4 فروردین 1404 - 2:38

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

با امضای تفاهم‌نامه احداث نیروگاه ۴۰۰ مگاواتی صورت می گیرد

برق نیروگاه خورشیدی در رگهای ذوب‌آهن اصفهان

به گزارش پول نیوز، ناترازی برق یک واقعیت اسفبار است. در تابستان بدلیل گرما و بکارگیری وسایل سرمایشی، مصرف برق به اوج خود می رسد و با کسری شدید برق رو به رو می شویم. در زمستان نیز سرمای هوا باعث می شود گاز به بخش خانگی اختصاص یابد و نیروگاههای سیکل ترکیبی و حرارتی با کسری گاز رو به رو شوند و تولید برق با چالش رو به رو شود. در هر دو صورت تولید برق با مشکل رو به رو می شود و در این بین صنایع قربانی می شوند. دولت برای آنکه برق مورد نیاز مصارف خانگی را تامین کند، ناچار می شود برق صنایع را قطع کند.

اما قطعی برق صنایع به همین سادگی نیست. در شرایطی که با انواع تهدیدها و تحریم ها رو به رو هستیم و شرکتهای تولیدکننده خارجی بدلیل ترس از جریمه ناشی از تحریم ها، کالاهای مورد نیاز کشور را به ایران نمی فروشند، باید کالای مصرفی مردم را در داخل تولید کنیم و مهمتر آنکه آنقدر تولید کنیم که اضافه تولید به خارج صادر شود و جایگزین نفت شود. از سوی دیگر صنایع در حالی باید هزینه های جاری همچون حقوق نیروی کار، مالیات، آب، برق، گاز و دیگر موارد را به موقع بپردازد که با کاهش شدید درآمد ناشی از قطع برق و تولید رو به رو می شود.

در حالی مشکل اصلی ناتوانی دولت در تولید و تامین برق است که مردم به ویژه صنایع انتظار دارند دولت به وظیفه خود در تولید و تامین برق مصرفی مردم عمل کند. اما این همه ماجرا نیست. در شرایطی که دولت در سال جاری 2000 میلیارد تومان کسری بودجه دارد، چگونه می تواند حتی به تولید برق بیندیشد.

اگر صنایع می خواهند کسری برق مورد نیاز خود را تامین کنند، باید خودشان تولید کنند که بسیاری از صنایع به ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی روی آوردند. اما چاره کار این نشد زیرا دولت گاز مصرفی نیروگاهها را نیز تامین نکرد. به همین دلیل استفاده از انرژی های تجدید پذیر در دستور کار قرار گرفت و حتی در اسناد بالادستی نیز بر این مهم تاکید شد.

یکی از صنایع بزرگ و تاثیرگذار کشور، ذوب آهن اصفهان است که مدتهاست با چالش جدی قطع برق رو به رو است. برای رفع این معضل، ساخت نیروگاه خورشیدی در دستور کار قرار گرفت و تفاهم‌نامه احداث نیروگاه ۴۰۰ مگاواتی ذوب‌آهن اصفهان در آیین  تفاهم‌نامه‌های راهبردی توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بهینه‌سازی مصرف انرژی با حضور مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهان در اتاق بازرگانی استان امضا شد.

همچنین بخوانید  ذوب آهن اصفهان مصداق تعالی و پیشرفت

بر اساس این تفاهم‌نامه که میان استانداری اصفهان، شرکت برق منطقه‌ای استان و ذوب‌آهن اصفهان منعقد شد، یک واحد نیروگاه خورشیدی ۴۰۰ مگاواتی در محدوده داخلی شرکت احداث خواهد شد. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، نیروگاه‌های خورشیدی در میان صنایع بزرگ استان، ازجمله ذوب‌آهن اصفهان، با همکاری بخش خصوصی و در مدت دو سال راه‌اندازی می شود و تا پایان برنامه هفتم توسعه به بهره‌برداری خواهند رسید.

مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهان، در این مراسم با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و استان، بر لزوم همکاری و هم‌افزایی میان مسوولان استان و دو استان همجوار یزد و چهارمحال و بختیاری برای رفع چالش‌های موجود در حوزه آب، برق و سایر نیازهای زیرساختی تأکید کرد.

در ادامه این مراسم، مدیران صنعت برق استان، نمایندگان شرکت‌های متقاضی احداث نیروگاه خورشیدی و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را ارائه کردند.

حامد مختاری، مشاور مدیرعامل در امور هماهنگی و پیگیری‌های ویژه، در این آئین گفت: ذوب‌آهن اصفهان مفتخر است که با امضای این تفاهم‌نامه، گامی بزرگ در راستای تأمین پایدار انرژی و توسعه صنعتی کشور برمی‌دارد. این اقدام نمادی از تعهد ما به بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر و درک عمیق از مسئولیت‌های ملی، اقتصادی و زیست‌محیطی در شرایط کنونی کشور است.

وی افزود: هدف ما به‌عنوان یک شرکت فولادی پیشرو، از سرمایه‌گذاری در احداث این نیروگاه خورشیدی، کمک به تقویت تأمین برق در استان، صرفه‌جویی اقتصادی در تولید و کاهش هزینه‌های مربوطه است.

مختاری در پایان از همکاری استانداری، مدیریت صنعت برق استان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در اجرای این طرح قدردانی کرد.

 

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

بارز
-مبارکه-26-1-600x370
همچنین بخوانید
آخرین اخبار