4 فروردین 1404 - 4:22

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

رشد 25 درصدی تراز مثبت عملیاتی نشان می دهد

بانک صادرات ایران در قله شفافیت و سوددهی مالی

به گزارش پول نیوز، هر گونه نقل و انتقال مالی بدون توسل به نظام بانکی امکان پذیر نیست. هرچقدر میزان جابجایی پول بیشتر باشد، به همان نسبت اهمیت و جایگاه بانک بیشتر می شود. بانکها به اندازه ای اهمیت دارند که به جرات می توان ادعا کرد هیچ بنگاه اقتصادی بدون بکارگیری خدمات نظام بانکی نمی تواند به فعالیت خود ادامه دهد.

بنگاههای اقتصادی برای همکاری و استفاده از خدمات پولی و مالی، یک یا چند بانک را برمی گزینند که البته یک بانک به عنوان بانک برتر، در مرکز خدمات پولی و مالی قرار دارد. بنگاههای اقتصادی تنها به منظور پرداخت حقوق کارکنان، هزینه های جاری، خرید مواد اولیه، ذخیره پول ناشی از فروش و این قبیل موارد با یک بانک همکاری نمی کنند، بلکه بسیاری از بنگاهها در انتخاب بانک طرف حساب، توانمندی بانک را در نظر می گیرند تا در صورت لزوم بتوانند تسهیلات لازم برای تامین نقدینگی را دریافت کنند. به همین دلیل باید بانکی را برگزینند که از توانمندی لازم برخوردار باشد.

یکی از توانمندترین بانکهای کشور که ارتباط خوبی با صنایع و بنگاههای اقتصادی دارد و توانسته اعتماد مردم را برگزیند، بانک صادرات ایران است. در حالی که بسیاری از بانکها در بحران مالی و خطر ورشکستگی قرار دارند، بانک صادرات از جایگاه مناسبی برخوردار است به نوعی که بانک صادرات ایران اعلام کرده تراز مثبت عملیاتی این بانک در10 ماه منتهی به پایان دی ماه سال جاری نسبت به 9 ماه ابتدای سال، با 25 درصد رشد به بیش از 62 هزار و 448 هزار میلیارد ریال رسید.

بانک صادرات ایران اعلام کرده در این مدت مجموع درآمد تسهیلات اعطایی به بیش از 668 هزار میلیارد ریال و سود پرداخت شده به سپرده‌‌گذاری‌ها به بیش از 605 هزار میلیارد ریال رسید و تراز مثبت 62 هزار میلیارد ریالی را برای بانک ثبت کرد که نسبت به تراز 9 ماهه، بیش از 25 درصد افزایش نشان می‌دهد.

نکته مهم در تراز مثبت عملیاتی بانک صادرات ایران، سوددهی چشمگیر آن است به نوعی که در دی ماه با کسب سود بیش از 12 هزار و 638 میلیارد ریالی، تراز مثبت ماهانه خود را حفظ کرد.

علاوه بر این، بهبود مجموع درآمدهای عملیات متنوع بانکی از جمله درآمد تسهیلات اعطایی، اوراق بدهی، سرمایه‌گذاری‌ها و درآمدهای درگاه‌های مختلف بانکداری دیجیتال و غیرحضوری در10 ماه منتهی به پایان دی‌ماه سال جاری منجر به کسب 813 هزار و 864 میلیارد ریال درآمد عملیاتی شد که با بیش از 13 درصد رشد نسبت به مجموع درآمدهای عملیاتی 9 ماهه روبرو بود. در این مدت درآمد کارمزدی بانک نیز با 12 درصد رشد در 10 ماه سال جاری به بیش از 86 هزار میلیارد ریال رسیده است.

همچنین بخوانید  حمایت بانک صادرات ایران از اقتصاد و تولید ​

برای آنکه به اهمیت جایگاه و عملکرد بانک صادرات ایران پی ببریم، کافی است بدانیم بخش عمده زیان انباشته نظام بانکی کشور مربوط به عملکرد هفت بانک آینده، سرمایه، ایران زمین، دی، شهر، پارسیان و ملل می شود که مجموع زیان انباشته آنها به ۴۶۳ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

بی شک بانک به عنوان نهاد حیاتی و اساسی در نظام مالی کشورها نقش مهمی ایفا می‌کند، با این وجود بانک‌ها هم مانند هر نهاد دیگری چالش‌ها و مشکلاتی دارند که می‌تواند آن‌ها را به ورشکستگی و زیان‌دهی برساند. ورشکستگی بانک‌ها دلایل دیگری همچون بحران‌های اقتصادی و رکودهای اقتصادی دارد. همچنین پرداخت وام‌های پر ریسک و اتخاذ سیاست‌های نادرست نیز می‌تواند ورشکستگی بانک‌ها را رقم بزند.

یکی از جدی ترین چالشهای نظام بانکی در سال‌های اخیر، زیان انباشته است. زیان انباشته به معنای تجمیع زیان‌های مالی و اقتصادی است که بانک‌ها در طول زمان متحمل می‌شوند. بانک‌های دارای زیان انباشته به طور غیر مستقیم منجر به افزایش تورم می شوند زیرا برای جبران نقدینگی خود مرتب از بانک مرکزی استقراض می‌کنند که نتیجه این استقراض‌ها چاپ پول بیشتر، نقدینگی بیشتر و افزایش تورم خواهد بود.

از آنجا که بنگاههای اقتصادی باید با دقت بیشتری بانک همکار خود را برگزینند، نمی توانند و نباید با بانکهایی همکاری کنند که در آستانه بحران و تهدید مالی قرار دارند. هرچقدر یک بانک از پشتوانه بهتر و عملکرد مناسب تری برخوردار باشد، به همان نسبت می تواند خدمات بیشتر و بهتری ارایه دهد.

نکته مهمتر اینکه مشتریان طرف قرارداد با بنگاههای اقتصادی، نسبت به تمامی شرایط حساس هستند و چنانچه ببینند بنگاه اقتصادی با بانکی همکاری می کند که عملکردش زیر سوال است، هنگام کار با آن بنگاه اقتصادی مقداری دست به عصا حرکت می کنند.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

بارز
 خودر
همچنین بخوانید
آخرین اخبار