به گزارش پول نیوز، هنگامی که زندگی از مسیر سنتی خارج می شود و به سوی صنعتی می رود، تبعات خاصی برای زندگی انسان دارد. اگرچه زندگی صنعتی آرامش، آسایش، سرعت، دقت و بسیاری مزیت های دیگر را رقم می زند، اما ویرانگری های خاص خودش را دارد. زندگی صنعتی باعث فعالیت کارخانه های بزرگ می شود، کارخانه هایی که از پسماند تا تخریب محیط زیست و آلودگی آب، هوا، خاک و بسیاری موارد دیگر را رقم می زند.
انواع آلودگی
بی شک صنعتی شدن آلودگی های متنوعی را رقم می زند که آلودگی هوا از آن جمله است. هرگونه آلودگی که شیمی و ترکیب طبیعی هوا را مختل کند و بتواند به شکل ذرات مانند گرد و غبار یا گازهای گلخانه ای مثل دی اکسید کربن یا بخارات دیگر باشد به نوعی که نمی توان آنها را با چرخه طبیعی کربن یا نیتروژن به طور مؤثر و کارآمد حذف کرد، آلودگی هوا را رقم می زند.
اثرات آلودگی هوا
بسته به غلظت آلاینده های هوا، اثرات مختلفی را می توان مشاهده کرد. مثلاً هوای آلوده منجر به افزایش دود، اسیدیته شدن بیشتر باران و نزولات جوی، کاهش محصول ناشی از اکسیژن ناکافی و میزان ابتلای بیشتر به آسم به ویژه در افراد مسن تر می شود. برخی از دانشمندان معتقدند که تغییرات آب و هوایی با افزایش آلودگی هوا مرتبط است.
آلودگی گرمایی یا حرارتی
معضل دیگر صنعتی شدن، آلودگی حرارتی یا گرمایی است. این آلودگی شامل گرمای اضافی است که در مدت زمان طولانی اثرات نامطلوبی ایجاد می کند. زمین یک چرخه حرارتی طبیعی دارد اما افزایش بیش از حد دما را می توان نوعی از آلودگی های نادر با اثرات طولانی مدت در نظر گرفت. بسیاری از انواع آلودگی های حرارتی محدود به مناطق نزدیک به منبع خود هستند اما منابع متعددی می توانند تأثیرات گسترده تری بر مناطق جغرافیایی گسترده تر داشته باشند.
تاثیرات فولاد بر آلودگی
کارخانه های فولادسازی در آلودگی محیط موثر هستند و از آلودگی هوا تا دما را رقم می زنند. اما قرار نیست این شرایط ادامه یابد و مدیران فولادسازی هایی که نگران سلامت مردم هستند، به سوی تولید فولاد سبز گام برمی دارند. بدلیل اهمیتی که صنعت فولاد دارد، بیست و ششمین دوره سمپوزیوم سالانه فولاد، با حضور فعالان صنعت فولاد کشور با عنوان «فناوریهای موجود و نوآورانه بازیافت پسماندها در فرآیند تولید فولاد سبز» در جزیره کیش برگزار شد. یکی از اتفاقات مبارکی که در این سمپوزیوم رخ داد، پنل تخصصی با عنوان این مراسم بود. یکی از فولادسازی های مسوولیت پذیر در قبال سلامت مردم، شرکت فولاد آلیاژی ایران است. این شرکت نه تنها گام های بلندی در مسیر رفع آلودگی برداشته، بلکه به سوی فولاد سبز رفته تا این صنعت هیچ خط قرمزی نداشته باشد. در این پنل تخصصی محمد کمالزاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران، به بررسی راهکارهای کاهش انتشار کربن در صنعت فولاد پرداخت.
تاثیر منفی گازهای گلخانه ای
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران با تأکید بر تأثیر منفی انتشار گازهای گلخانهای بهویژه دی اکسیدکربن (CO2) بر محیط زیست و گرمایش جهانی گفت: حدود ۷ درصد از کل حجم دی اکسیدکربن تولیدی جهان از صنایع فولادسازی است. ایران که یکی از ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد در دنیا به شمار میآید، باید توجه ویژهای به کاهش انتشار این گاز داشته باشد.
کوره قوس الکتریکی
کمالزاده در این همایش با اطلاع و آگاهی کامل سخنرانی کرد و مهمترین راهکار کاهش انتشار کربن را تغییر روش تولید از کوره بلند به سمت کوره قوس الکتریکی دانست و گفت: با توجه به اینکه تولید فولاد در ایران عمدتاً با کورههای الکتریکی انجام میشود، این رویکرد یک مزیت بزرگ در زنجیره تأمین فولاد سبز کشور بهحساب میآید.مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران افزود: در آینده نزدیک، با توسعه فناوریهای مرتبط با تولید هیدروژن سبز و اعمال مالیاتهای سنگین کربنی، تولید فولاد به روشهای سنتی کمتر مورد استفاده قرار خواهد گرفت و صنعت فولاد به سمت استفاده از روشهای پایدارتر و سبز حرکت خواهد کرد.
تولید با روشهای نوآورانه
کمالزاده تولید فولاد با استفاده از روشهای نوآورانه مانند CCS و CCU (جمعآوری و استفاده از دی اکسیدکربن) را بهترین راهحل برای فولادسازان ایرانی برای کاهش انتشار کربن دانست و گفت: با توجه به تحولات سریع در فناوریهای مرتبط با هیدروژن، پیشبینی میشود که در آینده نهچندان دور، تولید فولاد سبز به امری اجتنابناپذیر تبدیل شود. مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران ادامه داد: با توجه به مشکلات زیست محیطی ایجاد شده ناشی از تولید فولاد در کشور و مخاطرات عدیدهای که در زمینه سلامت شهروندان ایرانی به وجود آمده ابتداییترین راه متصور برای اجتناب از مضرات مذکور پیادهسازی روش CCU میباشد.