2 بهمن 1403 - 20:59

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

تاثیر اقتصاد پایدار با تراکنش و زیرساخت موفق

بانک‌ها به همراه شرکت‌های زیرساخت و دانش‌بنیان وارد میدان می‌شوند

به گزارش پول نیوز، صنعت بانکداری مهمترین ارکان اقتصاد هر کشور است و به همین دلیل بازیگران اصلی آن همواره در تلاشند تا با ارتباطات خود با سایر کشورها، این صنعت را هرروز قوی‌تر و گسترده‌تر کنند.

در کشور ما هم صنعت بانکداری نقش مهمی در اقتصاد دارد؛ به ویژه زمانی که تحریم‌ها گریبان‌گیر بخش‌های مختلف است.

در شرایط کنونی، صنعت بانک کشور ما با چالش‌های گوناگونی روبرو است که استفاده از فناوری‌ها نوین می‌تواند در رفع آن‌ها بسیار کارگشا باشد.

اهمیت هوش‌مصنوعی در بانکداری نوین

هوش مصنوعی یکی از فناوری‌هایی است که به تازگی پا به عرصه گذاشته و توانسته است بخش‌های محتلف را متحول کند. رهبر انقلاب نیز تاکید فراوانی بر اهمیت این فناوری دارد و به تازگی در بیانات خود بخش‌های مختلف کشور را به توسعه این فناوری تشویق کرده‌اند یادآور شدند که«امروز هوش مصنوعی با یک شتاب حیرت‌دهنده‌ای پیش می‌رود؛ یعنی انسان متحیّر می‌شود از شتابی که این فناوری عجیب در دنیا پیدا کرده و دارد پیش می‌رود. در مسئله هوش مصنوعی، بهره‌بردار بودن امتیاز نیست؛ این فناوری لایه‌های عمیقی دارد که باید بر آن لایه‌ها مسلط شد؛ آن لایه‌ها دست دیگران است.»

نگاه دولتمردان به فناوری

بعد از روی‌کار آمدن دولت چهاردهم، نگاه متفاوتی به استفاده از فناوری در کشور شکل گرفت و مسئولان تلاش کردند تا به روش‌های مختلف مسیر دسترسی مردم به فناوری‌ها روز را هموار کنند که از جمله‌ این تلاش‌ها می‌توان به رفع فیلتر سکوهای اینترنتی اشاره کرد.

اما هوش‌مصنوعی فناوری نوینی است که بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و دولت با ایجاد «سازمان ملی هوش مصنوعی» بر اهمیت آن تاکید دارد.

نمایشگاه تراکنش حامی اصلی صنعت بانکداری

چالش‌های صنعت بانک و فعالان این بخش، گستردگی‌ها و پیچیدگی‌های خود را دارند با اعمال تحریم‌های ظالمانه، این چالش‌ها تنها با نگاه به توان داخلی و ارتباط موثر با نهادهای بین‌المللی قابل رفع هستند.

رویداد تراکنش ایران که تا به حال 9 دوره از آن با موفقیت برگزار شد؛ امسال نیز برای دهمین دور، میزبان فعالان صنعت بانک است که بدون شک با گردهمایی بخش‌های مختلف این صنعت؛ امسال هم شاهد برگزاری با شکوه آن به منظور رفع چالش‌های مهم حوزه بانک خواهیم بود؛ به ویژه زمانی که تمرکز رویداد امسال به هوش‌مصنوعی و فناوری‌های مرتبط با آن معطوف شده است.

البته برگزاری چنین رویداد بزرگی یاری نهادهای مختلف از دولتی‌ها تا بخش خصوصی و استارتاپ‌ها را می‌طلبد. البته مسعود پزشکیان به عنوان عالی‌رتبه‌ترین مقام اجرایی کشور نشان داده که علاقه زیادی به توسعه بخش بانکی کشور دارد. گفتنی است وی در دوره‌های پیشین نمایشگاه تراکنش به عنوان نماینده مجلس حضور پررنگی داشت.

 وزارت اقتصاد

وزارت اقتصاد و دارایی بزرگترین نهاد اقتصادی کشور است که تصمیمات مسئولان آن تاثیر مستقیم و غیرمستقیمی روی صنعت بانکداری دارد.

حضور پرنگ این نهاد می‌تواند بر اهمیت رویداد تراکنش، مهر تاییدی بزند و حضور مسئولان بلند پایه وزارت اقتصاد از عبدالناصر همتی تا معاونین وی می‌تواند نگاه‌های داخلی و خارجی را به این رویداد مهم معطوف می‌کند.

بانک مرکزی

بدون شک بانک مرکزی با  به عنوان حامی و متولی اصلی صنعت بانکداری کشور، نقش بسزایی در این صنعت دارد و مسئولان این نهاد به ریاست محمدرضا فرزین با حضور خود در رویداد تراکنش می‌توانند از نزدیک با مشکلات و چالش‌های ریز و درشت این بخش آشنا شوند و از نظرات کارشناسان برای رفع این چالش‌ها با خبر شوند.

سازمان برنامه و بودجه

فعالیت بانک‌های کشور و بخش‌های وابسته به آن بر اقتصاد، تاثیر مستقیمی دارد و سازمان برنامه و بودجه نهادی است که ورودی‌ها و خروجی‌های بانک‌ها برای آن اهمیت دارد و به طور کلی سیاست‌های بانکی بر درآمد سالانه کشور تاثیرگذار است.

به همین دلیل است که حضور مسئولان این سازمان در تراکنش دهم، اهمیت فراوانی دارد. سازمانی که ریاست آن هم‌اکنون به دست سید حمید پورمحمدی است. فردی که سابقه طویلی در سیستم بانکداری ایران دارد و با پیچ‌و‌خم آن کاملا اشنا است.

همچنین بخوانید  رمزارزها و هوش مصنوعی در افتتاحیه تراکنش دهم ایران

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

شاید به جرات بتوان گفت که در عصر حاضر و تولد فین‌تک‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، فناوری اطلاعات به بازوی پرقدرت صنعت بانکداری در سراسر دنیا تبدیل شده است. طی مدت کوتاهی که دولت ماموریت اجرائیات کشور را در دست گرفته، اتفاقات خوب و امیدوارکننده‌ای در حوزه فناوری اتفاق افتاده است. ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان با ایجاد زیرساخت‌های مناسب روند توسعه ارتباطی و زیرساختی کشور را گسترش داده‌ است که این زیرساخت‌ها بدون شک روی روند خدمات‌رسانی به سیستم بانکی کشور تاثیرگذار است.

از این موضوع که بگذریم، حضور استارتاپ‌ها و فعالان فین‌تک و ارزهای دیجیتال، بانکداری را متحول کرده‌اند و دهمین رویداد تراکنش نقطه قوتی است برای گردهم آمدن فعالان بانکی و فناوری محسوب می‌شود.

مجلس شورای اسلامی

قطعا حضور نمایندگان مجلس در رویداد تراکنش، اهمیت فراوانی خواهد داشت. به ویژه زمانی که اعضای کمیسیون‌ اقتصادی این نهاد قانون گذار در این مهمانی حضور داشته باشند تا از نزدیک با صنعت بانک و معضلات قانونی آن آشنا شوند و در نهایت در تصمیمات خود در ایجاد و اصلاح قوانین بانکی تاثیر داشته باشد.

نگاه‌ها معطوف به دهمین رویداد تراکنش ایران

طی دوره‌های گذشته استقبال خوبی از نمایشگاه تراکنش صورت گرفت. رویدادی که همه فعالان و علاقه‌مندان به حوزه بانکداری تلاش می‌کنند تا در آن حاضر شوند و بدون شک امسال هم این رویداد که به همت مرکز فابا به ریاست دکتر محمد مراد بیات برگزار می‌شود، بار دیگر شگفتی خواهد ساخت.

گفتنی است؛ دهمین دوره رویداد تراکنش ایران با محوریت «آینده باهوش است»، از تاریخ ۱۷ تا ۱۹ دی‌ماه در مرکز آفرینش‌های کانون و هتل لاله برگزار خواهد شد.

زیست بوم فناوری

این رویداد با برگزاری پنل‌ها و کارگاه‌های تخصصی و آموزشی به بررسی اکوسیستم و زیست بوم فناوری می‌پردازد و علاقه‌مندان می‌تواند در این مراسم حضور پیدا کنند.

شایان ذکر است که در حاشیه برگزاری این رویداد گفتگوهای صمیمانه‌ای با مسئولان، کارشناسان و متخصصان در استودیو فابا صورت می‌گیرد.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

 تجدید پذیر
IMG_20250120_141538_432
همچنین بخوانید
آخرین اخبار