به گزارش پول نیوز ، سفر شهرام دبیری معاون پارلمانی دولت چهاردهم به قطب جنوب، حاشیه های بسیاری را رقم زد که در صدر آنها تسویه حسابهای سیاسی و جناحی قرار داشت. در حالی که تیغ تیز منتقدان متوجه دبیری شد که هیچ کس گذشته وی را در نظر نگرفت و سخنی از توان مالی وی به میان نیامد.
در حالی دبیری به اشرافی گری متهم شد که هرگز سفرهای گذشته وی به خارج از کشور بررسی نشد و هیچ کس نپذیرفت که وی با حقوق معاون پارلمانی دولت چهاردهم، هزینه سفر را تامین نکرده بود یا رانتی در کار نبوده است. از سوی دیگر مسعود پزشکیان در توجیه برکناری دبیری، از سفر وی به قطب جنوب به عنوان مصداق اشرافی گری یاد کرده بود، غافل از اینکه دبیری قبل از آنکه معاون پارلمانی شود، اشراف بوده و اگر انتقادی به اشرافی گری وارد است، پزشکیان هرگز نباید دبیری را به دولت دعوت می کرد.
به هر حال شهرام دبیری برکنار شد و اکنون دولت هیچ رابطی با مجلس شورای اسلامی ندارد. این در حالی است که وزیر اقتصاد بتازگی استیضاح شده و چند وزیر دیگر در آستانه استیضاح قرار دارند، وضعیتی که حکم می کند هر چه سریعتر معاون پارلمانی تعیین شود.
با توجه به رای بالایی که کابینه پزشکیان از مجلس گرفت و سریعترین استیضاحی که رقم خورد، به نظر می رسد معاون پارلمانی شخصیت و جایگاه این توانمندی را نداشته و درک درستی هم از مجلس و دولت نداشته است. اکنون زمان بازنگری در تصمیم نامناسب گذشته است و پزشکیان این بار باید فردی را برگزیند که مجلس را بشناسد، با زبان نمایندگان آشنا باشد و بتواند تعامل لازم را برقرار کند.
از آنجا که مسعود پزشکیان دولت وفاق را تشکیل داده، اکنون نیز افرادی از جناح های گوناگون با ظرفیت های متفاوت به رییس دولت چهاردهم معرفی می شود. در این بین جمعي از مدیران رسانه و مطبوعات و تعاونی مطبوعات کشور در قالب مشاور، نظر خود را در خصوص انتصاب معاون پارلمانی اعلام کرده و حسن زمانی را به عنوان گزینه اصلح برای تصدی پست معاونت پارلمانی به پزشکیان معرفی کرده اند.
در نامه ای که جمعي از مدیران رسانه و مطبوعات و تعاونی مطبوعات کشور به رییس دولت چهاردهم نوشته اند، آمده است: در ساختار سیاسی ایران، معاونت پارلمانی ریاست جمهوری به عنوان پل ارتباطی بین قوه مجریه و مقننه، نقشی حیاتی در هماهنگی سیاستگذاریهای کلان ایفا میکند. این نهاد با مسوولیت سه گانه «طراحی استراتژی تعامل با مجلس»، «پیگیری تصویب لوایح حکومتی» و «مدیریت بحرانهای تقنینی»، به یکی از کانونهای قدرت در فرآیند قانونگذاری تبدیل شده است. آمارها نشان میدهد طی دهه اخیر، بیش از ۸۰ درصد لوایح مهم دولت با تعامل این معاونت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
در ادامه این نامه آمده است: تحلیل عملکرد معاونان پارلمانی در ادوار مختلف نشاندهنده تأثیر مستقیم سبک رهبری آنان بر کارآمدی دولت در حوزه تقنین است. لذا با توجه به اهمیت و جایگاه کلیدی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری، پیشنهاد می کنیم دکتر حسن زمانی را با دارا بودن سوابق خدمتی درخشان در این جایگاه حساس شغلی منصوب فرمایید.
جمعي از مدیران رسانه و مطبوعات و تعاونی مطبوعات کشور در توجیه پیشنهاد حسن زمانی به سوابق حسن زمانی اشاره و اعلام کردند: حسن زمانی نماینده پیشین مردم ملایر و مشاور اجرایی ریاست سابق مجلس شورای اسلامی، رییس مرکز نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی، معاون امور مجلس و حقوقی وزارت صمت و معاون امورمجلس حقوقی، تفریغ بودجه دیوان محاسبات کل کشور، خدمت در صدا و سیما، وزارت راه و مسکن و شهرسازی، مشاور اجرایی رییس مجلس شورای اسلامی به مدت دوازده سال و نماینده ویژه رییس مجلس در امور بازنشستگان را در کارنامه خدمات سیاسی خود دارد که با این سوابق، گزینه مناسبی برای تصدی معاونت پارلمانی رییس جمهور است .