به گزارش پول نیوز، اگرچه منطقه آزاد اروند پیشرفتهای چشمگیری داشته و توانسته پله های ترقی را با سرعت طی کند، اما با چالشهای بسیاری رو به رو است که به توجه و حمایت گسترده نیاز دارد. از آنجا که تولید در اولویت قرار دارد و رهبر انقلاب بر این مهم تاکید کرده اند، مدیریت منطقه آزاد اروند تولید را در صدر سیاستگذاری خود قرار داد و با دعوت از استاندار و اعضای کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی، در قالب جلسه ای تخصصی به بررسی موانع و راهکارها پرداخت.
موتور محرک اقتصاد
در این نشست استاندار خوزستان با یاداوری اینکه خوزستان زمانی مهاجرپذیرترین استان کشور بود گفت: مشکلات استان باعث شده نخبگان اجرایی، علمی و شهروندان از این خوزستان مهاجرت کنند. محمدرضا موالی زاده با تاکید بر اینکه باید برای زیست پایدار و مناسب در استان تلاش کنیم گفت: باید مشکلات اشتغال، تولید، حوزه آب، خدمات شهری، رفاهی و … حل شود و رفاه عمومی را فراهم کنیم تا همگان از آسایش و نشاط لازم برخوردار باشند.
ظرفیتهای خوب اروند
استاندار خوزستان از ظرفیت های بسیار خوب منطقه آزاد اروند خبر داد و بر شکوفا کردن آنها تاکید کرد. وی سفر اعضای کمیسیون ویژه حمایت از تولید به استان خوزستان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این تیم دغدغه دارد در حل مشکلات استان به ما کمک کند. موالی زاده خوزستان را استانی استراتژیک دانست که می تواند موتور محرک اقتصاد کشور باشد و اذعان داشت: خوزستان و بویژه اروند علاوه بر ظرفیت های اقتصادی و صنعتی در ابعاد معنوی نیز پیشرو است.
تامین مالی مهم ترین مشکل تولید
از سوی دیگر رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی پس از آنکه در جریان مشکلات و چالشهای منطقه آزاد اروند قرار گرفت گفت: به نظر می رسد مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی عمومی است و بیشتر در بحث تامین مالی و نیازهای سرمایه ثابت و در گردش این واحدها است. جعفر قادری افزود: برای حل این موضوع سازوکارهایی نظیر استفاده از ظرفیت سیستم بانکی و بازار سرمایه و روش های جدیدی که در قانون پیش بینی شده بویژه برای حل مسائل زیر ساختی، وجود دارد.
بحران بروکراسی اداری
از آنجا که سالهاست صنعت، اقتصاد، تولید و اشتغال از بروکراسی اداری رنج می برند، رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی گفت: موانع و سو برداشت هایی که در سیستم اداری ایجاد می شود مشکلاتی برای تولید کنندگان آبادان، خرمشهر و به طور کلی خوزستان ایجاد کرده که باید در کمیسون حمایت از تولید و کمیسیون اقتصادی، در قالب کمیته ها و وظایف نظارتی مجلس، با دعوت از مسوولان اجرایی، ابهامات را برطرف کنیم و اگر جایی قوانین زمینه اجرایی ندارد و اجرا نشده، موانع را برطرف کنیم.
کمک در دستور کار
قادری با اعلام اینکه در نشست های کمیسیون حمایت از تولید تلاش می کنیم به مناطقی مثل خوزستان کمک کنیم گفت: خوزستان از ظرفیت های بسیار خوبی نظیر مرز، دسترسی به آب های آزاد، مسیرهای ترانزیتی و… برخوردار است و می بایست در تقویت زیرساخت هایش اقدامات موثری صورت بگیرد.
شناخت مشکلات
اهمیت سفر اعضای کمیسیون حمایت از تولید مجلس به منطقه آزاد، ارتباط نزدیک با فعالان منطقه آزاد اروند است که گویا نشست اعضای کمیسیون با فعالان اقتصادی آبادان و خرمشهر نتیجه داده زیرا قادری از مطالب مطرح شده در این نشست یاد کرد و گفت: بحث دسترسی به خوراک با توجه به محدودیت های فعلی در گاز و برق از عمده مشکلات تولید کنندگان بود که باید با سازوکارهایی که در کمیسیون مجلس دنبال می شود و جلساتی که با مسوولین دولتی داریم، مشکلات و ناترازی هایی که در استان خوزستان وجود دارد را برطرف کنیم.