به گزارش پول نیوز ، برای آنکه یک مجموعه پیشرفت کند، باید عملکرد گذشته را مورد نقد و بررسی قرار دهد تا پس از شناسایی نقاط قوت و ضعف، معایب را رفع و محاسن را تقویت کند. در این صورت می توان امیدوار بود که یک مجموعه به موفقیت دست یابد. مهمتر آنکه بررسی عملکرد صادقانه باشد.
مدیریت بیمه دانا بخوبی در این عرصه ورود و نشست شورای مدیران و روسای شعب را برگزار کرده است. از آنجا که مدیران و روسای شعب نقش اصلی در روند حرکت بیمه دانا دارند، مدیرعامل بیمه دانا وضعیت سه سال گذشته بیمه دانا را تشریح کرده و سپس به سیاست گذاری پرداخته تا مدیران بدانند بیمه دانا در چه وضعیتی قرار دارد و باید به چه جایگاهی برسد.
نکات بسیار مهمی که رضا جعفری بر آنها تاکید کرد، اصلاح پرتفوی برای خودداری از بستن قراردادهای زیانده و تلاش برای خروج از این قراردادها، جذب قراردادهای سودده و همراهی موثر شبکه فروش و نمایندگان بود. اگرچه بنابر اعلام جعفری بیمه دانا در مسیر سوددهی قرار دارد، اما هنگامی که هدف رسیدن به رتبه های بالاتر و سوددهی بیشتر باشد، می بایست در روند پرتفوی تجدید نظر شود تا بتوان پله های ترقی را سریعتر طی کند.
البته مدیرعامل بیمه دانا فقط بدنبال سود بیشتر نیست، بلکه بدنبال تثبیت جایگاه بیمه دانا در صنعت بیمه کشور است.، زیرا جعفری با اعلام اینکه بیمه دانا سه سال است در مدار سوددهی قرار دارد گفت: در ابتدای فعالیت، تمام داراییهای شرکت بالغ بر ۱۰ همت بود، اما امروز از ۵۰ همت عبور کرده و بسیاری از تهدیدات پشتسر گذاشته شده که با همت و همکاری خانواده بزرگ بیمه دانا محقق شده است.
ذخایر شرکت از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا قدرت تصمیم گیری بهتر را رقم می زند. جعفری با یادآوری اینکه ذخایر بیمه دانا در ابتدا دو همت بوده که در سه سال گذشته به هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده گفت: با این ذخایر و تقویت سرمایهگذاریها، بیمه دانا به شرایط پایداری نزدیک شده و باید با ادامه حرکت در راستای راهبردهای تعیینشده، این موقعیت را حفظ و تقویت کنیم.
سالهاست بررسی های دقیقی برای رشد شرکتها صورت می گیرد که سهیم کردن کارکنان در سود همواره تاثیرگذار بوده است. اگر کارکنان بدانند از سود بدست آمده نفع می برند، با دلگرمی بیشتری فعالیت می کنند، زیرا اطمینان دارند این سود فقط برای مجموعه نیست. اما ماجرا در بیمه دانا متفاوت است و تمام بار فروش و کسب درامد بر دوش نمایندگی هاست. به همین دلیل مدیرعامل بیمه دانا برای سال آینده سیاستگذاری کرد که نمایندگان بیمه دانا در حاشیه سود شرکت شریک شوند تا انگیزه لازم برای نقد فروشی فراهم شود.
جدی ترین چالشی که شرکتهای بیمه را تهدید می کند، بستن قراردادهایی است که زیان مستقیمی متوجه شرکت می کند. بدلیل آنکه نمایندگی های فروش فقط درصد می گیرند و کاری به عواقب قرار ندارند، در بسیاری از موارد قراردادهایی بسته می شود که نه تنها سودده و حتی سربه سر نیست، بلکه زیانده است. جعفری که با تسلط کامل از قراردادها، در جمع نمایندگی های فروش حضور یافته بود، بر اصلاح ترکیب پرتفوی تاکید کرد و گفت: در سال 1403 با حذف قراردادهای زیانده و اصلاح ترکیب پرتفوی، سعی کردیم سهم بیمه دانا را در بازار تثبیت کنیم. سه قرارداد بزرگ که برای منافع شرکت و ذینفعان آن مخاطرهآمیز بود، از پرتفوی بیمه دانا حذف شد و قراردادهای جدید با حاشیه سود مناسب و پوششهای جدید در دستور کار شرکت قرار دارد.
بی شک نظارت مهمترین رکن پیشرفت یک مجموعه است. اگرچه چالشها بخوبی شناسایی می شود و سیاستگذاری برای رفع آنها صورت می گیرد، اما همواره در اجرا مشکل بوجود می آید. به همین دلیل مدیرعامل بیمه دانا روسای شعب را مکلف به نظارت دقیق بر عملکرد نمایندگان کرد و گفت: روسای شعب باید نمایندگی ها را بر اساس نوع عملکرد شناسایی کنند تا نمایندگانی که عملکرد مناسبی دارند، مورد تقدیر قرار گیرند.
از سوی دیگر قائممقام مدیرعامل بیمه دانا از افزایش تعداد شرکتهای بیمه و رقابتی شدن بازار بیمه به عنوان تشدید مشکلات صنعت بیمه یاد است و گفت: پرتفوی بیمه دانا در سال جاری نه همت است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است. سیدداود حسینی با اعلام اینکه قراردادهای زیانده باعث افزایش نسبت خسارت شده گفت: حذف این قراردادها و تقویت مسائل نظارتی در حوزه بیمههای اتومبیل و درمان، در دستور کار قرار داشته است.
از آنجا که ماهیت خدمات رسانی شرکتهای بیمه یکسان است، نوآوری و ارایه خدمات متفاوت و متنوع می تواند در بازار رفابت بسیار موثر باشد. قائممقام مدیرعامل بیمه دانا از ایجاد نوآوریهای در صنعت بیمه خبر داد و گفت: سال گذشته در رشتههای بیمهای خاص، بهویژه بیمههای عمر و مسوولیت، بیمهنامههای جدیدی طراحی و بیمه مسوولیت حرفهای مراکز فناوری نسوج پیوندی در قبال بیماران برای اولینبار از سوی بیمه دانا رونمایی شد. همچنین بیمه دانا در سال آینده نیز از طرحهای جدید در زمینه بیمههای عمر و پسانداز رونمایی خواهد کرد.
فعالیت در یک شرکت بیمه زمانی اهمیت می یابد که عملکرد نمایندگی ها مورد بررسی قرار گیرد که رتبه بندی بهترین راهکار است، زیرا نمایندگی های رتبه پایان سعی می کنند با تلاش بیشتر خود را به رتبه های بالا برسانند. حسینی از طبقهبندی نمایندگان بیمه دانا بر اساس میزان عملکرد و توجه به مدیریت ریسکِ شرکت به عنوان مهمترین برنامههای بیمه دانا در سال آینده خبر داد و گفت: همکاری موثر نمایندگان در این زمینه، نقشی اساسی در ادامه موفقیتهای بیمه دانا ایفا خواهد کرد.