به گزارش پول نیوز ، ۸۷۰ میلیون دلار عدد کمی نیست و شاید پتروشیمی مهر حق داشته باشد به انواع دستاویزها متوصل شود تا از زیر بار پرداخت این عدد سنگین شانه خالی کند. اما هر تصمیمی تبعاتی دارد و هر چقدر یک مجموعه منطقی تر و سالم تر عمل کند، به همان نسبت تاوان کمتری می پردازد.
اگرچه حکم قطعی بر پرداخت 870 میلیون دلار از سوی پتروشیمی مهر به پتروشیمی جم صادر شده و مهر دیگر نمی تواند از زیر بار این حکم قانونی فرار کند، اما داستان چیست که به صدور چنین حکمی منجر شده است. پیشینه این حکم سنگین به شکایت پتروشیمی جم از پتروشیمی مهر باز می گردد. پس از آنکه پتروشیمی جم اعلام کرد خوراک (اتیلن) به پتروشیمی مهر تحویل داده اما پول آن را دریافت نکرده، از سال ۱۳۹۷ کار به مراجع قضایی کشید و در نهایت داور و چندین دادگاه به نفع پتروشیمی رای دادند و پتروشیمی مهر محکوم به پرداخت حدود ۸۷۰ میلیون دلار به پتروشیمی جم شد. اما پتروشیمی مهر حکم داور و دادگاهها را قبول نکرد و کار را به بازی در مراجع قضایی کشاند. پتروشیمی مهر چندین بار درخواست تجدید نظر و اعاده دادرسی را مطرح کرد، اما هر بار حکم جدید، احکام قبلی را تایید می کرد.
در حالی که حکم قطعی و لازم الاجرا صادر شده، اما همچنان حاشیه هایی بر این حکم صورت می گیرد که جای سوال دارد به نوعی که در آخرین دست و پا زدن ها، زمزمه توقف این رای قطعی مطرح شد، زمزمه ای که منشا آن مشخص نبود، اما در اجرای حکم تشکیک ایجاد می کرد.
در حالی که رسانه ها منتظر اعلام نظر قطعی بودند و البته انتظار می رفت پتروشیمی جم به عنوان گیرنده خسارت و پتروشیمی مهر به عنوان پرداخت کننده خسارت در نشست خبری به اطلاع رسانی بپردازند، اما چنین چیزی صورت نمی گرفت و همه چیز در ابهام قرار داشت تا آنکه نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی 1404 برگزار شد و خبرنگاران مدیرعامل پتروشیمی جم را به پاسخگویی دعوت کردند.
نجفی مدیرعامل پتروشیمی جم در حاشیه نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی ۱۴۰۴، با رد ادعای توقف رأی، از آمادگی برای مذاکره با هلدینگ خلیج فارس برای تعیین تکلیف نهایی این پرونده خبر داد.
مدیرعامل پتروشیمی جم تحقق این رأی قطعی را حاصل ایستادگی و پیگیری مدیرانی دانست که در برابر موج سنگین فشارها عقب ننشستند.
نجفی از سـهامداران خواست بـدون توجـه بـه هرگونـه حاشــیه و اخبــار غیرواقعــی و بــدون اســتناد، هرگونــه اخبــار پیرامــون ایــن پرونــده حقــوقی را از سـامانه کـدال شـرکت پتروشـیمی جـم اسـتعلام کنند و گفت: بـدیهی اسـت سـایر اقـدامات و پیگیـریهـای حقــوقی و قضــایی در حــال انجــام اســت و ســهامداران را از نتایج نهایی مطلــع خواهیم کرد.
وی از رویکرد تعامل پتروشیمی جم برای رسیدن به توافق خبر داد و گفت: پتروشیمی جم آمـادگی دارد بـا نظـر و تأییـد سـهامداران خـود و بـا توجـه بـه تغییـرات مـدیریتی در مجموعـه هلـدینگ خلـیج فـارس و اعـلام آمـادگی سـهامداران شـرکت پتروشـیمی مهـر، نحـوه وصـول مطالبـات خـود را بـا رعایـت صـرفه و صـلاح شـرکت بـا مـذاکره حـل و فصـل کند.
با وجود تمامی اتفافاتی که در مسیر این پرونده رخ داد و حکمی که به نفع پتروشیمی جم صادر شد، این سوال مطرح می شود که چرا پتروشیمی مهر این همه هزینه دادرسی را به جان خریده و آخر سر هم چوب را خورد هم پیاز را؟ بی شک آنچه پتروشیمی جم مطرح می کرد، بر اساس مستندات قطعی بود، اما پیگیری ها و اصرارهای بیهوده پتروشیمی مهر، پیشینه بدی برای این مجموعه برجای گذاشت.