به گزارش پول نیوز، حدود ۹۰ کشور در حال تحقیق و توسعه CDBC هستند و پروژههای پایلوت این فناوری در کشورهایی مثل چین، سوئد و سنگاپور اجرا شده است.
محمدمهدی تقیپور مدیرعامل شرکت «به پرداخت ملت» در نشست کاربردپذیری ریال دیجیتال و ارتقای شفافیت مالی، با ارائه گزارشی در حوزه CDBCها و جایگاه ریال دیجیتال، به بررسی نقش این فناوری نوین در راستای توسعه پرداختهای دیجیتال پرداخت.
وی در ادامه با اشاره به تجربیات بینالمللی در حوزه توسعه پولهای دیجیتال ملی، تصریح کرد: CDBC ها به علت ایجاد تمرکز نظارتی توسط نهاد تنظیم گر در مقابل سایر رمزارزها و رمزداراییهای غیر متمرکز، میتوانند ضمن بهبود شفافیت و کمک به تنظیم سیاستهای پولی و بانکی توسط بانک مرکزی، هزینههای مبادلات مالی را تا حد قابل توجهی کاعش دهند.
تقیپور با اشاره به اهداف کلیدی توسعه ریال دیجیتال در حوزههای اجتماعی اقتصادی و فناورانه، اظهار کرد: یکی از جنبههای مهم توسعه این خدمت، فراهمسازی زیرساختهای مورد نیاز است و اقدامات مجموعه بهپرداخت ملت، به عنوان یکی مجموعه پیشرو ارایه دهنده خدمات پرداخت (PSP) در زمینه توسعه بسترهای گسترش و دسترسپذیر آحاد جامعه به این خدمات است.