به گزارش پول نیوز ، تولید به گزینه های بسیاری نیاز دارد که یکی از مهمترین آنها، علم و فناوری است. اگر بپذیریم که تفکرات سنتی و رویکرد ایستایی به زیان کشور تمام می شود و معتقد به نقش افرینی دانش و نوآوری داشته باشیم، باید بپذیریم که علم و فناوری پاسخ قاطع برای رشد و شکوفایی و رسیدن به قله هاست.
البته باید بین حرف و عمل فاصله باشد. سالهاست با بحران وعده درمانی دست به گریبان هستیم. مسوولان به محض انکه بر صندلی های مدیریت تکیه می زنند، شعار می دهند و رویایی سخن می گویند، اما در عمل اتفاقی نمی افتد و اگر بیلان و عملکرد بسیاری از مدیران را در دوره پایان مدیریتی بررسی کنیم، بسیاری از وعده ها و شعارهایشان روی زمین می ماند.
یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی که چشم امید تیم اقتصادی دولت و مجلس شورای اسلامی به فعالیت آنها دوخته شده، مناطق آزاد است. اهمیت مناطق آزاد در قوانین متفاوت با سرزمین اصلی است که قانونگذار برای آنها تعریف کرده و انتظار می رود با جدیت پیگیری و اجرایی شود. اما قرار نیست تمامی مناطق آزاد را یک جانبه نگاه کنیم، بلکه با توجه به ظرفیت های خاص هر منطقه آزاد، باید نگاه متفاوتی با مناطق آزاد داشت.
در بین مناطق ازاد، منطقه آزاد انزلی رویکرد متفاوتی دارد. انزلی از زوایای گوناگون قابل ارزیابی است و هر کدام از ظرفیت هایی که در ذات منطقه آزاد انزلی وجود دارد، قدرت اشتغالزایی، درآمدزایی، سرمایه گذاری و سودآوری دارد. منطقه آزاد انزلی در بخش گردشگری، صنعت و تجارت ظرفیت دارد که همجواری با دریای خزر و کاسپین، همسایگی با کشورهای اوراسیا و ترانزیت بر اهمیت این منطقه افزوده است.
باید پذیرفت آنچه تاثیرات شگرفی بر تحول هر بخش اقتصادی می گذارد، دانش، فناوری و نوآوری است. در اهمیت دانش همین بس که سال 1401 با عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغالزایی تعریف شد که در همان سال توجهات چشمگیری متوجه دانش بنیان ها شد و بهره برداری خوبی از دانش بنیان ها داشتیم، اما با پایان سال، دانش بنیان ها کمرنگ شدند و چراغ بهره گیری از ظرفیت علمی کشور، کم فروغ و حتی خاموش شد.
خوشبختانه مدیریت منطقه آزاد انزلی درک درستی از اهمیت دانش بنیان داد و به همین دلیل با رییس پارک علموفناوری دانشگاه تهران دیدار کرد تا ظرفیت های بالقوه منطقه آزاد انزلی به دانش مزین شود و بتواند بهره وری بیشتری داشته باشد.
مصطفی طاعتی مقدم رییس هیاتمدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی برای تحقق اهداف دیپلماسی دانشبنیان کشور و برای آنکه اثبات کند همچنان به دانش، علم و فناوری اعتماد و اعتقاد دارد، با علی اسدی رییس پارک علموفناوری دانشگاه تهران دیدار کرد. در این نشست تخصصی طاعتی مقدم و اسدی در خصوص سازوکارهای بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتها و توانمندیهای دو مجموعه در مسیر تجاریسازی محصولات تولیدی کشور برای صادرات به بازارهای منطقهای تبادل نظر کردند.
در این نشست مهدی گلدوست عضو هیاتمدیره منطقه آزاد انزلی به همراه معاونان و مدیران پارک علموفناوری دانشگاه تهران حضور داشتند تا اثبات کنند نشست به صورت تخصصی و با هدف فعال کردن ظرفیت های منطقه آزاد انزلی است.
حمایت از تولید محصولات دانشبنیان، تجاریسازی کالاها و ایدهها در قالب فرصتهای همکاری در بستر اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تأسیس تمام اجزای اکوسیستم و زیستبوم فناوری در منطقه آزاد انزلی و جذب سرمایهگذاران خارجی برای طرحهای دانشبنیان از جمله مهمترین مباحثی بود که در این نشست مورد تبادل نظر قرار گرفت.
نکته بسیاری مهمی که منطقه آزاد انزلی از این نشست دنبال می کرد، تبدیل این منطقه به پایلوت اقتصاد دانشبنیان بود که البته توقعی زیاد نیست و با توجه به وجود نیروی انسانی باکیفیت، موسسات علمی – پژوهشی، گسترش همکاریهای منطقهای و مزیت قانونی مناطق آزاد، توقعی منطقی به نظر می رسد.
آنچه در این نشست مورد تاکید قرار گرفت، در اولویت بودن برنامهها و طرحهای فناورانه و نوآورانه برای منطقه آزاد انزلی است که از مهمترین محورهای توافق شده برای همکاری دوجانبه میان طرفین محسوب میشود.
از سوی دیگر دو طرف در زمینه همکاری جهت توسعه اقتصاد دیجیتال و جذب کسبوکارهای دانشبنیان، با رویکرد صادرات فناوری و خدمات فنی – مهندسی، به توافق رسیدند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی که هدفمند به دانشگاه تهران رفته بود، از چندین شرکت دانشبنیان مشغول به کار در پارک علموفناوری دانشگاه تهران بازدید و از این شرکتها دعوت کرد برای حضور و فعالیت در منطقه آزاد انزلی برنامه ریزی کنند. همچنین مقرر شد پیگیری توافقات صورتگرفته در چارچوب تفاهمنامه موجود در دستور کار دو طرف قرار گیرد.