به گزارش پول نیوز، ارزش فروش کل محصولات پتروشیمیایی و شیمیایی جهان با احتساب صنایع تکمیلی و پاییندستی در سال ۲۰۲۰، حدود ۳۶۷۰ میلیارد دلار برآورد شده است. چین بهتنهایی با ۱۴۸۸ میلیارد دلار ارزش فروش و سهم ۴۴ درصدی در جایگاه نخست دنیا قرارگرفته است. ایران با احتساب مجموع صنایع پتروشیمی و صنایع پاییندستی، حدود ۱۷ میلیارد دلار محصول، تولید و روانه بازارهای داخلی، منطقهای و جهانی کرده است.
ایران در سال ۹۹ با ۳۰ میلیون تن ظرفیت تولید محصولات پایه ازنظر کمی پس از عربستان در رتبه دوم منطقه قرار گرفت و سهم ۳.۵ درصدی را در دنیا به خود اختصاص داد. پیشبینی میشود با اجرای برنامه هدفمند توسعه متوازن و پایدار این صنعت، ایران در سال ۲۰۲۶ با ظرفیت تولید ۵۷ میلیون تنی محصولات پایه میتواند جایگاه نخست منطقه شود، درحالیکه عربستان به ۴۸ میلیون تن در سال خواهد رسید.
درخشش در تولید محصولات
توسعه افقی و عمودی زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی نیازمند تولید و بهکارگیری محصولات پایه است. ظرفیت تولید سالانه محصولات پایه صنعت پتروشیمی در سال ۲۰۲۰ در جهان ۸۶۰ میلیون تن، چین ۲۶۰ میلیون تن، عربستان ۴۴ میلیون تن، آمریکا ۱۰۴ میلیون تن و ایران ۳۰ میلیون تن است. محصولات پایه شامل هشت محصول، متانول، آمونیاک، اتیلن، پروپیلن، بوتادیان و BTX (بنزن، تولوئن و زایلین) است.
مارون یکی از برترین بازیگران صنعت پتروشیمی ایران است که توانایی تولید پلی اتیلن سنگین (HDPE) را دارد. این شرکت برای تولید سالیانه 300 هزار تن پلی اتیلن سنگین طراحی شده است. این واحد توانایی تولید 21 گرید مختلف پلی اتیلن سنگین را دارد که محصولات پر ارزش آن برای ساخت جعبه های مختلف، صندوق های حمل مواد، بطری، مواد آرایشی و بهداشتی، ظروف روغن، فیلم های کشسان، الیاف با مقاومت بالا، عایق کابل، لوله های فشار بالا و انواع فیلم های بسته بندی کاربرد فراوان دارد.
توسعه پایدار و پیوسته صنعت پتروشیمی نیازمند تأمین سرمایه است. تا انتهای سال ۹۹ بهمنظور تحقق ۸۳.۵ میلیون تن ظرفیت اسمی صنعت، زیرساختهای موردنیاز ازجمله اسکلهها، خطوط لوله و طرحهای در حال اجرای جهش دوم و سوم درمجموع ۷۹ میلیارد دلار سرمایهگذاری شد که نشان از ورود میانگین سالانه ۱.۳ میلیارد دلار سرمایه به این صنعت است.
منابع انسانی؛ سرمایه اصلی
اما پولپاشی و سرمایهگذاری مالی، تنها روش پیشبرد صنایع از جمله صنعت پتروشیمی نیست. به همین دلیل پتروشیمی مارون همواره تلاش کرده تا با سرمایهگذاری روی نیروی انسانی خود، در جهت رشد و توسعه قدمهای بلندی بردارد.
این شرکت به تازگی با کسب نشان برنزین C1 در استاندارد ۳۴۰۰۰ مدیریت منابع انسانی خوش درخشید.
در هشتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع انسانی، مارون موفق شد در این ارزیابی با یک پله صعود نسبت به سال گذشته، در بین ۲۷۹ شرکت، با کسب نشان برنزین C1 در جایگاه سوم ایران قرار گیرد.
این گزارش میافراید از بین ۲۷۹ شرکت و سازمانی که در این کنفرانس شرکت کرده و مورد ارزیابی قرار گرفتند، ۴۷ شرکت توانستند موفق به کسب امتیاز شوند .
مدل تعالی ۳۴۰۰۰ با بررسی و ارزیابی فرآیندهای منابع انسانی و حوزه های مرتبط به آن مانند استراتژی ها و ساختار سازمانی، ریسک های منابع انسانی و … سطح بلوغ سازمان در حوزه منابع انسانی را تعیین نموده و برای بهبود و تعالی سازمان راهکارهای اجرایی ارائه می کند.
شرکت پتروشیمی مارون در راستای اهداف تعیین شده بر مبنای توسعه متوازن توجه ویژهای در دو سال گذشته به حوزه منابع انسانی و ارتقاء همه جانبه آن داشته است که موفقیت ذکر شده نیز از این جهت است.
کسب این نشان، از درایت مدیران پتروشیمی مارون در حکایت دارد و به نظر با ادامه این رویه، در ماهها و سالهای آینده، شاهد پیشرفت بیشازپیش این شرکت در صنعت پتروشیمی خواهیم بود.