تشکیل کارگروه با انجمن سازندگان تجهیزات در دستور کار قرار گرفت

بومی‌سازی برای توانمندسازی صنایع مس

به گزارش پول نیوز ، اقتصاد در شرایط کنونی با انواع چالشها دست به گریبان است که جدی ترین آنها، جنگ اقتصادی با ابزار تحریم است. اگرچه تهدید تحریم بسیار جدی است، اما قرار نیست دست روی دست بگذاریم و نظاره گر تبعات تحریم ها باشیم. به همین دلیل از تمامی ظرفیت ها برای پشت سرگذاشتن چالش ها استفاده می کنیم.

برای آنکه بتوانیم مشکلات را مدیریت کنیم، باید هر مجموعه نیازهای خود را مطرح کند و مجموعه هایی که می توانند این نیازها را مرتفع کنند، نسبت به رفع آنها اقدام کنند. برای برقراری این تعامل و همکاری، نیاز به بررسی ها و نشست های تخصصی بسیار است که هر کدام زمانبر است.

برای عبور از چالش های بروکراسی اداری و هماهنگی برگزاری نشست های تخصصی، نمایشگاهها بهترین فرصت و ظرفیت هستند. اگرچه نمایشگاهها تخصصی برگزار می شود، اما مشاهده می کنیم که مجموعه ها به محض آنکه احساس کنند ارتباط اندکی با نمایشگاه دارند، در آن حضور می یابند، زیرا می دانند در نمایشگاه اتفاقات مبارکی از مذاکره تا رایزنی و امضای تفاهم نامه رقم می خورد.

یکی از جدی ترین و پرمخاطب ترین نمایشگاهها، نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی است که نوزدهمین دوره آن بتازگی برگزار شد. از نام این نمایشگاه پیداست که باید شرکتهای مرتبط با حوزه نفت حضور یابند، اما حضور شرکت ملی صنایع مس ایران و بازدید مدیرعامل این مجموعه جای سوال داشت.

البته پاسخ به این سوال کار زیاد سختی نیست و هنگامی که به دستاوردهای حضور شرکت ملی صنایع مس ایران در این نمایشگاه توجه کنیم، بخوبی متوجه اهمیت نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی برای شرکت ملی صنایع مس می شویم.

سیدمصطفی فیض مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران که به همراهی چند تن از مشاوران این شرکت از غرفه‌های شرکت‌های داخلی و دانش‌بنیان در حوزه صنعت نفت بازدید می کرد، با حضور در غرفه انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، به عنوان بزرگترین انجمن صنعتی کشور با ۲۶۰ شرکت دانش بنیان، بومی‌سازی را رویکردی راهبردی اما دوگانه توصیف کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران که بازدید از غرفه انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با هدف از پیش تعیین شده انتخاب کرده بود، بومی‌سازی را به شمشیر دو لبه تشبیه کرد و در تشریح این دیدگاه گفت: اگر بومی سازی با دقت و مبتنی بر استانداردهای لازم اجرا شود، موجب رشد و استقلال صنعتی خواهد شد، اما اگر بدون دقت و ارزیابی صحیح باشد، می‌تواند مانع توسعه شود.

همچنین بخوانید  مسوولیت پذیری در شرکت ملی صنایع مس

فیض که برای مجموعه تحت امر خود برنامه ریزی، سیاستگذاری و آینده نگری کرده در جریان این بازدید افزود: توسعه مهم‌ترین موضوع حال حاضر شرکت ملی مس است و از همه ابزارها برای نیل به توسعه استفاده می‌کنیم.

وی بومی‌سازی را یکی از ابزارهای مهم برای دستیابی به توسعه توصیف کرد و با اشاره به ظرفیت‌های موجود در کشور گفت: مشکل اصلی، نبود شناخت و قرابت کافی میان ظرفیت‌های موجود است. نیازمند فضای مشترکی برای انتقال تجربه، هم‌افزایی و همکاری مؤثر هستیم.

نکته بسیار مهمی که مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران مطرح کرد، تشکیل کارگروه و دپارتمان مشترک میان شرکت مس و انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت برای شناسایی توانمندی‌ها و تعریف پروژه‌های مشترک در صورت امکان بود. راهکاری که در صورت تحقق، بسیاری از بروکراسی های اداری را از بین می برد و نیاز صنعت مس به قطعات و ظرفیت بومی سازی انجمن سازندگان تجهیزات به منصه ظهور می رسد.

فیض با تاکید بر اینکه توسعه صنعت مس نمی‌تواند متوقف بومی‌سازی باشد گفت: بومی سازی را به‌عنوان یک تعهد جدی و اولویت اصلی دنبال می‌کنیم.

بازدید فیض از نمایشگاه، جلوه‌ای از رویکرد توسعه‌محور شرکت مس و اهتمام به تعامل مؤثر با بدنه فنی، دانشگاهی و صنعتی کشور بود؛ باوری که بر این نکته تأکید دارد که در این برهه از زمان، بیش از هر زمان دیگر، نیازمند تجمیع تجربه‌های موفق صنعتی گذشته برای ساختن ایران آینده هستیم.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

منطقه آزاد ماکو
توسعه تعاون1
آخرین اخبار