به گزارش پول نیوز، برای تحقق اقتصاد به گزینه های بسیاری نیازمندیم که سرمایه گذاری در صدر آنها قرار دارد. راه اندازی هر فعالیت اقتصادی در وهله اول به سرمایه و سرمایه گذار نیاز دارد. هرچند گزینه های بسیاری همچون نیروی انسانی کارآمد، ماشین آلات، مواد اولیه، زمین، زیرساختهای برق، آب، گاز و بسیاری موارد مطرح است، اما سرمایه گذار باید به این باور برسد که می تواند سرمایه خود را برای یک فعالیت اقتصادی زمینگیر کند.
ترسو بودن سرمایه
معروفترین گزینه ای که مطرح می شود، ترسو بودن سرمایه است. اگر سرمایه گذار از امنیت سرمایه خود در یک منطقه اطمینان حاصل نکند، به جایی می رود که با اطمینان کامل بدون آنکه سرمایه اش دچار چالش با مشکلی شود، فعالیت اقتصادی را اغاز کند. سرمایه گذاری در سرزمین اصلی موانع خاص خودش را دارد که بروکراسی اداری سخت ترین مانع است. برای آنکه سرمایه گذار بتواند فعالیت اقتصادی را آغاز کند، در وهله اول به مجوز نیاز دارد، پیش نیازی که امروزه به اصلی ترین مشکل سرمایه گذاران تبدیل شده به نوعی که سرمایه گذاران بسیاری سالها برای گرفتن مجوز فعالیت، در ادارات سرگردان هستند.
فرار سرمایه گذاران
فرار سرمایه گذاران داخلی به بحرانی جدی تبدیل شده به نوعی که میلیاردها دلار سرمایه ایرانیان به خارج از کشور رفته و باعث شده سرمایه لازم برای سرمایه گذاری نباشد. در این شرایط جذب سرمایه خارجی اهمیت ویژه ای دارد که آن هم بدلیل تحریم ها با چالشهای بسیاری رو به رو شده است. سرمایه گذاران خارجی اگر در ایران سرمایه گذاری کنند، این واهمه را دارند که سود بدست آمده از سرمایه گذاری را نتوانند خارج کنند و حتی در صورت تصمیم برای خروج سرمایه اصلی نیز با مشکل رو به رو باشند.
راهگشایی مناطق آزاد
در این شرایط مناطق آزاد بسیار راهگشا هستند. مناطق ازاد با معافیت هایی که دارند، می توانند محلی امن برای سرمایه گذاران خارجی باشد. اما برای تحقق این مهم، لازم است رایزنی های درستی صورت بگیرد. منطقه آزاد انزلی یکی از مهمترین مناطق آزاد کشور است که با داشتن ظرفیت های منحصر بفرد، توانسته جذابیت های خاصی برای سرمایه گذاران خارجی داشته باشد.
رایزنی گسترده با روسها
در این رابطه مدیرعامل منطقه آزاد انزلی از رایزنی های گسترده با سرمایه گذاران خارجی خبر داد و گفت: اگر روسها به سرمایهگذاری در شهر انزلی، منطقه آزاد انزلی و بندر کاسپین علاقهمند باشند، آمادگی داریم با شرایط ویژه و اختصاصی با آنها تعامل کنیم و فرصتهای اقتصادی این منطقه را در اختیار آنها بگذاریم. محمدسجاد سیاهکارزاده گفت: منطقه آزاد ایران-روسیه در دبیرخانه مناطق آزاد تعریف شده و به عنوان پایگاه همکاری مشترک شناخته میشود.
اعلام آمادگی
وی با اشاره به اینکه روسها هنوز بهطور گسترده وارد حوزههای اقتصادی در ایران نشدهاند گفت: به وزارت خارجه و روسها اعلام کردیم که آمادگی داریم فرصتهای مختلفی مانند اجاره انبار در پسکرانه بندر، ایجاد و اختصاص اسکله اختصاصی و حتی فرصتهایی در حوزه انرژی و ایجاد کلاسترهای صنعتی را در اختیار آنها قرار دهیم.
ظرفیت ترانزیت
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی با ابراز امیدواری از به نتیجه رسیدن پیگیریها گفت: امیدواریم روسها بتوانند از مسیر ایران برای صادرات و واردات کالاهای خود بهرهبرداری کنند و این مسیر را بهعنوان یک راهکار ترانزیتی مدنظر قرار دهند. وی از اقداماتی در سطح ملی برای دستیابی به اهداف خبر داد و گفت: در انزلی میکوشیم بخشی از این زنجیره باشیم. روسها باید در منطقه آزاد انزلی سرمایهگذاری کنند و حضور بیشتری در جنوب ایران، مانند چابهار یا بندر شهید رجایی داشته باشند تا بتوانند مسیر کریدور شمال-جنوب از روسیه تا هند را ایجاد کنند.
امکان اختصاص زمین
سیاهکارزاده از ارایه پیشنهاداتی به روسها خبر داد و گفت: توسعه منطقه آزاد انزلی امکان اختصاص زمین یا فضاهایی برای سرمایهگذاران خارجی را فراهم کرده زیرا پیش از این، با محدودیت زمین مواجه بودیم و امکان تخصیص زمین با مساحت قابل توجه به سختی وجود داشت. اما اکنون با مصوبهای که پس از سالها پیگیری و حدود ۹ سال انتظار به تصویب رسیده، این موضوع تحقق یافته است.