به گفته مسئولان، گندم ۴۰ درصد صنایع غذایی را شامل شده و خودکفایی در تولید آن از جمله عوامل مهم تامین «امنیت غذایی» است، درهمین راستا دولت سیزدهم برای رسیدن به خودکفایی در تولید گندم از ابزارهای نوین دانشبنیان استفاده کرد تا اینکه اکنون امیدوار به صادرت گندم نیز هستیم تا با هدایت کشاورزان و خرید تضمینی از آنها، بتوانیم این مسیر توسعه را حفظ کنیم.
گندم از قدیمیترین و پرمصرفترین گیاهان زراعی جهان است، بهطوریکه از سالیان بسیار دور و قبل از آنکه بشر به موارد مصرف سایر گیاهان از نظر تغذیه پی ببرد، گندم مهمترین منبع غذایی برای بشر بوده است. اهمیت گندم بیشتر مربوط به خواص فیزیکی و شیمیایی موادی است که دانه آن را تشکیل میدهند.
مجتبی پالوج قائم مقام موسسه پژوهشهای وزارت جهاد کشاورزی گفت: پس از سال ۱۳۹۲ و ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، بهویژه در بند ۷ آن، موضوع خودکفایی در تأمین امنیت غذایی به طور جدیتری در دستور کار حاکمیت قرار گرفت. در سال ۱۴۰۲ نیز سند دانشبنیان امنیت غذایی با تأکید صریح بر توسعه مرغ لاین داخلی توسط روسای قوای مقننه و مجریه رونمایی شد.
رئیس سازمان امور عشایر کشور با تاکید بر حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان، گفت: استان فارس یکی از مهم ترین استان های کشور در تامین امنیت غذایی است.