به گزارش پول نیوز ، ترشی بادمجان جز جداناپذیر فرهنگ غذایی ایرانی است که به ویژه در زمستان به همراه انواع غذاهای اصلی برای اضافه کردن طعم استفاده میشود.
اگر دم بادمجانها خیلی بلند است آن را بردارید. مراقب باشید کلاهک بادمجانها را کاملا جدا نکنید.
بادمجانها را با سرکه حدود ۵ دقیقه بجوشانید. به اندازهای سرکه بریزید که روی بادمجانها را بپوشاند. آنها باید نرم باشند، اما تغییر شکل ندهند.
حرارت را خاموش کنید. بادمجانها را در آبکش بریزید تا سرکه گرفته شود.
روی بادمجانها با چاقو از طول یک شکاف ایجاد کنید. نباید عمیق باشد و طرف دیگر را پاره کند.
سیر را پوست بگیرید و رنده کنید. نمک و ادویهها را به آن بیفزایید.
سیر را داخل شکم بادمجانها بریزید. وقتی پر شدند شکمشان را با نخ و سوزن به هم بدوزید.
بادمجانها را در شیشه قرار دهید و روی آنها سرکه بریزید. سرکه باید کاملا روی بادمجانها را بپوشاند و یک بند انگشت بالای سطح آنها باشد.
شیشه را در جای خشک آشپزخانه قرار دهید. ترشی بادمجان شکم پر بعد از یک ماه آماده است.
نکات مهم در تهیه و نگهداری ترشی بادمجان
در ادامه به نکات که در طرز تهیه تورشی بادمجان اشاره میکنیم:
برای داشتن بهترین بافت و طعم از بادمجانهای تازه، سفت و متوسط استفاده کنید. بادمجانهای کوچکتر برای ترشی شکم پر ایده آل هستند.
همیشه بعد از پوست کندن یا برش بادمجانها نمک بزنید تا تلخی طبیعی آنها گرفته شود، سپس برای جلوگیری از شوری بیش از حد بادمجا ها را کاملا بشویید.
بادمجانها را فقط تا زمانی که نرم شوند سرخ کنید، تفت دهید یا بجوشانید و مطمئن شوید که ساختار آنها حفظ میشود تا در طول تخمیر خیس نشوند.
برای جلوگیری از آلودگی و اطمینان از تخمیر ایمن از شیشههای تمیز و استریل شده استفاده کنید. شیشهها را بجوشانید یا در آب گرم و صابون بشویید و بگذارید کاملاً در هوا خشک شوند.
مقدار سرکه، سیر و ادویهها را بر اساس ترجیح خود تنظیم کنید. برای یک ترشی تندتر، فلکههای فلفل قرمز را اضافه کنید. برای نسخه ملایمتر، طعم شدید سرکه را با مخلوطی از آب کاهش دهید.
مطمئن شوید که تمام قطعات بادمجان و مواد اضافه شده به طور کامل در سرکه غوطه ور شدهاند تا از فساد آنها جلوگیری شود.
شیشهها را در انباری یا کمد دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید تا شرایط تخمیر بهینه حفظ شود.
یک تا ۳ هفته فرصت دهید تا طعمها کاملاً ایجاد شوند. هرچه مدت زمان تخمیر ترشی بیشتر باشد، طعم میشود.
پس از باز شدن شیشه، ترشی را در یخچال نگهداری کنید تا تازگی و ماندگاری آن افزایش یابد.
همیشه هنگام برداشتن ترشی از یک قاشق تمیز و خشک استفاده کنید تا از وارد کردن رطوبت یا باکتریهایی جلوگیری کنید.
کلام آخر
طرز تهیه ترشی بادمجان شاید به ظاهر ساده بیاید، اما نیاز به مهارت دارد. شما با چند بار درست کردن این ترشی میتوانید در تهیه آن مهارت پیدا کنید. هر نوع ترشی بادمجان از نظر طعم و مزه متفاوت از دیگری است، با اینکه همه آنها با پایه بادمجان تهیه میشوند.
پس توصیه میکنیم در مقاطع زمانی مختلف هر یک را به تنهایی درست کنید تا ببینید به کدام یک بیشتر علاقه دارید.