به گزارش پول نیوز، زنگ خطر ناترازی انرژی روزبهروز با صدای بلندتری به گوش میرسد.
تاکنون پروانه ۲۹ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی صادر شده که این موضوع نشاندهنده اقبال بخش خصوصی به حوزه انرژیهای تجدیدپذیر است. با این حال، سازمان برنامه و بودجه و دستگاههای اقتصادی کشور باید شرایط را برای سرمایهگذاران بخش خصوصی بیش از پیش تسهیل کنند.
چندی پیش بود که مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران، بر حرکت دولت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر برای رفع ناترازی برق تاکید کرد.
وی در دومین جلسۀ رفع ناترازیهای برق با تکیه بر روشهای نوین و پاک و بررسی راهکارهای تسهیل در ساخت نیروگاههای خورشیدی و بادی توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی، با تأکید بر فوریت ساخت این نیروگاهها خاطرنشان کرد: با توجه به ناترازی موجود در تامین باثبات برق، همه دستگاههای ذیربط باید بسیج شوند تا تسهیلگری لازم برای ساخت نیروگاههای برق پاک توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی انجام شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تعدادی از سرمایهگذاران در جلسهای، برای ایجاد ظرفیت تولید ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی و بادی اعلام آمادگی کرده و عنوان کردند که برای این منظور صرفاً مجوزها و تسهیلات محدودی از دولت میخواهند، گفت: این جلسه برای آن است که موانع پیشروی این سرمایهگذاران برای آغاز کاربرداشته شود.
پزشکیان همچنین در همایش «روز هوای پاک»، با اشاره به اینکه ما در کشور سه تا چهار برابر اروپاییها برق و گاز مصرف میکنیم، ادامه داد: به دنبال تولید ۳۰ تا ۵۰ هزار مگاوات برق خورشیدی تا سال های آینده هستیم. در موضوع هوای پاک در بحث پنلهای خورشیدی، هر روز در دولت با وزیر نیرو جلسه داریم و گفت و گو می کنیم، هر چقدر منابع برای موضوع انرژیهای پاک نیاز بوده اختصاص دادهایم، چرا که چارۀ دیگری نداریم.
پس از آن در ادامه پیگیری اجرای طرحهای احداث نیروگاههای تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر، در جلسهای که بهمنماه برگزار شد، دستگاههای اجرایی کشور برای نیل به این هدف مهم گرد هم آمده و گزارشهایی از مجموع اقدام های انجام شده در زمینۀ اجرای تصمیم دولت برای احداث حداقل ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق از این محل ارائه کردند.
رئیس جمهور در این جلسه نیز بر اهمیت انرژیهای پاک تاکید کرد و گفت: نکتۀ اصلی و محوری برای ما، رسیدن به نصابی از ظرفیت تولید برق است که بتوان با تکیه بر آن دورۀ پیک مصرف تابستان سال آینده را به شکل مطلوب مدیریت کرد. بهترین روش برای پیشبرد اجرای این تصمیم این است که یک کنسرسیوم با محوریت سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق وزارت نیرو و با مشارکت مجموعههای مالی و بانکی و همه بخشهایی که قصد و انگیزه مشارکت در احداث نیروگاههای بزرگ و کوچک خورشیدی دارند، تشکیل شود تا به شکل یکجا و کلی برای خرید پنلهای خورشیدی اقدام کند.
حالا سوال اینجاست که آیا در عمل از ظرفیتهای بخش خصوصی به بهترین شکل ممکن استفاده خواهد شد یا همچنان شاهد پولپاشی دولت در بخش ناترازی انرژی خواهیم بود؟