به گزارش پول نیوز، بانکها به اندازه ای در زندگی بشر تاثیرگذار هستند که امکان نادیده گرفتن آنها به هیچ عنوان مقدور نیست. انجام هر کاری در وهله اول به بانک بستگی دارد. اهمیت بانکها باعث شده تا نگاه تخصصی به بانک با جدیت دنبال شود. از آنجا که قانون اساسی اقتصاد ایران را به سه بخش تعاونی، خصوصی و دولتی تقسیم کرده، لازم است فعالیت در هر سه بخش با جدیت دنبال شود. برای آنکه هر کدام از این بخشها بتوانند به نقش آفرینی بپردازند، سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی از سوی رهبر انقلاب ابلاغ شد که سهم تعاونی از اقتصاد 25 درصد تعیین شد. با وجود این تاکید، سه تعاونی به 5 درصد هم نمی رسد.
تعاون قربانی سیاست ادغام
بدلیل اهمیتی که تعاونی دارد، حمایت از آن دنبال می شود که در گذشته وزارت تعاون وجود داشت، اما این وزارتخانه مهم، قربانی سیاست ادغام در دولت دهم شد تا یکی از سه رکن اقتصاد ایران، به معاونتی در یک وزارتخانه تنزل درجه پیدا کند. اما بانک توسعه تعاون به حیات خود ادامه داد تا تعاونی ها که از کمبود اعتبار رنج می برند، نقطه امیدی برای تامین نیازهای مالی خود داشته باشند.
خوشبختانه بانک توسعه تعاون در تمامی سالهای گذشته بخش جدی فعالیتهای مالی خود را به حمایت از تعاونی ها اختصاص داده و هر شرکت تعاونی که برای تشکیل یا گسترش فعالیت به سراغ بانک توسعه تعاون رفته، دست خالی برنگشته است. با روی کار آمدن دولت چهاردهم و تغییرات مدیریتی در وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل بانک توسعه تعاون نیز تغییر کرد و علی سرزعیم که سابقه درخشانی در مدیریت پولی و مالی دارد، سکان مدیریت بانک را بدست گرفت.
چالش بی توجهی به تعاون
سرزعیم در اولین گام، کارگاه آموزشی مدیران ستادی و استانی بانک توسعه تعاون را برگزار کرد که علاوه بر وزیر، معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حضور یافت. رستمی با یادآوری اینکه نگاه به بخش تعاون در دورههای گذشته، رویکرد کمی و تعدادی بوده گفت: در صورت توجه به کیفیت عملکردی بخش تعاون، بهبودهای مستمری را در بخش تعاون تجربه میکردیم. وی با تاکید بر اینکه بخش تعاون با قابلیت مشارکت دادن افراد در فعالیتهای اقتصادی و تجمیع سرمایههای خرد، کارکردهای متنوعی را در اقتصاد بر عهده دارد گفت: فرهنگسازی و باور به تعاون میتواند موجب ارتقای عملکرد در بخش تعاونی شود.
اهمیت تقویت سرمایه
معاون تعاون با اعلام اینکه بنا داریم با هماهنگی و تعامل با مدیران بانک، حمایتهای بسیار موثری از تعاونگران به اجرا در آوریم گفت: از آنجا که با همافزایی و همبستگی میتوانیم به توسعه کمی و کیفی تعاون کمک کنیم، انتظار همراهی و هماهنگی بانک در استانها را داریم و البته پیشبرد تفاهمنامههای موجود نیز بسیار مهم است که برای تحقق این اهداف، تقویت بانک به لحاظ سرمایه نیز اهمیت ویژه ای دارد. رستمی به تشریح اهمیت تغییر مدیریت در بانک توسعه تعاون پرداخت و گفت: سرزعیم به عنوان اقتصاددان با سواد، با دانش و متخصص و با تجربه فراوان در حوزههای مختلف و پیشینه مناسب در جایگاههای مهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میتواند تاثیر بسیار مثبتی در عملکرد بانک توسعه تعاون داشته باشند.
فقط کمک به تعاونی
اما سرپرست بانک توسعه تعاون که با هدف سیاستگذاری، دستور برگزاری کارگاه آموزشی مدیران ستادی و استانی بانک را صادر کرده بود، با تاکید بر اینکه برای ارائه خدمات به تعاونی های متوسط و کوچک و مشتریان بزرگ برنامه داریم گفت: تعاونی های متوسط و کوچک به شرط پایداری از اولویت های این بانک برای ارائه خدمات هستند. علی سرزعیم با تاکید بر اینکه جامعه هدف اصلی بانک توسعه تعاون، تعاونی ها هستند گفت: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان رییس مجمع بانک تاکید دارند که به شرط ارائه خدمات به تعاونی ها، توقع ارائه سود از این بانک نداریم.
ایستادن در سمت درست تاریخ
وی با تاکید بر اینکه هدف اصلی کمک به شرکت های تعاونی تا در وضعیت بهتری قرار گیرند گفت: بسیار مهم است که حال تعاونی ها خوب باشد، سرحال شوند و جان بگیرند.سرزعیم با اشاره به اینکه به همه مشکلات و مسائل اقتصادی و شرایط سخت واقف هستیم گفت: باید تلاش کنیم در سمت درست تاریخ بایستیم و به سهم خودمان شرایط را بهتر کنیم. در حد و حدود اختیارات خودمان تاثیر گذار باشیم.