به گزارش پول نیوز، اقتصاد کشور در شرایط شکننده ای قرار دارد. بی ارزش شدن پول ملی به صورت لحظه ای صورت می گیرد که بی ثباتی اقتصادی را در بالاترین نقطه رقم زده است. در این شرایط امکان برنامه ریزی حتی برای یک ساعت بعد ممکن نیست. مردم رغبتی به نگهداری ریال ندارند و در اولین فرصت ریال را به هر کالا ولو بی ارزش ترین کالا حتی کالایی که نیاز ندارند، تبدیل می کنند. اگرچه خرید رونق گرفته و تقاضا بالا رفته که بیانگر اقتصاد مناسب روی کاغذ است، اما این تقاضایی کاذب است که احتکار را رقم می زند و خطر رکود در شرایطی که اقتصاد به ثبات برسد را مطرح می کند، البته اگر به ثبات برسد.
بی شک امیدی به سامان گرفتن اقتصاد نیست و این بی ثباتی در وهله اول برای نظام بانکی نامناسب است. شالوده و اساس بانک بر سپرده گذاری استوار است و هرچقدر مردم سپرده های خود را بیشتر در بانکها به امانت بگذارند، به همان نسبت بانک می تواند نسبت به پرداخت تسهیلات و گردش مالی فعالیت بیشتری داشته باشد. اما وقتی مردم از ریال گریزان هستند، دیگر چه امیدی می توان به سپرده گذاری داشت.
چالش دیگر بانکها، ولع دریافت تسهیلات است. بانک در شرایطی نقدینگی خود را در قالب تسهیلات به جریان می اندازد که هنوز اولین قسط را دریافت نکرده، با کاهش ارزش پول رو به رو می شود. اگرچه مردم اصرار زیادی به دریافت تسهیلات دارند و در بسیاری از این موارد تسهیلات را صرف خرید طلا و دلار می کنند تا سودهای کلانی بدست بیاورند، اما همچنان منتقدان جدی نظام بانکی هستند و از سود تسهیلات گلایه دارند.
در این شرایط فعالیت بانک با چالش جدی رو به رو است و رشد بانک را تحت شعال قرار می دهد. اما بانک صادرات با وجود همه این موارد، توانسته پله های ترقی را طی کند و اکنون به جایگاه خوبی رسیده است. به نظر می رسد رشد و توسعه در گرو تلاشی مضاعف شکل گرفته و باید همچنان بر همین روال ادامه مسیر داد. اما مدیرعامل بانک صادرات ایران در دوازدهمین یادواره شهدای این بانک، زنده نگاه داشتن یاد شهدا و تداوم فرهنگ ایثار و شهادت را موجب تقویت روحیه جهاد اقتصادی دانست.
محسن سیفی بر ضرورت تداوم راه شهدا برای خدمت به اقتصاد کشور و مردم تأکید کرد و گفت: آثار فرهنگ ایثار و شهادت، خود را به شکل جهاد در عرصه اقتصادی نشان داده و بانک صادرات ایران متأثر از وجود شهدای خود، برای خدمت به اقتصاد و مردم، سربلند و سرافراز، پای کار ایستاده است.
وی با تاکید بر اینکه برای تداوم مقاومت و جهاد اقتصادی به شهدا نیاز داریم افزود: به عنوان سربازان جهاد اقتصادی در مجموعه بانک صادرات ایران تلاش میکنیم برای کمک و گرهگشایی از مشکلات مردم، تولید و اشتغال کوتاهی نکنیم.
از آنجا که بانک صادرات ایران همواره بر مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارد، با وجود این همه چالش اقتصادی، همچنان در مسیر پیشرفت است به نوعی که مدیرعامل بانک صادرات ایران به موفقیتهای بانک پس از ۲۴ سال در زمینه افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم سهام اشاره کرد. وی با تأکید بر برنامه افزایش سرمایه بانک تا ۱۲۰۰ هزار میلیارد ریال گفت: تدوین راهبردهای نوین برای دستیابی به افق تازه بالا بردن توان خدمترسانی بانک و دستیابی به سطح ۲۰۰۰ هزار میلیارد ریالی سرمایه بانک در دستور کار بانک قرار دارد.
از سوی دیگر بانک صادرات ایران علاوه بر حرکت در مسیر پیشرفت، نگاه محبت آمیزی به رفع مشکلات جامعه بدون کوچکترین توقع داشته و این تفکر را در قالب مسوولیت اجتماعی دنبال کرده به نوعی که سیفی خدمترسانی و کمک به معیشت مردم اقصی نقاط کشور در قالب مسوولیتهای اجتماعی را وجوهی دیگر از جهاد اقتصادی برشمرد، تفکری که به اشکال گوناگون در قالب ساخت مدرسه، درمانگاه، راه و… خودنمایی کرده و بر اساس تاکید سیفی، این روند در بانک صادرات ایران ادامه خواهد داشت.
اتفاق مبارک دیگری که در دوازدهمین یادواره شهدای بانک صادرات ایران صورت گرفت، حضور محمد حاجی ابوالقاسم دولابی، دستیار ویژه رییسجمهور در امور روحانیت بود. در حالی که مسوولان سعی می کنند نسبت به عملکرد بانکها نظر ندهند تا مبادا مورد انتقاد قرار گیرند، دولابی به تشریح عملکرد درخشان بانک صادرات ایران در بخشهای حمایت از تولید و اشتغال، محرومیتزدایی و عمل به مسوولیت اجتماعی پرداخت و از مدیران و کارکنان بانک صادرات ایران قدردانی کرد.