به گزارش پول نیوز ، اگرچه فناوری و نوآوری تغییرات شگرفی در زندگی مردم رقم زده و باعث افزایش سرعت، کیفیت، درآمد، رفاه، آسایش و بهبود زندگی مردم شده، اما به همان نسبت مشکلات بسیاری به وجود آورده که ناشی از ورود به عرصه فناوری های روز است. این مشکلات در قالب بروز حوادث و سوانح خودنمایی می کند.
امروزه در هر حال زندگی و سلامت مردم در معرض خطرهای جدی قرار دارد. تفاوتی نمی کند که در محیط کار باشیم، به مسافرت برویم، ورزش کنیم یا در خانه باشیم، در هر صورت و در هرجایی در معرض شدیدترین تهدیدها قرار می گیریم که هر کدام می تواند زندگی معمول و عادی را به بحرانی بزرگ تبدیل کند.
همانطور که با گسترش خدمات و بهبود کیفیت زندگی، انواع تهدیدها صورت می گیرد، به همان نسبت نیز راهکارها و روشهایی برای مدیریت این چالش ها تعریف شده است. بی شک پول حلال مشکلات است و هر مشکلی با تزریق پول قابل مدیریت است. اما بدست آوردن پول به ویژه در شرایط بحرانی کار آسانی نیست. در شرایط بروز سیل یا زلزله، انواع بیماری ها، سوانح و حوادث نمی توان برای جبران خسارت ها نقدینگی تامین کرد، اما شرکتهایی با عنوان بیمه تعریف شده که به موقع در صحنه حاضر می شود و در شرایطی که امیدی نیست، خسارت را می پردازد.
البته هنگام خرید بیمه نامه، باید توانمندی و تاب آوری شرکت بیمه مورد بررسی قرار گیرد. اینکه شرکت بیمه با مشتریان خود در گذشته چه رفتاری داشته و چگونه می تواند از عهده تعهدات بر بیاید. اکنون 30 شرکت بیمه و چندین کارگزاری در عرصه بیمه فعالیت می کنند که عملکرد هر کدام می تواند باعث انتخاب بیمه گزار شود. با نگاهی به عملکرد شرکتهای بیمه، شرکت بیمه کوثر بسیار خوب عمل کرده و رضایت عمومی را رقم زده که از افزایش سرمایه تا سودآوری و پرداخت خسارت به موقع می تواند دلیل محکمی بر اثبات این ادعا باشد.
از مهمترین بخشهای بیمه کوثر، بیمه حوادث است که غرامت ناشی از فوت، نقصعضو و ازکارافتادگی دایم (کلی یا جزیی) شخص بیمهشده بر اثر حادثه و ازکارافتادگی موقت بر اثر حادثه و هزینه پزشکی و درمان در صورت جرح و صدمه ناشی از حادثه را پرداخت میکند. این بیمهنامه در دو گروه «حوادث انفرادی» و «حوادث گروهی» و با پوشش خطرهای حوادث شغلی، حرفهای، ورزشی، تحصیلی، ماموریت، مسافرت و … صادر میشود.
اینکه انتظار داشته باشیم بیمهنامه به صورت گروهی صادر شود، دور از ذهن است، زیرا بسیاری از مشاغل به صورت انفرادی است که بسیاری از مشاغل همچون کارگران ساختمانی، تعمیرکاران و مشاغل دیگر نمی توانند در قالب گروه تعریف شوند. به همین دلیل بیمه کوثر بیمه حوادث انفرادی را تعریف کرده است. بیمهنامه حوادث انفرادی برای پوشش حوادث و وقایع ناگهانی است که هر کسی میتواند اين بیمهنامه را براي خود يا خانوادهاش با سرمايه مشخص و براي مدت يکسال خريداري کند. نکته مهم اینجاست که بيمه حوادث انفرادی 24 ساعته و در همه نقاط دنيا معتبر است.
سوال مهم اینجاست که پوششهای بیمهنامه حوادث انفرادی چیست و درچه مواردی نقش آفرینی می کند. بیمه حوادث انفرادی بسیار گسترده است و در مواردی پوشش می دهد که شاید به فکر هم خطور نکرده باشد. فوت ناشي از حوادث مختلف مانند خفگی، غرق شدن، برقگرفتگی، مسمویت غذایی یا شیمیایی – صدمههای بدنی ناشی از تاثیر اسید یا هرگونه ماده خورنده دیگر – پیچیدگی یا پاره شدن عضلات و رگها – ابتلا به هاری، کزاز و سیاهزخم – نقصعضو و ازكارافتادگي ناشی از حادثه و هزينههاي پزشكي ناشي از حادثه از جمله مواردی است که شامل بیمه نامه حوادث انفرادی می شود.
از آنجا که زندگی روزمره با انواع ریسکها روبرو می شود، بیمه حوادث تمامی انها را پوشش می دهد که فوت بیمه شده از آن جمله است. در صورتی که بیمه شده بر اثر وقوع یکی از خطرهای مشمول بیمه، فوت کند، بیمهگر متعهد پرداخت سرمایه بیمه مقطوع پیش بینی شده در بیمه نامه است. مورد دوم نقص عضو و از کار افتادگی دایم کلی است که صد در صد سرمایه بیمه پرداخت می شود. در مواردی که بر اثر حادثه عضوی از اعضای بدن بیمه شده قطع شود یا قادر به انجام دادن وظایف طبیعی خود نباشد نقص عضو یا از کارافتادگی دایم به شمار می رود. ولی اظهار نظر پزشک کارشناس و تعیین درجه نقص عضو و از کار افتادگی دایم ضروری است. از کارافتادگی دایم شامل مواردی است که در شرایط عمومی بیمه نامه حوادث آمده است.
مورد سوم از کارافتادگی دائم جزیی است که درصدی از سرمایه به آن تعلق می گیرد و مورد چهارم از کارافتادگی موقت است که اگر بیمه شده مصدوم برای مدتی قادر به انجام کار و فعالیت حرفه ای خود نباشد و از کسب درآمد و معاش محروم شود، بیمه گر بر پایه گزارش و تأیید پزشک کارشناس یا اظهار نظر مقامهای پزشکی قانونی مبلغ غرامت روزانه یا هفتگی را به ترتیب مقرر در بیمه نامه تا مدت تعیین و توافق شده به مصدوم میپردازد. این مبلغ همچون سرمایه بیمه فوت و نقص عضو، بطور مقطوع برای مدت معین در قرارداد بیمه تعیین میشود. ولی به هر حال چون ریسک تبعی و تأمین اضافی است بیمه شدن آن موکول به قبول بیمه فوت و نقص عضو یا یکی از آنهاست و میزان آن نیز به تناسب جمع سرمایه بیمه فوت و نقص عضو تعیین میشود. مورد پنجم جبران هزینه های پزشکی است که این ریسک تبعی بطور معمول ضمن بیمه نامه حوادث تا میزان معینی مورد تعهد بیمه گر قرار میگیرد. تأمین و تعهد بیمه گر در برگیرنده جبران هزینه های پزشکی و جراحی و دارویی و بستری شدن در بیمارستان تا مبلغ بیمه شده است. بنابراین در صورتی که مبلغ مورد تعهد بیمه گر مثلاً پانصد هزار ریال باشد و هزینه های درمانی ناشی از صدمه بدنی سی صد هزار ریال باشد، بیمه گر مبلغ سی صد هزار ریال را میپردازد.