل ونقل نشان مي دهد در حدود 10 هزار ميليارد تومان بر توليد ناخالص داخلي تاثير منفي را شاهد خواهيم بود، بنابراين ضروري است توجه جدي به بخش حمل ونقل داشته باشيم.

تهراني گفت: عليرغم تلاش هايي كه در بخش حمل و نقل ريلي مي شود، هنوز سهم اين بخش پايين است كه در اين زمينه بايد تمامي مسوولان كمك كنند.

معاون ساخت و توسعه شبكه راه آهن كشوربا بيان اينكه شكاف عميقي بين وضعيت موجود تا وضعيت مطلوب وجود دارد تصريح كرد:با توجه به تاكيد دولت بر توسعه بخش حمل و نقل ريلي و قانون مديريت سوخت يك فرصت مناسب و طلايي را ايجاد كرده، بنابراين بايد شتاب جدي در توسعه اين بخش انجام دهيم.

وي ادامه داد: صرفه جويي در مصرف سوخت و افزايش ايمني ، كاهش تلفات جاده اي و كاهش استهلاك خودرو و آلودگي ها از جمله مزاياي حمل ونقل ريلي است.

بنابراين گزارش، پرويز عاليوند رييس انجمن صنفي شركت هاي حمل و نقل ريلي و خدمات وابسته نيز در اين همايش گفت:خصوصي سازي در بخش حمل و نقل ريلي آغاز شده به طوري كه شركت هاي خصوصي در اين بخش فعاليت خود را آغاز كرده اند.

وي افزود:در حال حاضر 26 شركت باري بخش خصوصي و 19 شركت مسافري خصوصي تشكيل شده و تحت پوشش انجمن صنفي حمل و نقل ريلي قرار دارد.

وي گفت: تعدادي از اين شركت ها صاحب واگن هستند و تا كنون 8 هزار دستگاه واگن باري را ه آهن خريداري شده كه اميدواريم 50 درصد باقيمانده آن نيز در آينده اي نزديك به بخش خصوصي واگذار شود.

وي افزود: در بخش مسافري نيز واگذاري واگن ها به بخش خصوصي آغاز شده و بسياري از اين شركت ها مالك يا سرمايه گذار در اين بخش هستند كه اميدواريم بتوانيم بر اساس اهداف اصل 44 توسعه بيشتري بر فعاليت هاي بخش خصوصي بدهيم.

محسن هاشمي، مديرعامل مترو نيز طي سخناني اظهار داشت: فرصت مناسبي براي كانديداهاي رييس جمهوري آينده است تا به طور جدي براي موضوع حمل ونققل ريلي برنامه ريزي كنند.

وي گفت: صنعت ريلي نقش مهمي در ايجاد امنيت و آسايش در هر كشوري داشته و همچنين در زمينه صرفه جويي در سوخت، كاهش آلودگي و توسعه اقتصادي اهميت فراواني دارد از اين رو دولت ها بر اين مساله تاكيد بسياري دارند .

به گفته وي، توجه كانديدا هاي رئيس جمهوري به بخش ريلي، كمك بسياري به راه آهن و شركت هاي قطار شهري خواهد كرد تا بتوانند پروژه هاي خود را به سرعت اجرا كنند تا سبب آسايش مردم شوند.

محسن پورسيد آقايي، مديرعامل سابق رجاء نيز در اين همايش با اشاره به اينكه خصوصي سازي با روشهاي كنوني موفق نيست، يادآور شد: مشكل حمل ونقل ريلي، درآمد نيست بلكه مديريت است چراكه اقتصاد دولت محور است و ريشه مشكلات در كشور پايين بودن بهره وري و نبود راندمان در سرمايه گذاري هاست.

وي گفت:ابتدا بايد بررسي كنيم چرا ما از راه آهن پيشرفته برخوردار نيستيم، چرا نتوانسته ايم در اين زمينه به خوبي عمل كنيم و در بعد كلان ترچرا اقتصاد ما چندان قوي نيست .

وي ادامه داد: در زمينه سرمايه گذاري مشكل داريم واين در حالي است كه درآمد خوبي از فروش نفت داريم و در زمينه سرمايه گذاري خوب عمل نكرده ايم،از همين رو اين مسائل بايد به صورت ريشه اي مورد بررسي قرار گيرد.

وي تاكيد كرد: اگر سياست هاي اصل 44 به خوبي اجرا شود يك انقلاب اقتصادي ايجاد مي شودو ما از اين وضعيت كنوني كه گرفتار آن شده ايم نجات خواهيم يافت.

مدير نمونه كشور در جشنواره شهيد رجايي افزود: در حال حاضر به اين نتيجه رسيده ايم و به تمام دنيا ثابت شده است كه دولت سرمايه گذار خوبي نيست و هيچ وقت در اين زمينه موفق نبوده است بنابراين اگر بخش خصوصي وارد ميدان شود مي توانيم فضا را براي توسعه ايجاد كنيم.

پور سيد آقائي با بيان اينكه ايران از نظر سرمايه و منابع مالي كم ندارد. اما آنچه كمبود دارد بهره وري و راندمان كاري است تصريح كرد: درحال حاضر يك سوء برداشت نادرست از خصوصي سازي در كشور وجود دارد.

در واگذاري امور به بخش خصوصي مساله مديريت بايد مورد توجه قرار گيرد اما متاسفانه در حال حاضر تنها شكل كار تغيير مي كند و سرمايه ها به شكل بخش خصوصي درمي آيد اما مديريت ها همچنان در انحصار دولت نگه داشته مي شود.

وي تصريح كرد:اگر به همين روش پيش برويم نمي توانيم موفق شويم. چرا كه سيستم همان سيستم قبلي است و تنها نامش خصوصي شده است و مديريت ها همان مديريت هاي دولتي است و اين مساله نقص قانون خصوصي سازي است .

وي گفت: در راه آهن نيز همين وضعيت را داريم و بايد به معناي واقعي به سمت خصوصي سازي برويم چرا كه مشكل پول و سرمايه نيست و به ميزان كافي در بخش دولتي منابع مالي وجود دارد بلكه بايد مديريت ها تغيير كند.

آقايي خاطرنشان كرد: متاسفانه به جاي آنكه بررسي شود در خصوصي سازي چه منافعي نصيب دولت خواهد شد تنها به اين فكر هستيم كه بخش خصوصي چقدر در اين زمينه سود خواهد برد و مانع پيشرفت كار مي شويم. تا زماني كه به سمت خصوصي سازي واقعي و كوچك سازي راه آهن پيش نرويم نمي توان انتظار داشت توسعه در بخش ريلي ايجاد شود.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

 سینا
photo_2025-03-17_12-25-49
همچنین بخوانید
آخرین اخبار