به گزارش پول نیوز، گردشگری از جمله فرصت ها و ظرفیت های بزرگ اقتصادی است که برای تحقق آن، در وهله اول به وجود جاذبه ها از آثار باستانی تا صنایع دستی و موقعیت جغرافیایی نیاز است. هنگامی که این گزینه های اولیه وجود داشت، باید با قدرت و قوت به ایجاد زیرساختها، معرفی مناسب، رایزنی، سرمایه گذاری و تسهیل امور برای دسترسی آسان و سریع گردشگران پرداخت.
ایران غنی از جاذبه ها
ایران به واسطه پیشینه تاریخی، آنقدر غنی است که می تواند هر گردشگری را از هر گوشه جهان به ایران فرا بخواند. در هر گوشه از کشور آثار باستانی چشمگیری وجود دارد که هر کدام ظرفیت های خاص خودش را دارد. وجود خرده فرهنگ ها، صنایع دستی بسیاری را خلق کرده و فرصت بزرگی برای بومگردی را رقم می زند.
جذابیت های جغرافیایی
اگرچه جذابیت های بسیاری در کشور وجود دارد، اما جذابیت های جغرافیایی را نمی توان نادیده گرفت. ایران در جنوب و شمال 8500 کیلومتر ساحل دارد، در حالی که در مرکز ایران، موقعیت جغرافیایی کویرگردی را شاهد هستیم و در دل کویر ایران، گرمترین نقطه جهان وجود دارد.
انزلی بی رقیب
اگرچه در هر گوشه از ایران، موقعیت های خاص گردشگری وجود دارد، اما دریای شمال و آب و هوای خاص این منطقه، ویژگی های خاص خودش را دارد. در بین مناطق شمال کشور، استان گیلان به واسطه منطقه آزاد انزلی، درخشش خیره کننده ای دارد. به جرات می توان ادعا کرد منطقه آزاد انزلی برای هر تفکر و اندیشه ای جذابیت دارد. در حالی که می توان تن به آبهای دریای خزر داد، می توان در بازارهای منطقه ازاد، هر کالایی را با قیمت مناسب خریداری کرد.
گردشگران جذب انزلی
جاذبه های منطقه آزاد انزلی به اندازه ای بالاست که می تواند رونق اقتصادی قابل توجهی را رقم بزند. برای آنکه به اهمیت منطقه آزاد انزلی پی ببریم، کافی است در جریان آخرین اطلاعاتی قرار بگیریم که مهدی کاظمیان سخنگوی این سازمان اعلام کرده است. وی با اعلام اینکه در ششماهه نخست سال جاری تعداد گردشگران ورودی به نخستین منطقه آزاد کشور از ۸ میلیون و ۶۲۰ هزار نفر عبور کرده گفت: این میزان در مقابل ۷ میلیون و ۱۱۴ هزار گردشگری که در مدت مشابه سال گذشته در منطقه حضور پیدا کردند، بیانگر افزایش ۲۱ درصدی است.
گردشگر خارجی در تور انزلی
بی شک سالهاست گیلان مورد استقبال گردشگران داخلی قرار دارد و از تمامی نقاط کشور به این منطقه سفر می کنند، اما جذابیت های گردشگران خارجی سوال برانگیز است. سخنگوی منطقه آزاد انزلی از حضور و بازدید ۳۰۰۹ گردشگر خارجی در شش ماهه ابتدای سال خبرداد و گفت: در ششماهه ابتدای ۱۴۰۲، تعداد گردشگران خارجی ورودی به منطقه ۷۷۶ نفر بود که نشاندهنده رشد ۲۸۸ درصدی است. این میزان گردشگر خارجی در حالی وارد منطقه آزاد انزلی شده که تیم های فوتبال هند و قطر به بهانه چالشهای سیاست خارجی حاضر به بازی در ایران نشده و کشور ثالثی به عنوان میزبان بازی انتخاب شده، که یک مقایسه کوچک نشان می دهد تا چه اندازه منطقه آزاد انزلی جذاب است.
اهمیت زیرساختها
واقعیت این است که گردشگر حاضر نیست به هر قیمتی به منطقه گردشگری برود و باید امکانات برای حضور گردشگر فراهم شود. در این رابطه نیز کاظمیان با اشاره به برنامههای منطقه آزاد انزلی در زمینه تنوعبخشی به امکانات مناسب گردشگری گفت: ظرف یک سال گذشته ظرفیت اقامتی منطقه به ۶۵۲ نفر – تخت رسیده، در حالی که منطقه آزاد انزلی دو هتل ۳ و ۲ ستاره و چهار مرکز اقامتی دارد و دو هتل پنج و دوستاره دیگر نیز در مرحله تکمیل است. وی افزود: بیشتر اقامت گردشگران در شهرهای اطراف بهویژه بندر انزلی بوده است.
برنامه های متنوع
اگر بنا بر جذب است، نمی توان به امکانات موجود اکتفا کرد و باید ظرفیت های جدید ایجاد و برنامه های نو اجرا کرد. در این رابطه سخنگوی منطقه آزاد انزلی اقدامات و برنامههای متنوع فرهنگی، گردشگری، اجتماعی، هنری و ورزشی به اجرا درآمده بهمنظور تنوعبخشی به رویدادهای مرتبط با این حوزه برای جامعه هدف گردشگری را یکی از مهمترین دلایل افزایش مستمر اقبال گردشگران و توریستها به منطقه آزاد انزلی اعلام کرد و گفت: میزبانی از مسابقات ورزشی ملی، بینالمللی؛ نمایشگاهها و برنامههای فرهنگی، هنری، مذهبی؛ این منطقه را به کانون تجمع و گذران اوقات خوش خانوادهها تبدیل کرده است.
فرصت های پایان ناپذیر
نکته بسیار مهمی که در منطقه آزاد انزلی شاهد هستیم، جاذبه های گردشگری موجود است که هرگز به پایان نمی رسد. در این رابطه مهدی کاظمیان به تشریح این جاذبه ها پرداخت و گفت: وجود یکی از بزرگترین طرحهای ساحلی کشور با امکانات و تجهیزات تفریحی، ورزشی متنوع؛ بزرگترین آکواریوم ایران؛ بوستانها؛ مراکز تجاری و عرضه محصولات و صنایعدستی منطقه و استان از دیگر امکاناتی محسوب میشود که منطقه آزاد انزلی را به یکی از انتخابهای نخست برای گذران خانوادگی از سوی ایرانیان تبدیل کرده است.