به گزارش پول نیوز ، یوگا صرفا یک ورزش نیست، یوگا راهی از زندگی است که در سطوح مختلف به شما کمک میکند. در این مقاله، مطالبی را برای شما جمع آوری کردیم که تاثیر یوگا بر بهبود انعطافپذیری، قدرت، کاهش استرس، تنفس، گردش خون، هضم و تعادل، تمرکز و سلامت مفاصل را یادآور میشود.
تاثیر یوگا بر انعطاف پذیری بدن
یکی از تاثیرات بی نظیر یوگا افزایش انعطاف پذیری بدن است. در این زمینه یوگا معجزه می کند. علاوه بر کمک به شما برای رسیدن به محدودیت های فیزیکی جدید، به سلامت کلی شما نیز کمک می کند.
چگونه یوگا به بهبود انعطاف پذیری کمک می کند؟
بیایید با اصول اولیه شروع کنیم. حرکات یوگا، عضلات را بلندتر کرده و آنها را انعطاف پذیرتر می کند. با یوگای معمولی، ماهیچه های شما برای کشش تنظیم می شوند و در نهایت می بینید که تنش در عضلات همسترینگ و شانه ها کاهش پیدا می کند. مانند تبدیل یک لولا زنگ زده به یک لولای صاف است.
یوگا به سلامت مفاصل نیز کمک می کند. تقریباً هر حرکتی به افزایش دامنه حرکتی مفاصل شما و کاهش سفتی و آسیبهای احتمالی کمک میکند. با انجام حرکت های یوگا یاد می گیرید که رها شوید، نفس بکشید.
تمرینات یوگا برای کشتی گیران در افزایش انعطاف پذیری
شاید شما هم دوست دارید بدانید که کدام حرکات یوگا برای انعطاف پذیری مفیدتر هستند؟ در ادامه به چند مورد از این حرکات اشاره کردیم:
- سگ رو به پایین: این یک حرکت کششی عالی برای کل بدن، به ویژه عضلات همسترینگ و ساق پا است.
- Warrior II: این ژست باعث افزایش حس قدرت در شما می شود.
- حالت کبرا: بهبود انعطاف پذیری ستون فقرات با این حرکت در یوگا امکانپذیر است.
با تمرین زیاد، انعطاف پذیری بدنتان به حدی افزیش میابد که می توانید انگشتان پای خود را لمس کنید. همچنین ممکن است بتوانید هر بار با هر حرکت کمی بیشتر از آنچه فکر می کردید پیش بروید.
کدام حرکات یوگا برای عضله سازی موثرتر است؟
اگر به دنبال تقویت بدن هستید، این حرکات یوگا را در برنامه روزانه خود بگنجانید:
- وضعیت صندلی: وضعیت دشواری که روی ران ها و هسته بدن کار می کند.
- Warrior III: یک حرکت جذاب برای تقویت تعادل بدن شما است در حالی که وزن کل بدنتان روی پاهای شماست.
- حالت پل: این حرکت عضلات پشت پاهای شما را قوی میکند.
انجام تمرینات یوگا بصورت مداوم عضلات شما را تقویت می کند و باعث می شود احساس کنید که برای مقابله با هر چیزی که زندگی در مسیر شما قرار می دهد، آمادگی بیشتری دارید.
معرفی بهترین روش های بهبود خواب با ورزش در خانه را مطالعه کنید.
تاثیر یوگا بر تقویت عضلات بدن
اکثر مردم با شنیدن کلمه تمرین قدرتی به وزنه و ماشین فکر می کنند. اما یوگا مانند یک نیروگاه بدون تجهیزات است.
درگیری چند ماهیچه با انجام حرکات یوگا
جادوی یوگا طوری عمل میکند که همزمان بیش از یک گروه عضلانی را تمرین می دهد. در واقع زمانی که فقط در حال انجام یک حرکت هستید، گروه های مختلف عضلانی را درگیر می کنید و استقامت و قدرت این عضلات را افزایش میدهید. اساساً، این تمرین ها برای عضلاتی در بدن شماست که به حفظ تعادل تان کمک میکند.
بیایید به عنوان مثال حرکاتی مانند پلانک و چاتورانگا را در نظر بگیریم که در افزایش قدرت عضلات بالاتنه بسیار موثر هستند. این حرکات بازوها و شانههای شما را با هم درگیر میکند تا به شما نشان دهند که چگونه از وزن بدن خود در انجام تمرینات استفاده کنید.
تاثیر یوگا در کاهش استرس و اضطراب
حقیقت این است که زندگی طاقت فرسا است و هرکس به نوبه خود با چالش هایی در زندگی مواجه است که ممکن است سبب اضطراب یا استرس در وی شود. پیشنهاد ما به شما این است که با انجام یوگا برای چند دقیقه در روز استرس های شما مانند یخ زیر نور خورشید ذوب میشود.
یوگا چگونه به کاهش استرس کمک می کند؟
یوگا می تواند به آرامش شما کمک کند و سطح کورتیزول و هورمون استرس را کاهش دهد. یوگا حالتی از آرامش است که با تمرکز بر تنفس و ذهن استرس را در وجود شما به حداقل خود می رساند. با زدن دکمه ریست مغزتان، وقتی از افکار دیوانه وار به تنفس متمرکز روی می آورید، تغییر افکارتان را احساس خواهید کرد.
مطالعات نشان میدهد در افرادی که یوگا تمرین میکنند نسبت به افرادی که یوگا انجام نمیدهند به میزان قابلتوجهی سطح استرس کاهش یافته است.
آرامش ذهنی پس از استفاده از تمرین تنفس یوگا
پرانایاما یا تمرینات تنفسی بخشی جدایی ناپذیر از ورزش یوگا است. این ورزش ضربان قلب شما را کاهش می دهد و باعث آرامش می شود. پیشنهاد ما در این مورد تنفس از بینی است. این تکنیک بدن و ذهن را متعادل می کند و در شما احساس شادابی به وجود می آورد. این حالت دقیقا مانند رفتن به یک تعطیلات ذهنی بدون ترک کردن رخت خوابتان است.
تاثیر یوگا در بهبود سیستم تنفسی
یوگا به بهبود ریه ها و سلامت کلی تنفس شما کمک میکند:
تاثیر یوگا در بهبود عملکرد ریه
یوگا و عملکرد بهتر ریه برای یکدیگر بسیار موثر هستند. در حرکات یوگا شما یاد می گیرید که چگونه تنفس خود را کنترل کنید تا ظرفیت ریه خود را افزایش دهید. این یک موهبت واقعی برای افرادی است که مشکلات تنفسی مانند آسم دارند.
تمرینات یوگا تنفس را بهبود بخشیده و منجر به جریان بهتر اکسیژن و مشکلات کمتر مربوط به تنفس می شود. در واقع مثل این است که شما ریه های خود را از یک صافی عبور داده و تمیز میکنید!
10 تمرین یوگا برای ساختن سیستم تنفسی
برای تقویت سلامت تنفسی خود، این حرکات را در تمرین خود بگنجانید:
- کشش گربه-گاو: روشی غیر تهاجمی و ملایم برای کشش عضلات قفسه سینه و بهبود عملکرد ریه است.
- خم شدن به جلو: این یک حرکت خوب برای کشش کمر و تنفس عمیق است.
- حالت ماهی: این ورزش عالی برای رشد قفسه سینه و بطور کلی افزایش ظرفیت ریه است.
تمرکز بر نفس نه تنها عملکرد ریه شما را افزایش می دهد، بلکه به طور کلی به شما کمک می کند تا احساس بهتری داشته باشید.
تاثیر یوگا گردش خون را بهبود می بخشد
سلامت کلی شما به گردش خون خوب بستگی دارد. سلول های شما مواد مغذی و اکسیژن مورد نیاز خود را زمانی دریافت می کنند که خون بدون مشکل در رگ ها جریان باشد.
حرکات یوگا برای افزایش جریان خون
حرکات یوگا باعث می شود خون در بدن جریان یابد. ژست های وارونگی در یوگا مانند Downward Dog یا Shoulder Stand می تواند مزایای فوق العاده ای برای جریان خون به قلب و مغز داشته باشد.
بعلاوه، حرکاتی مانند حالت صندلی که هسته و پاهای شما را درگیر میکند، باعث پمپاژ خون از طریق رگها میشود و گردش خون را بهبود میبخشد.
خطرات ورزش یوگا
ورزش یوگا به طور کلی یک فعالیت ایمن و مفید برای بسیاری از افراد است، اما مانند هر نوع فعالیت ورزشی، ممکن است برخی خطرات و مشکلاتی را در پی داشته باشد. این خطرات معمولاً به دلیل انجام نادرست حرکات، انتخاب وضعیتهای پیچیده بدون آمادگی جسمانی کافی، یا عدم رعایت اصول ایمنی رخ میدهد. در اینجا به برخی از خطرات احتمالی یوگا اشاره میکنیم:
- آسیب دیدگی عضلات و مفاصل: یکی از شایعترین مشکلات یوگا، کشیدگی عضلات یا آسیب به مفاصل است. اگر فرد بدون گرم کردن کافی یا فشار بیش از حد به بدن خود، حرکات پیچیدهای مانند خمیدگیهای شدید یا وضعیتهای توازن را انجام دهد، ممکن است به عضلات، رباطها یا مفاصل آسیب برساند.
- آسیب به ستون فقرات: برخی از وضعیتهای یوگا مانند خمیدگیهای شدید به جلو یا عقب، اگر به درستی انجام نشوند یا در افرادی با مشکلات ستون فقرات انجام شود، ممکن است منجر به تشدید مشکلات کمر و گردن شود.
- فشار به مفاصل زانو: وضعیتهایی که نیاز به خم شدن زانوها یا فشار به زانوها دارند، اگر به درستی اجرا نشوند، میتوانند باعث آسیب به مفاصل زانو شوند. افرادی که از مشکلات زانو رنج میبرند باید با احتیاط بیشتری این حرکات را انجام دهند.
- مشکلات تعادل و افتادن: در برخی از وضعیتهای توازن، اگر فرد تعادل خود را از دست بدهد یا آمادگی جسمانی کافی نداشته باشد، ممکن است دچار آسیبهایی مانند ضربه به سر یا سایر نقاط بدن شود.
- فشار خون بالا یا مشکلات قلبی: افرادی که دچار مشکلات قلبی یا فشار خون بالا هستند، باید از برخی وضعیتهای یوگا که نیاز به نگه داشتن نفس یا فشار زیاد به بدن دارند، اجتناب کنند. این حرکات میتوانند فشار بیشتری به سیستم قلبی-عروقی وارد کنند.