به گزارش پول نیوز ، در شرایطی که تولید، محور نامگذاری سالهای متعدد قرار دارد، هنوز تولید و تولید کننده با چالش های بسیاری دست به گریبان است، مشکلاتی که ریشه تمامی آنها، در عملکرد دولتهاست. از قوانین دست و پا گیر تا کم لطفی ها و کارشکنی ها، تولید را با چالش جدی رو به رو کرده و سنگ های بزرگی پیش پای تولید انداخته می شود. از چالشهای سیاست خارجی تا تصمیمات غیر منقطی بحران آفرین می شود. در حالی که تحریم بزرگترین مانع، بر سر راه تولید است، سقوط روز افزون ارزش پول ملی و بی ثباتی اقتصادی، امکان هر گونه مدیریت را با چالش های خطرناک رو به رو کرده است.
در این آشفته بازار اقتصادی، فولاد مبارکه با چنان اطمینانی گام برمی دارد که به صورت مستمر افزایش تولید در بخشهای گوناگون را رقم می زند و حتی محصولات جدید متناسب با نیاز داخل و خارج را در سبد تولیدات خود می گنجاند. تعهد و تخصص و تولید محصولات جدید در فولاد مبارکه باعث شده تا نیاز بسیاری از صنایع به فولاد خارجی صفر شود که خودروسازان در صدر این ماجرا قرار دارند.
اهمیت فولاد مبارکه به اندازه ای جدی است که سید محمد اتابک وزیر صمت به جای آنکه کنار خانواده لحظه تحویل سال را جشن بگیرد، به فولاد مبارکه رفت تا نامگذاری سال از سوی رهبر انقلاب را به الگو برداری از فولاد مبارکه اختصاص دهد و دیگر صنایع کشور را مجاب کند تا همچون فولاد مبارکه عمل کنند. البته مهدی جمالینژاد استاندار اصفهان، محمد آقاجانلو رییس هیاتعامل ایمیدرو و دیگر مسوولان ارشد استانی و مدیران ارشد فولاد مبارکه اجتماع معناداری را رقم زده بودند.
وزیر صمت با حضور در جمع کارکنان فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه امیدوارم برنامههایی که برای فولاد مبارکه پیشبینی کردهایم، شما را به اولینها در تمام مؤلفههای صنعت تبدیل کند گفت: شعار ۱۴۰۴ که رهبری در رابطه با سرمایهگذاری برای تولید اعلام کردند، به همت مسوولان، بخش خصوصی و کارگران بخش تولید کشور تحقق مییابد. سیدمحمد اتابک از تولید و سرمایه گذاری به عنوان دو مولفه اصلی اقتصاد کشور یاد کرد و گفت: صنعت بدون سرمایهگذاری امکان جهش و صنعتِ بدون تولید، امکان پمپاژ پول قوی در اقتصاد را ندارد. وی تاکید کرد: امیدوارم افتخاراتی که فولاد مبارکه از یک کارخانه کوچک با ظرفیت تولید سالانه ۲ میلیون تن به شرایط فعلی تولید رسیده، تداوم پیدا کند. وزیر صمت با تاکید بر اینکه فولاد مبارکه باید کماکان به توسعه خود ادامه دهد افزود: فولاد مبارکه باید برای کشور بهعنوان پیشران اصلی و برای استان اصفهان بهعنوان مایه آبادانی ایفای نقش کند.
مدیرعامل فولاد مبارکه که فرصت مناسبی برای طرح مشکلات مقابل عالی ترین مقام صنعت کشور بدست آورده بود به تشریح جایگاه فولاد مبارکه پرداخت و گفت: فولاد مبارکه بزرگترین شرکت صنعتی ایران با ارزشی بالغ بر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان در بازار سرمایه، بزرگترین تولیدکننده ورقهای فولادی تخت در خاورمیانه و شمال آفریقاست و با تولید سالانه ۱۲ میلیون تن آهن اسفنجی، بهعنوان بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان شناخته میشود.
سعید زرندی با اعلام اینکه سالانه ۱۷.۵ میلیون تن گندله و ۱۲.۱ میلیون تن آهن اسفنجی در فولاد مبارکه تولید میشود گفت: فولاد مبارکه ۱۰.۳ میلیون تن تختال تولید می کند که ۶.۵ میلیون تن آن به ورق گرم و ۱.۷ میلیون تن دیگر به ورق سرد، گالوانیزه و رنگی تبدیل و روانه بازارهای داخلی و خارجی میشود.
وی با تاکید بر اینکه فولاد مبارکه در سطح ملی بهدنبال برتری، تعالی و سرآمدی است گفت: مهمتر از آن حفاظت از اعتبار فولاد مبارکه در سطح بینالمللی و قرار گرفتن در جمع شرکتهای جهانتراز است. مدیرعامل فولاد مبارکه بر قرارگیری در جمع ۲۰ فولادساز برتر دنیا از لحاظ میزان و کیفیت تولید، به عنوان هدفگذاریهای جدید فولاد مبارکه تا ۱۴۱۰ خبر داد و گفت: بهرهبرداری حداکثری و اقتصادی از ظرفیتهای تولید، توسعه متوازن زنجیره ارزش و زیرساختها، توسعه بازارهای صادراتی و ارتقای جایگاه رقابتی، توسعه پایداری و توجه به حکمرانی توسعه پایدار، توجه به موضوعات محیط زیستی، تمرکز بر حوزه سرمایه انسانی و تمرکز بر نوآوری و فناوری از دیگر استراتژیهای گروه فولاد مبارکه تا ۱۴۱۰ است.
زرندی از ۱۲۰ هلدینگ و شرکت کوچک و بزرگ در زیرمجموعه فولاد مبارکه در استانهای مختلف کشور خبرداد و گفت: تولید سالانه گروه فولاد مبارکه در ۱۴۰۳ به ۱۰ میلیون و ۳۳ هزار تن رسید و اهداف تولید در همه محصولات این مجموعه محقق شد.
وی تحقق برنامهریزیها و اهداف تعيينشده گروه فولاد مبارکه را مشروط به اطمینان از تامین برق و گاز مورد نیاز مشروط کرد و گفت: در صورت تامین انرژی مورد نیاز، میزان تولید سالانه گروه فولاد مبارکه در ۱۴۰۴ افزایش می یابد.
مدیرعامل فولاد مبارکه به تشریح تبعات کم لطفی دولت در تامین انرژی مورد نیاز فولاد مبارکه پرداخت و افزود: محدودیتهای انرژی طی ۳ سال گذشته از نظر تناژ تولید بهویژه در آهن اسفنجی، لطمه زیادی به فولاد مبارکه وارد کرده است.
وی از خرید آهن اسفنجی در فصول گرم سال برای ذخیرهسازی در فصول سرد سال برای جبران کمبود گاز خبرداد و گفت: فولاد مبارکه از آذر ۱۴۰۳ در بیش از ۷۵ روز با کسری جدی گاز مواجه شده و روزانه تنها ۳ میلیون مترمکعب گاز از نیاز روزانه ۱۵ میلیون مترمکعبی گاز این مجموعه تأمین شده است.
زرندی با اعلام اینکه صادرات فولاد مبارکه ۶۰۰ میلیون دلار و میزان صادرات گروه فولاد مبارکه نزدیک به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار است گفت: در صورت فراهم شدن فرصتهای صادراتی، ظرفیت ارزآوری گروه فولاد مبارکه به ۸۰۰ میلیون دلار می رسد.
وی با اشاره به اینکه درآمد سالانه فروش داخلی و صادرات فولاد مبارکه به ۲۷۶ هزار میلیارد تومان رسیده گفت: گروه فولاد مبارکه با اجرای پروژههای متعدد در ۱۵ استان کشور فعالیت دارد و در حال حاضر پروژههای احداث نورد گرم ۲ و نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی، جزو اصلیترین پروژههای این مجموعه است.
زرندی با اشاره به تولید برق از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی در فولاد مبارکه گفت: تاکنون ۴۰ مگاوات از برق این نیروگاه وارد مدار شده و ۱۲۰ مگاوات دیگر نیز تا پایان فروردین ۱۴۰۴ وارد مدار می شود. وی از تلاش برای وارد مدار کردن۲۵۰ مگاوات دیگر از برق نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه خبر داد و گفت: نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه نیز در حال تکمیل است که تاکنون ۴۰۰ مگاوات برق آن وارد مدار شده و ۳۰۰ مگاوات دیگر نیز بهزودی وارد مدار خواهد شد. مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به احداث نیروگاه گازی ۳۶۶ مگاواتی سمنان گفت: این نیروگاه در سال ۱۴۰۳ با انتقال حدود ۲۰۰ مگاوات برق به فولاد مبارکه، بخش قابل توجهی از برق مورد نیاز شرکت را تأمین کرد.
وی با اشاره به احداث مدول سوم آهنسازی با ظرفیت سالانه ۱.۷ میلیون تن آهن اسفنجی گفت: پروژه فولادسازی با ظرفیت سالانه ۸۰۰ هزار تن در فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری آماده بهرهبرداری است.
زرندی با اشاره به پروژههای احداث خط نورد سرد و واحد اسیدشویی شرکت فولاد ورقخودرو چهارمحال و بختیاری گفت: احداث کارخانه الکترود گرافیتی اردکان یزد و کارخانه کنسانترهسازی با ظرفیت تولید سالانه ۲۵۰ هزار تن محصول از دیگر پروژه های در آستانه بهرهبرداری است.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با اشاره به پروژه انتقال آب از دریای عمان گفت: بخش قابل توجهی از ورق مورد نیاز برای ساخت لولههای مورد نیاز پروژه به وسیله فولاد مبارکه تأمین شده و در صورت رفع دیگر موانع، قبل از تیرماه سال ۱۴۰۴، آب از طریق خط انتقال سیرجان به اصفهان خواهد رسید.
وی افزود: یکی دیگر از پروژههای فولاد مبارکه که در راستای کاهش مصرف آب و حفاظت از محیط زیست است، علاوه بر تصفیه پساب فاضلاب ۹ شهر پیرامونی خود، بهرهبرداری از تصفیهخانه پساب فاضلاب ۴ شهر دیگر در اطراف این مجموعه صنعتی است.
زرندی از طرحهای توسعهای گروه فولاد مبارکه در ۱۵ استان کشور به ارزش ۴ میلیارد و ۳۳۴ میلیون یورو، معادل ۶۰۰ هزار میلیارد تومان خبر داد و گفت: آینده گروه فولاد مبارکه در گرو نوآوری و تحول است و در بدو ورود به این شرکت، تمرکز بر تولید فولاد سبز، تحول دیجیتال و هوش مصنوعی و رقابتپذیری جهانی و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر را بهعنوان برنامههای راهبردی خود در این مجموعه اعلام کردم.
مدیرعامل فولاد مبارکه بر عزم فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۴ عزم برای تحقق رکوردهای تولید و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر تاکید کرد و گفت: تامین پایدار سنگ آهن یکی از دغدغههای جدی ماست و با ایجاد شکل جدیدی از مجموعه معدنی، در حوزه اکتشاف تمرکز بیشتری خواهیم داشت.