کسب رتبه نخست در دادن تسهیلات فرزندآوری نشان می دهد

استقبال بانک ملت از ورود نوزادان به جهان خاکی

به گزارش پول نیوز ، کشور در شرایط پارادوکس جدی قرار دارد. از یک سو با بحران اقتصادی وحشتناکی دست به گریبان هستیم که زندگی را به کام مردم تلخ کرده و از سوی دیگر برنامه ریزی های کلانی برای زندگی مردم صورت می گیرد که محقق نمی شود زیرا ریشه در وضعیت بد اقتصاد دارد. تورم بالای 40 درصد که البته با واقعیت ها فاصله چشمگیری دارد و در واقع تورم بالای 100 درصد را تجربه می کنیم. وقتی دلار از 47 هزار تومان به 105 هزار تومان می رسد که بیانگر رشد بیش از 100 درصد است و تمامی کالاها و خدمات به دلار وابسته است، چگونه می توان ادعای تورم 40 درصدی را پذیرفت.

اما بحران اقتصادی بر تمامی بخشهای زندگی اثرات مخربی برجای گذاشته و امکان برنامه ریزی را منتفی کرده است. وقتی قیمت خانه در تهران به طور متوسط متری 110 میلیون تومان و حداقل دستمزد 10 میلیون تومان تصویب می شود، خرید خانه به رویا می ماند و البته قیمت خودرو، ارزاق عمومی و دیگر کالاها نیز از این شرایط تبعیت می کند.

بدترین اتفاقی که رخ داده، کاهش شدید ازدواج و فرزندآوری است. سن ازدواج بالا رفته و بسیاری از جوانان حتی اندیشه تشکیل خانواده را از سر بیرون کرده اند. از سوی دیگر سن امید به زندگی بالا رفته و اکنون میانگین سن امید به زندگی 75 سال است. این رویکرد باعث بحران سالمندی و کاهش شدید نیروی کار شده است.

از آنجا که ریشه تمامی بحران های اجتماعی از جمله ازدواج و فرزندآوری، مشکلات اقتصادی است، قانون حمایت از تشکیل خانواده تصویب شد که بخشی از آن اختصاص تسهیلات برای ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری است که پرداخت این تسهیلات بر دوش بانکها گذاشته شد. در شرایطی که بحران سالمندی جدی است، بانکها رغبتی به اجرای قانون و پرداخت تسهیلات تکلیفی از خود نشان نمی دهند و مقاومت بانکها به اندازه ای جدی است که بانک مرکزی آنها را تهدید به جریمه کرده است.

در شرایطی که شاهد مقاومت و قانونگریزی بانکها از پرداخت تسهیلات هستیم، نمی توان و نباید بانکها را با یک دید نگاه کرد، بلکه لازم است قانونگریزی و اطاعت از قانون بانکها را بررسی و نسبت به جایگاه هر کدام اظهار نظر کرد.

همچنین بخوانید  رکوردشکنی بانک ملت در کسب درآمد

در بین تمامی بانکهایی که مکلف به پرداخت تسهیلات تکلیفی هستند، بانک ملت رتبه نخست را در پرداخت تسهیلات فرزندآوری از آن خود کرده و با پرداخت 125.429 فقره تسهیلات فرزندآوری به ارزش حدود 10.689 میلیارد تومان در سال 1403 جایگاه نخست را در این زمینه کسب کرده است.

نکته جالب توجه اینکه آمار پرداخت تسهیلات را بانک مرکزی اعلام کرده و رتبه بندی بانکها را نیز این مرجع نظام بانکی کشور اعلام کرده که بر این اساس، بانک ملت با پرداخت 125.429 فقره تسهیلات فرزندآوری به ارزش 10.689 میلیارد تومان بالاترین میزان از این نوع از تسهیلات را در شبکه بانکی کشور اعطا کرده است.

گزارش بانک مرکزی نشانگر آن است که شبکه بانکی کشور در سال گذشته 588.019 فقره تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری به ارزش 48.778 میلیارد تومان اعطا کرده و سهم بانک ملت از مجموع تعداد تسهیلات پرداختی فرزندآوری به تنهایی حدود 21.4 درصد بوده است.

اینکه چرا بانکها در برابر پرداخت تسهیلات تکلیفی مقاومت می کنند نیز توجیه خاص خودش را دارد. واقعیت این است که بانک مرکزی هیچ امتیاز ویژه ای برای تسهیلات تکلیفی قایل نیست و بانکها باید از محل سپرده های خود نسبت به پرداخت این تسهیلات اقدام کنند که با توجه به میزان بالای تسهیلات تکلیفی تعیین شده برای هر بانک، تاثیر بسزایی در تراز بانک برجای می گذارد. با این وصف بانک ملت در راستای منافع ملی به این بخش ورود کرده و تسهیلات فرزند آوری را در بالاترین سطح به نوزادان داده است.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

 مارون
Untitled
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار